Squid Game (2021-2025)
Squid Game: Sezon 2 Squid Game sezon 2, odcinek 1
odcinek Squid Game (2021-2025)

Squid Game | Bułka i loteria

Bread and Lottery 1h 5m
6,8 2,1 tys. ocen
6,8 10 1 2074
Squid Game
powrót do forum s2e1

Widać w tym sezonie lewacja reke netflixa która z każdym nowym serialem musi nam wcisnąć na pierwszy plan homoseksualną parę a w przypadku Squid Game chłopa który uważa się za kobietę. Pierwszy sezon o niebo lepszy ponieważ był wolny od tej chorej lewackiej ideologii

norbert_jaworowski

Ty z pewnością powinieneś się leczyć

vigilans

Ze mną wszystko w porządku.

norbert_jaworowski

Jak dobrze, że prawo i stanowisko medyczne staje po stronie osób trans i mogą one korzystać z takich toalet jakich chcą, jeżeli nie łamią prawa <3

Mr_penautbutter

Dobrze, że większość społeczeństwa jest innego zdania.

norbert_jaworowski

Nic dziwnego że wiekszosc społeczeństwa nie jest zainteresowana zaawansowana biologią i cechami płciowymi. Tak samy jak kiedyś nie była zainteresowana astronomia i mówiła, że ziemie jest płaska. Najczęściej z roku na rok społeczeństwo jest bardziej tolerancyjne dla lgbt i już w tym momencie nie ma zdecydowanej większości przeciw lgbt tylko 50/50

ocenił(a) serial na 7
Mr_penautbutter

Już nieaktualne

ocenił(a) serial na 9
H33L

Promocja to działania, które mają cię lub kogos innego zachęcić di czefos

Tylko_w_szpilkach

Dokładnie.Promocja to jest w biedronce. To jest propaganda (
propagować «upowszechniać jakieś poglądy, idee lub wiedzę»
• propagator • propagatorski • propagatorka
) Propaganda chorób psychicznych to TOLERANCJA. Nauczcie się prawaki.

ocenił(a) serial na 8
H33L

Jeżeli pokazują w tv osobę ginąca w wyniku wypadku samochodowego to mają twoim zdaniem nie pokazywać? Na 30mln ludzi ginie tylko 3000? A jak pokazują morderstwa w tv to ich nie powinni pokazywać, bo przecież mordowanych w Polsce jest 350 osób rocznie.

Andrzej_Bykowski_filmweb

Pokazywać morderstwa i owszem można. W celu ich potępienia. Uważasz, że filmy usprawiedliwiające czy wręcz gloryfikujące seryjnych morderców są w porządku?

ocenił(a) serial na 6
H33L

Rzecz w tym, że odbiór przekazywanego przez twórcę materiału należy do Ciebie. To Ty kreślisz Twoją interpretację dzieła. To sam reżyser i scenarzyści musieliby powiedzieć, jaki był cel w pokazywaniu danego problemu.

H33L

"Jaki procent stanowią osoby z tymi zaburzeniami w społeczeństwie?" Otóż różne szacunki mówią, że osoby trans stanowią od 0,051 do 1,2 procent populacji. Tak więc JEDNA osoba na 465 graczy absolutnie mieści się w realiach.

H33L

"Jaki procent stanowią osoby z tymi zaburzeniami w społeczeństwie?"

H33L

Akurat promocja pedofilii jest, np. w kościele katolickim

ocenił(a) serial na 7
H33L

Akurat wśród zadłużonych po uszy gagatków mógłby się znaleźć co najmniej jeden transformator, większość z nich jest po uszy zadłużona, a już szczególnie te bawiące się w hormony i ucinanie jajek, a przy tym nie są zdolne do żadnej pracy.

Grzegorz_Nowakowski_5

Gdyby nie religia to nawet byś się nad tym nie zastanawiał. Krytykujesz lewacką manipulacje a jesteś głęboko zmanipulowany książką z przed 2000lat której zapewne nawet nie przeczytałeś w 1%, bo krytyka homoseksualistów istnieje tylko przez to, że jakieś dziadki 2000lat temu wpisali to do tej książki z bajkami…..

berol

Dziękuję za potwierdzenie statystyki ukazującej, że osoby o lewicowych poglądach mają średnio nie tylko niższe IQ od tych o poglądach prawicowych ale przede wszystkim także, iżnie posiadają absolutnie żadnej istotnej wiedzy historycznej poza tą wymyśloną przez "profesorów" gender studies.

ocenił(a) serial na 8
H33L

oddychaj bo się zapowietrzysz xD

Ununpentium

I kolejne potwierdzenie. Dziękuję bardzo.

ocenił(a) serial na 7
berol

Ciekawe czy byś był taki wyrozumiały gdyby w każdym serialu wciskali ci księży bo jest ich procentowo nawet więcej niż transów xd Już istnienie samej "ksiażki" ci przeszkadza xd

ocenił(a) serial na 8
Grzegorz_Nowakowski_5

Kolejny kruchy prawak którego świat się zawalił jak się okazało, że świat jest różnorodny a nie tak miałki i jednowymiarowy jak w TV Republika xD

ocenił(a) serial na 7
Ununpentium

Ale od polskiej telewizji to wara, idź oglądać sobie niemiecką propagandę.

Ununpentium

Hehe faktycznie świat jest różnorodny mieszkałem 20 lat za granicą w najważniejszych stolicach UE. I wygląda to mniej więcej tak, masa islamistów na każdym kroku co myśli w najlepszym wypadku jak tu cie okraść, chłopów co już nie są chłopami jest jak na pęczkach. Przebierańców z brodami mających piersi też nie brakuje. No i ten fajny strach na myśl że musisz gdzieś piechotą iść wieczorem. Istny Raj.
Teraz podkarpacie zero różnorodności zwykły ciemnogród zero przestepst zero chłopów przebranych za baby, normalność.  Tu to normalnie jak w piekle...

Pan420

A idź Ty "Prawaku", Ty "Foliarzu", "Płaskoziemco" paskudny. Kłamiesz i nic więcej. Gdyby to była prawda to już dawno by o tym w telewizorni mówili... ;)

Pan420

Ale co mają do gejów osoby pochodzące z innych krajów, o innej kulturze? To, że jakiś lewak poparł to, nie oznacza, że każdy gej lub lesbijka są temu winni xD

Grzegorz_Nowakowski_5

Gdzie ty widzisz promocje zboczeństw? Jedna trans się trafiła i tyle. I jakoś nie zauważyłem by jej płeć miała większe znaczenie fabularne.  

ocenił(a) serial na 8
Grzegorz_Nowakowski_5

Jesteś bezmyślnym przegrywem i kretynem jeśli myślisz, że wprowadzenie jednej osoby transseksualnej(które porównujesz do morderców i pedofili, mimo że nikogo nie krzywdzi) jest objawem jakiejś chorej ideologi. Masz przeprany mózg. Wyloguj się, wyjdź na dwór, porozmawiaj z kimś.

ocenił(a) serial na 9
Grzegorz_Nowakowski_5

Oglądasz serial, w którym do ludzi strzela się jak do kaczek; ludzie są mięsem dla zepsutych bogaczy i to nie oburza. Osoba w procesie tranzycji rani twoje prawackie serduszko. Hłeh.

Tylko_w_szpilkach

No to raczej. Co w tym dziwnego? Mnie też oburza pokazywanie zboczeńca jako osoby normalnej seksualnie. Mordercy tam nadal są mordercami a zepsuci bogacze nadal są zepsutymi bogaczami.

ocenił(a) serial na 9
Pan420

A chłop robiący się na babę jest chłopem robiącym się na babę. Nie krzywdzi mnie, ani ciebie, ani niczyich dzieci, więc jak by mi przeszkadzać?

Tylko_w_szpilkach

Jak już wyżej napisałem, NORMALIZUJĄ tą dewiację w oczach społeczeństwa. Znane Ci jest może pojęcie "Okna Overtona"? Jeżeli nie to polecam uwadze.

Tak doprowadzili do legalizacji i promocji sześciokolorowych ludzików, tak szykują ludzi pod legalizację ped0filii, i to samo robią z transami.

ocenił(a) serial na 9
H33L

Pojęcie jest mi znane, oczywiście. Ale nie rozumiem, dlaczego uważasz, że zostało ono tu otwarte tylko dla zjawiska teanseksualizmu a nie dla zjawiska zabijania dla zabawy. Dlaczego nie uważasz, że ten serial promuje, oj normalizuje, strzelanie do ludzi dla rozrywki?

Tylko_w_szpilkach

Jeżeli nie jesteś w stanie dostrzec prostych aluzji to znaczy że masz problem z odbiorem rzeczywistości. Morderca tutaj nie jest promowanh jako ten dobry. Można by było tak stworzyć serial lub film by morderca był stawiany w dobrym świetle i było by to bardzo zle. W tym wypadku mordercy serialowi nie mają żadnych ludzkich cech z którymi można by sympatyzować. Tak trudno ci interpretować proste rzeczy ? Maskaraa. Promowanie zboczeństwa nie jest dobre. A szkodzi to w ten sposób że dziecko widząc takie chore osoby myśli że jest to normalne a to jednak nie jest normalne. Takimi metodami dzialal Gebels pokazując również w knie swoje chore ideologię. Potem co ? Promowanie 2 panów adoptujących dziecko ?krzywdzenie dzieci ? Opamietajcie się ludzie !

ocenił(a) serial na 9
Pan420

Co znaczy być dobrym? Nie pokazali, że kocha małe pieski, czy co? Jak zaprezentowano transeksualistę, że uważasz, że jest to "dobrą osoba"? Po prostu tę osobę zaprezentowano nie przydając jej żadnych jakichś cech sugerujących jej dobroć. Nie można sympatyzować z mordercami? A to niby dlaczego? Ty nie sympatyzujesz to nie znaczy, że ktoś inny tego nie robi. Przecież komus moze wydawac się fajne mieć taką pozycję i tyle pieniędzy, by grać życiem innych dla czystej rozrywki. Co takim ludziom jak ty wadzi, że ktoś inny da sobie uciąć fujarę? Jaka krzywda do was płynie z tego tytułu?

Tylko_w_szpilkach

Dokładnie może się komuś wydawać ale tylko wydawać. I taka osoba co uważa bycie mordercą czy tam bogaczem grającym czyjmis życiem za coś fajnego jest nienormalna i chora psychicznie. I czemu nie dają innej naracji takim zboczencą ? Np ze jest taka osoba np pedofilem lub takim bogaczem ? Masz podstawowe problemy interpretacji .... tak samo pokazywanie zboczenstwa jest nie etyczne ... Ja mam zboczenie że lubię chodzić nago. Czemu mi prawo zabrania tej swobody ? Jest nas duży promil . Czemu nie damy w filmie wkoncu nagiej osoby przez cały film ? Przecież krzywdy tym nikomu nie robimy?

Pan420

Brawo. Brawo. Komu ja robię krzywdę gdy biegam wieczorem nago po bielanach. Czekam na pierwszy film kinowy z pierwszoplanową rolą aktora jak go natura stworzyła. I nich mi ktoś powie, że to promocja. To jest TOLERANCJA.

ziggy_zygzalsky

Gdy będzie jeden taki film to można to tolerować. Ale gdyb jedna z największych korporacji będzie notorycznie pokazywać pewne zboczenia to zaczyna być to promocja .. takie to trudne ??

Pan420

Nie do końca zrozumiał Pan moje przesłanie. To nie promocja. To propaganda.

ziggy_zygzalsky

Wg Słownika PWN - promocja
1. «działania zmierzające do zwiększenia popularności jakiegoś produktu lub przedsięwzięcia; też: każde z tych działań» - propaganda
1. «szerzenie jakichś poglądów, haseł politycznych itp. mające na celu pozyskanie zwolenników»
2. «technika sterowania poglądami i zachowaniami ludzi polegająca na celowym, natarczywym, połączonym z manipulacją oddziaływaniu na zbiorowość»
-propagować «upowszechniać jakieś poglądy, idee lub wiedzę» A tu z wikipedii - "Propaganda totalitarnych reżimów polega na manipulacji intelektualnej i emocjonalnej z użyciem jednostronnych, niewłaściwych etycznie lub nawet całkowicie fałszywych argumentów i wiąże się ściśle z użyciem dezinformacji, zmierza do upowszechnienia trwałych postaw społecznych poprzez narzucenie i zmuszenie odbiorców do przyjęcia określonych treści i stanowi jeden z elementów indoktrynacji[5]. "

ziggy_zygzalsky

Dokładnie  chyle sie ku swojej pomyłce. Tak propaganda LGBT pasuje wszystko . Dzieki Za wklejkę. Dokładnie końcówka to ujmuje Propaganda totalitarnych reżimów. Pozdrawiam

Pan420

Na szczęście z takich rzeczy się wyrasta. Też taka byłam, potem zainteresowałam się psychologią. Nie, nie stałam się gejem. Transpłciowa też nie jestem, ani nie szczekam na ludzi. Po prostu zaczęłam mieć wywalone na ich istnienie i nie muszę się denerwować przy oglądaniu o propagandę LGBT, myślę, że moje dzieci też nie będą się ewentualnie bać o bycie wydziedziczonym lub wyrzuconym z domu. Wystarczy trochę się tematem zainteresować, mieć w sobie trochę empatii i otwarty umysł.

ocenił(a) serial na 8
Grzegorz_Nowakowski_5

Masz nasrane, jednak to Tobue ktoś wyprali mózg oceniasz cały serial bo się coś homo pojawiło co od lat jest w życiu publicznym.

Andrzej_Bykowski_filmweb

Dokładnie. Jest w życiu publicznym a nie powinno być. Czyż to nie oni sami mówią, "co robimy w sypialni to nasza sprawa"?

Andrzej_Bykowski_filmweb

Ja lubię chodzić nago ? Czemu m nie pozwolą robić tego publicznie ? Przecież krzywdy nikomu tym nie robimy ? I czemu nie obsadzają takimy jak ja jednych z głównych ról? To jest brak tolerancji ... I mówię serio jeżdżę na plaże nudystów od lat ( chorwacja, Włochy, Grecja) takie moje zboczenie. Ale do głowy by mi nie przyszło by propagować to w filmach bo po co ? Albo właśnie żebym chodził publicznie i innych wkur..) po co ?

Grzegorz_Nowakowski_5

Spokojnie, jeszcze nie wiedzą, że sami sobie kopią dołek. Btw. ostatnio nawet w bajce dla dzieci był wątek gejowski..

Grzegorz_Nowakowski_5

Masz zupełna racje

Grzegorz_Nowakowski_5

Niestety promocją zboczenstw ma się w najlepsze. Następnym razem będą promować pedo***ie

ocenił(a) serial na 7
minek93

Ludzie trans: nie krzywdzą osoby trzeciej
P3do: krzywdzone jest dziecko
Czy ty naprawdę nie widzisz TAK podstawowej różnicy?

jano37

Transy krzywdzą osoby trzecie. W szczególności dzieci którym się wmawia, że to jest normalne. Dzieci które poddane takiej indoktrynacji dokonują tranzycji kalecząc się PERMANENTNIE! Dzieci które później popadają w depresje, popełniają samobójstwa, nie mogą mieć potomstwa itd.

H33L

Mhm, jak dokładnie krzywdzą? No dobra, pokazują, że takie sytuacje są normalne ale co w związku z tym? W jaki sposób krzywdzi to ludzi?