PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39354
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Gdy Gannicus był sam na kilkunastu Rzymian zacząłem wyć. Gdy go ukrzyżowano wyłem już jak bóbr.

LordNeo

hahaha co za kretyn ratujcie

ocenił(a) serial na 3
diegonen

Tobie już nic nie pomoże, biorąc pod uwagę twój zaawansowany sposób wyrażania swoich myśli i poglądów jesteś kolejną porażką reformy oświaty i przyszłym wtórnym analfabetą. I zapewne zaraz to potwierdzisz pisząc kolejnego błyskotliwego posta.

LordNeo

Tłuścioszek z wąsem pruje się do wszystkich w komentarzach, nie znając podstawowej terminologii, chociaż siedzi w temacie pół życia. BRAWO
Pozdrawiam serdecznie

ocenił(a) serial na 3
diegonen

Jacy wy jesteście przewidywalni. Dziękuje. Żegnam.

LordNeo

Ojjj co się stało...
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
xan7

Też znałem historyczne zakończenie. Tyle, że twórcy mogli je wykorzystać inaczej. Jak choćby fakt, że niektóre źródła podają, że Spartacus mógł przeżyć ostateczną bitwę, ze względu na to, że nie znaleziono ciała. Jak pierwsza włócznia o ile dobrze pamiętam wbiła mu się w kolano, to miałem nadzieję na jego odratowanie. Następnie dwie odebrały mi niemal doszczętnie nadzieję, która jeszcze się tliła kiedy leżał sobie przy swoich ludziach. Bez przesady z płaczem-zgadzam się bo mi się to zdarza niezwykle rzadko. Jednakże po obejrzeniu finału i dopiero po wizycie na forum nie czułem się odosobniony w tym uczuciu. Teraz jestem nawet przekonany, że gdybym przeczytał pytanie o płacz na forum i dopiero obejrzeniu ostatniego odcinka nie wycisnąłbym ani jednej łzy. Chociaż następna sprawa, że nigdy prze nigdy nie oglądałem zakończenia serialu na tak potwornym kacu-być może to też była jakaś przyczyna.

ocenił(a) serial na 8
bartusezg

Bez przesady z tym płakaniem, ludzieopamiętajcie się. Rozumiem,że można się wzruszyć. Poza tym były innej bardziej wzruszające zakończenia, jak choćby Gladiator czy Braveheart. Co do serialu, moim zdaniem bardzo dobry, choć drażniły mnie sceny slo mo niczym Matrix. Jednakże ogólnie serial uważam za bardzo dobry. Dobre zakończenie ze Sprtacusem oraz Gannicusem ( poniekąd jedynego niepokonanego w walce 1 na 1 i nie tylko wojownika w tym serialu ). Scena na krzyżu i wyobrażenie areny, baja

ocenił(a) serial na 8
sly46

Władek! Nie wstydź się, płacz. I tak nikt nie widzi. Wszystkie i tak płaczą.

bartusezg

bardzo płakałem :( nawet Nevi było mi o dziwo szkoda :) To był żal nie za wymyślonymi postaciami , ale żał za wspaniałymi emocjami związanymi z nimi :) wielki smtek , i ten Andi na koncu .

ocenił(a) serial na 9
bartusezg

Scena z Gannicusem otoczonym przez hordę Rzymian i jego późniejsza egzekucja to było coś potwornego. Przeżyłem to nawet bardziej niż odejście głównego bohatera.

bartusezg

Ku pamięci:
Łza popłynęła, jedna, gdy Spartiemu spod mapy głównej wyjrzała Tracja.

ocenił(a) serial na 8
bartusezg

Ja tak ryczałem, że wierzby płaczące wyglądałyby przy mnie na uśmiechnięte.

ocenił(a) serial na 9
bartusezg

Finał był bardzo emocjonujący, przepełniony dramatyzmem i patosem. Trochę się wzruszyłem w niektórych momentach. Uważam, że końcówka była najbardziej wzruszająca andy i wszyscy bohaterowie w napisał końcowych. Wspaniały finał całej sagi.

ocenił(a) serial na 10
bartusezg

aż trudno się pogodzić że to już koniec :(