PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10004652}

Stamtąd

From
2022 -
7,5 49 tys. ocen
7,5 10 1 49293
6,6 8 krytyków
Stamtąd
powrót do forum serialu Stamtąd

Czy jest straszny?

ocenił(a) serial na 8

Jak w tytule :) Bo jeśli widzę porównanie do TWD to znaczy, że nie jest.... ale.... wole się upewnić.

ocenił(a) serial na 7
InFeS

Nie jest. Jak dla mnie jeśli miałbym określić ten serial jednym słowem to byłoby intrygujący. Potwory są ale są w tle i niewiele o nich wiadomo (jak o całym miasteczku). Twórcy nie strzelają nimi co 2 sceny (bodaj orzez cały pierwszy sezon dostały może 3 krótkie sceny ale jak już się pojawiły to robiły rozwałkę). Serial skupia się bardziej na tajemnicy. Jakbym miał do czegoś go porównać to Dark byłby czymś podobnym.

ocenił(a) serial na 5
InFeS

Uwaga, spojler!

Bywa strasznie, ale dominuje raczej niepokój, poczucie osaczenia, tajemnica. Strasznie jest o tyle, że gdy już dochodzi do kontaktu z potworami, to sytuacja jest beznadziejna, zero-jedynkowa, czego świadomość jest na dłuższą metę destrukcyjna. Ludzie wybierają różne strategie poradzenia sobie psychicznego z tym w czym tkwią.

ocenił(a) serial na 3
iwonrud

Nie wiem gdzie w tym serialu jest tajemnica albo poczucie osaczenia. Ja dostrzegłem raczej grupkę ludzi bawiących się na farmie w jedną, wielką happy rodzinkę. Takie M jak Miłość z kategorią dla pełnoletnich.
Serial okrutnie nudy z przewidywalnymi zrachowaniami bohaterów którzy są kompletnie nijacy i nieciekawi.

ocenił(a) serial na 5
InFeS

Zależy dla kogo i w jakiej sytuacji oglądasz dla mnie nie był straszny a momentami stresujący i czuć było napięcie

ocenił(a) serial na 8
InFeS

Obejrzałem pierwszy sezon. Wciąga. Ma parę dziur logicznych czy błędów, ale ogląda się go po prostu dobrze.