Jak w tytule :) Bo jeśli widzę porównanie do TWD to znaczy, że nie jest.... ale.... wole się upewnić.
Nie jest. Jak dla mnie jeśli miałbym określić ten serial jednym słowem to byłoby intrygujący. Potwory są ale są w tle i niewiele o nich wiadomo (jak o całym miasteczku). Twórcy nie strzelają nimi co 2 sceny (bodaj orzez cały pierwszy sezon dostały może 3 krótkie sceny ale jak już się pojawiły to robiły rozwałkę). Serial skupia się bardziej na tajemnicy. Jakbym miał do czegoś go porównać to Dark byłby czymś podobnym.
Uwaga, spojler!
Bywa strasznie, ale dominuje raczej niepokój, poczucie osaczenia, tajemnica. Strasznie jest o tyle, że gdy już dochodzi do kontaktu z potworami, to sytuacja jest beznadziejna, zero-jedynkowa, czego świadomość jest na dłuższą metę destrukcyjna. Ludzie wybierają różne strategie poradzenia sobie psychicznego z tym w czym tkwią.
Nie wiem gdzie w tym serialu jest tajemnica albo poczucie osaczenia. Ja dostrzegłem raczej grupkę ludzi bawiących się na farmie w jedną, wielką happy rodzinkę. Takie M jak Miłość z kategorią dla pełnoletnich.
Serial okrutnie nudy z przewidywalnymi zrachowaniami bohaterów którzy są kompletnie nijacy i nieciekawi.
Zależy dla kogo i w jakiej sytuacji oglądasz dla mnie nie był straszny a momentami stresujący i czuć było napięcie