Nie mogę się zgodzić z twoim zdaniem. Powiedz mi kto za pare lat będzie pamiętać o takim serialu? w 2012 wyjdzie nowa papka dla mas bo spadnie oglądalność PB (kto ma ochotę oglądać dziesiątą ucieczkę z więzienia?). Mogę się założyć - gdybyście mieli obejrzeć ten serial za pare lat ponownie to pewnie 99% z was nie miało by na to najmniejszej ochoty.
Jeśli miałbym wybrać seriale to na pewno postawił bym na Twin Peaks i Archiwum X.
PB może być dobry ale tylko w tej chwili (kwestia gustu), na ten moment.
Tu w pewnym sensie przyznam rację, PB raczej nie jest 'do wielokrotnego użytku'. Przez wiele lat również twierdziłam, że Twin Peaks należy do czołówki, ale po ostatniej emisji w tv, zmieniłam swoje zdanie. Co do Archiwum X jak dla mnie, stare odcinki były super, a później coraz gorzej.
Też myślę, że z sezonu na sezon jest coraz słabiej. I mam nadzieję, że 5
sezonu już nie będzie bo wtedy kiepsko będę wspominał serial. W stanach
strasznie spadła oglądalność PB więc marne szanse na kolejny sezon (o
ile nie zerowe). Mimo wszystko jestem fanem tego serialu.
A dlaczego nie podoba się Wam sezon 4? Dexter, czy nie uważasz, że 3 sezon Dextera jest również słabszy?
Mi się właśnie wydaje że 4 sezon Pb z odcinka na odcinek robi się coraz bardziej interesujący..
W 4 sezonie nie podobaja mi się np. to, że ekipa biega sobie po całym
kraju i nikt ich nigdzie nie rozpoznaje. A przecież są njbardziej
poszukiwanymi ludźmi w kraju. W drugim sezonie właśnie dzięki ryzyku, że
ktoś ich rozpozna był ten dreszczyk emocji. Co do Dextera to fakt, 3
sezon jest jak na razie słabszy od pozostałych.
To prawda, są tu i tam, a do tego zawsze odpowiednio zaopatrzeni zarówno w sprzęt jak i ubrania, garniturki na miarę. Z tym sie zgodzę, ale sama akcja jest ciekawa i trzymająca w napięciu, podobnie jak w poprzednich sezonach.
Akcja jest ciekawa. Ale wydaje mi się jednak, że 5 sezon będzie. Przez
słowa Gretchen skierowane do T-Bag'a:)
Jak spojrzeć na Top Seriali to w pierwszej s e t c e tylko Lost i PB zebrały ponad 10 000 ocen.. A TYLKO Prison Break ma ich powyżej 20 tys.. ja wiem ze to jest jakimś cudnym wzorem liczone - jaka jest średnia ocena serialu, ale nie sądzicie że PB jest po prostu ligą samą dla siebie?? Nie chodzi mi o to, że jest koniecznie najlepszy serial na świecie, ale że skoro ma najwięcej głosów w ogóle zebranych, to chyba ocena jest najbardziej obiektywna i zasłużona.. Gdyby inne seriale puścić kolejnym 20.tys ludzi, to pewnie ich oceny bylyby inne... Sam fakt, że te inne seriale nie przyciągnęły do siebie więcej niż kilka tysięcy ludzi gotowych je ocenić o czymś świadczy.