Google na ten temat milczy i o tym smaczku ani widu ani slychu, ja wyraznie widze polska familiade z Karolem na czele :) Dokladnie chodzi o 33min22s (moment po bójce i złapaniu Justina przez policje).
Bardzo podobne, aczkolwiek nie to. Tablica punktów jest inna.
PS Familiada jest w Polsce emitowana od 1994. Ale za to nasz polski program jest oparty na pomyśle amerykańskiego programu Family Feud który emitowany został po raz pierwszy w 1976. I to najprawdopodobniej jest fragment tego show.
Źródła: wikipedia Familiada, Family Feud + polecam wpisać w google grafika Family Feud 80s' i porównasz sobie zdjęcia i fragment ST.
Dziękuję za odpowiedz. Rzeczywiscie po wpisaniu Stranger Things + family feud można zauważyć że został wykorzystany moment oryginalnej wersji programu. Brałem wcześniej to pod uwagę (nawet podkład dżwiękowy to sugerował) ale nie zgłębiłem wystarczająco genezy i informacji o pierwowzorze. Błędnie założoną tezę mój mózg poparł podobizną Karola Strasburgera do prowadzącego:) Co do niezgodności lat to wiem że ST miał już kilka nieścisłości więc ten element zlekceważyłem. Dziękuję za wyprowadzenie mnie z błędu i gratuluję dedukcji. Pozdrowienia:)
Dziękuję, ale nie czuje bym zrobiła coś wielkiego. Zawsze jednak staram się wyjaśniać takie rzeczy. Polecam się na przyszłość ;)
polski akcent jest 7 odcinku drugiego sezonu, (36:44) kiedy kamera wjeżdża do pokoju, a z lewej strony na ścianie jest tag/grafitti "Grabowski" :P