Zaciekawił mnie ten serial, o którym nie wiedziałem kompletnie nic do poprzedniego tygodnia. Obejrzałem w kilka dni całość, 1 sezon super, 2 i 3 to jakaś moda na sukces na sterydach. Przechodzimy do finału i tu, nie dowiadujemy się kompletnie nic. Szczerze nie wiem co mnie śmieszy ludzie co piszą , że dostaliśmy odpowiedzi na kilka zagadek czy bezsensowne poczynania bohaterów serialu. Dla mnie to w sumie tu nic nie zostało wyjaśnione. Jest tak wiele rzeczy, które wymagają wyjaśnienia. Wydaje mi się ,żę twórcy sami jeszcze o tym myślą, dlatego sezon 4 będzie dopiero za 2 lata.
1 teoria- Myślę , jest to jakieś miejsce w którym ludzie , którzy byli śmiertelnie chorzy przyjechali tam by poświęcić swoje dzieci w ramach za nieśmiertelność. Wszyscy, którzy poświęcili zamieniają się w potwora.
Latarnia- jest miejscem przez , które możesz wyjść stamtąd i nie zamienić się w potwora.
Miranda przybyła tam by poświęcić swoje dzieci w ofierze, lecz zmieniła zdanie na miejscu , uciekła stamtąd własnie przechodząc przez latarnię.
Christopher też ucieka i wraca, chłopiec w bieli mówi mu prawdę o tym miejscu, symbol to poprostu logo tego czegośc co wabi ludzi do przyjazdu.
Christopher był w jednym z dwóch samochodów, które przyjechały do miasta w tym samym czasie wiele lat temu. Kolor samochodu Christophera pasuje do rysunku Victora, który przedstawia wypadek dwóch samochodów. To samo dzieje się potem.
Dla mnie w sumie kluczowe także są postacie Julie , Marielle i Randalla.
Jim jest ważną postacią i nie zginął, ba nawet myśle jest jednym z tych co stworzyli to miejsce, Jim to Martin , zostaje tam uwięziony przez nieposłuszeństwo
Myślę że dużo autorzy mówią o narkotykach, nie wiem jaki to ma związek, ale wydaje się ważnn.
Henry wyjaśnia, że po kwasowym tripie Miranda zaczęła mieć wizje.
Jade przyjeżdza do miasta totalnie naćpany.
Julie , Randall , w sumie wszyscy w domu kolonialnym palą marihuane. Dzięki Fatimie.
Marielle - uzależniona
Szkoda także , że nie możemy ustalić ile jest potworów żeby dopasować to do mieszkańców, w końcowej scenie jest tylko 11, gdzie przez całe 3 sezony przewineło się ich o wiele więcej.
Wracając do początku przy domu kolonialnym przychodzi potwór wyglądający jak Randall i mówi -Julie nie pamiętasz mnie? Nie jest to jej wyobraźnia. Później nie pojawia się w ogóle.
Fatima rodzi dziecko dopiero gdy potwór umiera. Ogólnie interesujące jest to stwierdzenie orgii w domu kolonialnym . Jakby ci ludzie są po to tam by spładzać nowe potwory. A ci w domach składali dzieci w ofierze.