PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224919
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Wyżej!

ocenił(a) serial na 10

Dawać 10/10 prison musi być królem w rankingu seriali! :p

ocenił(a) serial na 6
Wujek_John

Chyba na głowe upadłeś :P Ten serial nie zasługuje żeby być tak wysoko

ocenił(a) serial na 10
Vorshpano

Daj spokój koleś. Chyba PB nie powinno być niżej od jakiś miernot typu doktor house. Spójrzmy prawdzie w oczy - PB to najpopularniejszy serial na świecie :D

ocenił(a) serial na 6
Wujek_John

Najpopularniejszy co nie znaczy najlepszy :)

ocenił(a) serial na 10
stiffmeister

A jednak w tym wypadku znaczy :]

Wujek_John

Dr House, Gotowe na wszystko lepsze seriale :)

Wujek_John

Ja juz dalam swoja dyszke:) ale juz bardzo dawno.... :)

ocenił(a) serial na 4
Wujek_John

normalnie dalbym mu 6,7 - za pierwszy sezon
po obejrzeniu sezonu 2 - spadlo na 5
w trakcie ogladania sezonu 3 - spadlo na 4

Jak czytam takie tekstu jak powyzej to az sie prosi zeby dac mu 1 - tak tez zrobie... ten serial jest obrazą dla inteligencji...

ocenił(a) serial na 10
shamar

nie znasz się na filmach... ale to już nie moja sprawa

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
shamar

Zeby dawac 1 to przesada.
Nazywajac Doktora House'a miernotą pokazujemy swoj niski poziom inteligencji.
Krolem seriali jest twin peaks.

ocenił(a) serial na 6
Bobey

W sumie na ocene 1 nie zasługuje żaden film, bo zawsze na upartego zawsze coś można upatrzyć w nim ciekawego i sensownego nawet na siłe.

ocenił(a) serial na 4
stiffmeister

obejrzyj sobie "Osmą plage" skoro tak uwazasz... a z drugiej strony skoro na jeden nie zasluguje zaden film bo zawsze cos dobrego sie znajdzie to na 10 tez zaden nie zasluguje bo nie ma idealów...

ocenił(a) serial na 6
shamar

Co do "Ósmej plagi" to ma ocene 4,56/10 na 143 głosy. Skoro tyle osób co pisze w komentarzach pod filmem, że dało 1, to reszta osób wystawiła mu 6 i wyżej. Z tego wnioskuje, że części osób się podobał i to nawet bardzo.

Filmu nie oglądałem wiec nie skomentuje go.

A co ideałów to masz po części prawda, bo ostatnio słowa "idealny" i "kultowy" są bardzo naużywane.

ocenił(a) serial na 6
stiffmeister

*miało być nadużywane
<br/> za krótkiiiiii <br/>

Bobey

Krolem seriali jest Strażnik Texasu :P lol

ocenił(a) serial na 10
Bobey

Dobra, może przesadziłem z tą miernotą. Chciałem uwidocznić różnice miedzy tymi dwoma serialami.Twin Peaks ? co to jest? na jakim kanale to leci? Naprawdę jeszcze nie słyszałem o tym mimo ze jest "królem seriali", chociaż seriali znam wiele.

ocenił(a) serial na 9
Wujek_John

Nie osmieszaj sie.. To, ze jakis serial leci na jakims kanale wg. ciebie oznacza, ze cos znaczy? Twin Peaks ma juz prawie 20 lat, i jak dla mnie jest najlepszy.

ocenił(a) serial na 10
Bobey

Pytając "na jakim kanale to leci" chodziło mi o możliwość ewentualnego zobaczenia tego serialu, chyba że aktualnie nie ma go w żadnej ramówce. Widzę że Twin ma 20 lat i już raczej wiem dlaczego go nie znam.... pzdr

Wujek_John

Wejście nie odpierniczajcie kłótni tu bo przecież nieporównuje pb z housem bo to dwa inne gatunki ale i tak prison powinnien być wyżej bo jest the best i jak któś ma coś do prisona to ma coś do mnie

TedBundy

Z tym tym tekstem ma coś do mnie to powiedziałem dla jaj ale skoro mówisz ze prison jest dla gimnazjalnych szczyli to wnioskuje że jesteś dorosły także może zachowuj się jak dorosły a nie mnie będziesz bezczelnie obrażać.

TedBundy

Sorki ale serila jest przeznaczony dla osob powyzej 16 roku zycia wiec jednak nie jest tylko dla gim....

sweetblondi_04Ruda

Powyżej 16? więc z pewnością ty się nie kwalifikujesz. sorry, you failed :)

rpd0

a jednak sie kwalifikuje... :) moze ty nie ale ja na pewno.....

ocenił(a) serial na 6
Wujek_John

Serial jest fajny, ale jak można mu dawać 10 żeby był jak najwyżej ?

ocenił(a) serial na 7
Vorshpano

Normalnie dałabym 7-8 bo sporo w nim przegięć, ale właśnie oglądałam 4x7 i doszło do mnie, że oglądam ten serial z zapartym tchem. To nie często się zdarza (jakoś nie przypominam sobie takiego drugiego) Oki film jest skonstruowany na wywołanie efektu. Zdecydowanie wywołuje, a że trochę nierealny, no i dobrze nie chcę oglądać serialu familijnego. Dałam 9* i w zależności jak się skończy seria przesunę na 10 lub 8..

sylbow

No siema dałem 1

danteusz

Dzieki za obszerną wypowiedz dużo sie z niej dowiedzieliśmy.Widać że niemasz argumentów.

PS: Pisz krócej bo sie niezmieścisz.

ocenił(a) serial na 5
JohnnY_34

"jakiś miernot typu doktor house" ?

Tyle z mojej strony.

ocenił(a) serial na 10
Ulufful

Czytaj wszystkie posty a nie tylko jeden z nich.

Tyle z mojej strony.

Wujek_John

Jak dla mnie to troche za dużo sezonów jak by serial skończyli na 2 sezonie to dałbym mu 10 ale tak dałem 7

dawid1484

Bo się nie znasz na filmach. Ty tylko wolisz pewnie High School Musical i czekasz na swojego Efrona

ocenił(a) serial na 7
Wujek_John

A ty na serialach.

Z każdym swoim postem coraz bardziej pokazujesz nam jaki głupi jesteś. Nazywanie House "miernotą" to szczyt, bo oglądam zarówno i PB i House, przy czym ten pierwszy może doktorkowi co najwyżej pięty czyścić. Później - ośmieszasz się swoją wiedzą na temat seriali, pytając gdzie jest emitowany Twin Peaks... (omg, co za ludzie) widać, że odbierasz kultowy serial za kolejne hit-badziewie.

No trudno, najwyraźniej jesteś kolejnym dzieckiem (11-13 lat?), które dopiero zaczęło oglądać PB w telewizji i chwali Wentwortha jakim to on aktorem nie jest. Przykro mi, ale prawda jest zgoła inna. Następnym razem pomyśl dwa razy, zanim coś napiszesz bo tylko się zbłaźniłeś.

"Prison Break - król seriali". Buahahaha.

ocenił(a) serial na 10
upablo1

a)"Z każdym swoim postem coraz bardziej pokazujesz nam jaki głupi jesteś." To się jeszcze okaże.

b)"Nazywanie House miernotą to szczyt, bo oglądam zarówno i PB i House, przy czym ten pierwszy może doktorkowi co najwyżej pięty czyścić."
O ludu, jacy ci Polacy są czasami głupi... Jeśli nie wiesz o co mi chodzi to to, że przyznałem się do błędu parę postów niżej.

c)"Później - ośmieszasz się swoją wiedzą na temat seriali, pytając gdzie jest emitowany Twin Peaks... (omg, co za ludzie) widać, że odbierasz kultowy serial za kolejne hit-badziewie." Wiesz co? Jest wiele seriali i filmów których "filmwebowcy" wcale nie znają lub NIE ZNALI więc dlaczego ja nie ma takiego prawa?

d)"No trudno, najwyraźniej jesteś kolejnym dzieckiem (11-13 lat?)" - wiek to już nie jest twoja sprawa, bo np. ty możesz mieć 8 lat a twój tato podpowiada ci co masz pisać, także żal...

e)"(...)i chwali Wentwortha jakim to on aktorem nie jest." - to jest akurat sprawa działu "aktorstwo" i wiele osób troszkę mniej się na tym zna i interesuje niż samym filmem.

f)"Prison Break - król seriali". Buahahaha. " - dla mnie to nie jest śmieszne, bo z pewnością nie jestem samotny w twierdzeniu że prison jest "the best"

Podsumowując jak to ktoś powiedział "Następnym razem pomyśl dwa razy, zanim coś napiszesz bo tylko się zbłaźniłeś. "

shamar

Jak mozna obrazic czlowieka takiego jak Ty..

Wujek_John

Nikt z was nie zna się na filmach!!!! Prison zasługuje na dobre 0/10 chociaż myślę że to i tak za dużo!!!! A tak wogóle miller to pewnie Jakaś marka zepsutych odkurzaczy (wnioskując z odpowiedzi). co za debile....

john mocznik - 1958 rocznik

ocenił(a) serial na 4
Jack_Mocznik

Najlepszym serialem w historii jest ,,Rodzina Soprano'' to nie ulega wątpliwości.
Zamiast zachwycać się tym badziewiem sięgnijcie po Soprano.

ocenił(a) serial na 8
The_Sopranos

Co za gamoń... Zamiast oglądać badziewie jak Soprano obejrzyć PB jeszcze raz.

The_Sopranos

Każdy tak powie? To ja ci powiem że dla mnie najlepszymi serialami w tej chwili są Dexter (sezon 1-2, 3 przeżywa chwilowy spadek formy albo jeszcze nie zdążył się rozkręcić) i Supernatural. Prisona oglądam ale żeby to był najlepszy serial to nie za bardzo. Soprano nie oglądałem - Don Corleone to mój idol więc jakiś tam Soprano mnie nie interesuje. :P Proszę bez bluzg na mnie, wyraziłem moją własną opinię :)

ocenił(a) serial na 4
hornet

Nikogo nie mam zamiaru bluzgać ale naprawdę polecam ci The Sopranos.
Tony Soprano jest zupełnym przeciwienstwem Don Corleone ale warto go zobaczyc w akcjii;)

ocenił(a) serial na 8
The_Sopranos

Twoje uzasadnienie jest na beznadziejnym poziomie. Nie znam Soprano. Oglądałem pare odcinków ale nie wciągnął mnie. Od poczatku zaczne oglądać za jakiś czas i wtedy zobacze.
A co do PB to jest dla mnie na mscu 3. 1 ma zawsze i wszędzie X-files.
2 Smallville.

Wujek_John

ja jestem za skazany musi byc królem seriali

ocenił(a) serial na 10
lincolnpatryk

Wiec ja ma być królem to niech bedzie w walce fair, a nie naciąganej typu "głosujcie i namawiajcie zeby głosowali"... Wtedy można powiedzieć, że jest królem... A swoją drogą troche podupada... Za dużo w ostatniej części dziwnych zbiegów okoliczności i momentami wszystko jest za proste... chyba kończą im sie pomysły... Mam nadzieje ze po tej serii sie skończy bo w dobrą strone to nie idzie...

ocenił(a) serial na 10
maidey

Wszyscy kurde mówią że 1 seria 10/10; 2 seria 8/10; a trzecia 5/10; i dlaczego?? Przecież dobrze wiemy że w ocenianiu powinno być zupełnie odwrotnie czyli 1 sezon 5/10 itd.... Zupełnie nie rozumiem waszych odpowiedzi. Może już 4 seria jest trochę gorsza bo każdy widzi że wszystko jakoś za szybko się toczyło UWAGA SPOJLER: sucre i t-bag jakimś cudem(sam nie wiem jakim) wyszli z więzienia; jakoś dziwnie szybko pojawił się agent self... . Natomiast tak jak mówiłem 3 seria była najlepsza. DLACZEGO? Ponieważ najwięcej było zwrotów akcji. Jeśli to jednak waszym zdaniem nie jest argument to niby dlaczego akurat 1 sezon był najlepszy? no właśnie ja też nie wiem. A jeśli ktoś powie że drugi lub trzeci sezon był jakiś otrzepany to "sory ale dalej mnie nie przekonałeś"

ocenił(a) serial na 7
Wujek_John

To nie cud, no może w pewnym sensie:) W pierwszym odcinku była mowa, że Bellicku, T-Bagu i Sucre zagineli po zamieszkach w Sonie. W skutek tych zamieszek więzienie spłoneło. Póżniej jak wiemy pojawili się...

ocenił(a) serial na 10
sylbow

Aha obejrzałem 1 odcinek, rzeczywiście. Szkoda tylko że o tym spaleniu była zaledwie jedna scena

Wujek_John

nobo 1 seria byla najlepsza najciekawsza ciekawe pomysly plan zaskakujace sceny itp a 3 najgorszy ze wszystkich nic nie bylo w sumie 4 moze byc gorszy niz 3 moim zdaniem na 2 sezonie powinni skonczyc jesli nie na 1 :)) a teraz czemu 3 byl najgorszy malo ciekawa fabula mniej ''cisnienia'' na odcinkach serial krecony na przymus by zarobic kase nie to co np lost lub dexter onimiali scenariusze juz od poczatku serialu na kilka sezonow pb mial tylko na 1 a potem dopisali dlatego tak marnie to wszystko wyszlo a lost i dexter nadal sa ciekawe :) w loscie byla taka chwila ze juz odechciewalo mi sie go oladac ale 4 sezon podniosl wysoko poprzeczke to wszystko zmojej strony ;P