Stamtąd: Sezon 3 Stamtąd sezon 3, odcinek 3
odcinek Stamtąd (2022)

Stamtąd | Mouse Trap

46m
7,5 870  ocen
7,5 10 1 870
Stamtąd
powrót do forum s3e3

Tilly

ocenił(a) serial na 8

Czy tylko mi ta babcia z autobusu wydaje się coraz bardziej....podejrzana? Jakaś dziwna?! Już od 2 sezonu coś mi w niej nie pasowało a ten odcinek jeszcze to umocnił. Zawsze gdzieś tam jest w pobliżu, choć nie gra zbyt dużej roli, zawsze opanowana, wyluzowana, spokojna. W 2 sezonie wiedziała że Fatima jest w ciąży, mimo że nawet nie miała widocznego brzucha a usprawiedliwiła to tym że sama miała dzieci, ma dużo wnuków i się na tym zna. W dalszym ciągu jest szczególnie mocno zainteresowana Fatimą i jej ciążą i teraz ta akcja z kartami, które mówią jej co się wydarzy itp.? Coś cholernie mi z nią nie pasuje.

ocenił(a) serial na 8
Rrouge

Jeszcze dodać do tego fakt że widzi kobietę w ciąży, która je...nie, nie je, WPIER*ALA ŁAPCZYWIE zgniłe jedzenie i przypisuje to zachciankom ciążowym?! Co innego mieć dziwne zachcianki w ciąży w kontekście JADALNYCH rzeczy ale jedzenie zgniłego jedzenia raczej się do takiego czegoś nie kwalifikuje. Pleśń i bakterie wprowadzone do organizmu, były by ogromnym zagrożeniem, zarówno dla niej jak i dziecka. Skoro ta miała tyle dzieci i wnuków, to powinna od razu się tym widokiem zaniepokoić, ale nie tylko nikogo nie informuje, wręcz mówi jej że wszystko jest jak najbardziej w porządku, nie dziwi ją też że Fatima ani nie ma odruchów wymiotnych ani biegunki po tym zgniłym, zepsutym żarciu ale robi jej wykład z kartami tarota?

Są jeszcze inne rzeczy, małe i mogą nic nie znaczyć, takie zbiegi okoliczności, ale w 2 sezonie pojawiła się z morfiną w idealnym momencie i czasie, gdzie jest tam Marielle, która jest od niej uzależniona i trafiła do tego miejsca w drodze na odwyk. Jej obecność w śnie Elgina, gdy zobaczył zjawę w kimono, którą zresztą mu w tym śnie wskazała palcem a nawet jej taniec w deszczu w 1 odcinku 2 sezonu jest ŁUDZĄCO PODOBNY do tańca Baletnicy z pozytywki z tego samego sezonu. No i teraz ta akcja z kartami tarota? Ale po raz kolejny, to mogą być akurat tylko zbiegi okoliczności.

ocenił(a) serial na 6
Rrouge

Tam wszystko jest możliwe. Może ta stara to dziecko Fatimy i pochodzi z innego czasu. Może jest tajnym pracownikiem, bo kto do nich mówił gdy zrobili antenę i nagle nadeszła burza? Może ktoś nadzoruje to wszystko a to tylko jakiś projekt. Wątek LSD może coś podpowiadać, że pójdą w kierunku złudzeń i nieprawdziwości tego wszystkiego. Czy ten serial będzie miał ręce i nogi to już niemal nie wierzę.

ocenił(a) serial na 6
mutanTmass

to niezły projekt gdzie bohaterka wypada z wieży i przeżywa upadek a potem jest w szpitalu XD to nie jest projekt ani test w sensie żeby to stworzyli sami ludzie, już te wątki z wieżą i dziećmi dają to do zrozumienia a ludzie nadal myślą, że to stworzyli by ludzie? wtf.

Rrouge

Dokładnie! Byłam ciekawa czy ktoś zwróci uwagę na scenę z morfiną. Wtedy już wiedziałam, że ta kobieta nie jest tylko przypadkową staruszką z busa. Ale może dowiemy się tego w 40tym sezonie:))

Rrouge

Nie wiem czy to nie nawiązanie do filmu Dziecko Rosemary (Polańskiego) tam też wcześniej wiedzieli że szarlatan przyjdzie na świat i doglądali notorycznie przyszłą matkę (mia farrow) także dawali jej jedzenie itd.

ocenił(a) serial na 10
Rrouge

Kobiety w ciąży jedzą czasem nawet ziemię. Co do Tilly to czytałam teorie że albo jest czarownicą albo jakby wyższym rodzajem stworów (może nimi kieruje?) Można zauważyć, że ten ich świat nie chce, żeby mieli nadzieję, że zawsze jak mają nadzieję, to dzieje się coś złego. A ona tą nadzieję ciągle podsyca, jakby specjalnie, żeby było ciągle gorzej.

4ladym

W jej przypadku, ona nie je nic innego, było powiedziane że od 4 dni nic nie je i dopiero zapach zgniłych warzyw ją przyciągnął i tylko je pochłania, za normalne to to jednak nie jest i na pewno wiąże się z tym co się tworzy w jej ciele, bo na pewno nie jest to dziecko a przynajmniej nie zwyczajne.

ocenił(a) serial na 10
KennyDeath

To tak, zgadzam się. Ciekawa jestem czy to dziecko to będzie jeden z potworów i czy wygryzie się od środka

KennyDeath

W filmie Diabelskie Nasienie kobieta która miała urodzić antychrysta jadła surowe mięso

Rrouge

Może jej dzieci i wnuki to te potwory xd

Rrouge

Bo to Julia z przyszłości xD wyluzowana i wie co się wydarzy. Przyjechała wyleczyć raka dlatego oddała morfinę bo jej tu niepotrzebna i o tym wie.