Tak z ciekawości spytam, bo rodzice uważają że jestem za duży na "bajki" :D Jak się sprawa ma u was?
A oglądałaś Bokurano? Produkcja może mniej znana, ale dosyć oryginalna i warta uwagi.
Tak oglądałam kilka miesięcy temu, ja tam lubię takie klimaty (choć osobiście nie przepadam za mechami). Może jeszcze jakiś ciekawy tytuł?
Szczerze też nie przepadam za mechami. Jedynie 3 tytuły, w których występują przypadły mi do gustu - Bokurano, Code Geass i Guilty Crown.
Mhm... co jeszcze mógłbym polecić. Darker than black (ale to pewnie widziałaś), Chaos;Head (produkcja bardzo niedoceniana, ale według mnie niesłusznie), Monster (genialny thriller), Rainbow: Nishakubou no shichinin (mroczny, gęsty klimat), Phantom: Notameno genei no, Pandora Hearts i Last Exile. Może coś z tego?
Nie oglądałam Rainbow i Last Exile, więc się za to zabieram :D grafika wydaje się bardzo fajna, po przeczytaniu też dość ciekawe. No zobaczymy zobaczymy :) Szkoda Ze Pandora nie jest kontynuowana
Czyli z 2 tytułami trafiłem. Bardzo fajnie. Przynajmniej się na coś przydałem. Również tego żałuję, ale cóż poradzić. Tak samo chciałbym też zobaczyć kontynuacje Deadman Wonderland - ale to też tylko marzenie.
Może Ty też poleciłabyś mi jakieś tytuły?
Mi osobiście bardzo podobało się Another, lubię takie klimaciki. Skończyłam również oglądać Accel World - osobiście wolę SAO, ale też się przyjemnie oglądało. Osobiście za każdym razem zmieniam gatunek by nie siedzieć w jednym, godne polecenia jest też: GTO (Great Teacher Onizuka), Hellsing Ultimate, Btooom, Wolf's Rain, Notatnik śmierci, Gintama, Zetman, Danshi Kōkōsei no Nichijō, Berserk, Claymore, Czarny Lokaj, Basilisk.
Another - zgadzam się, to świetna produkcja.
Mhm - Wolf's Rain, Zetman, Danshi Kōkōsei no Nichijō i Basilisk - tych tytułów nie znam. Czas nadrobić zaległości :-)
Zacznij od tego - Danshi Kōkōsei no Nichijō. Idzie się nieźle pośmiać, przez to szybko minął mi dzień w śmiechu ;)
Tak mówisz? Ok, dzięki - zdaję się na Ciebie :-) Ale najpierw muszę skończyć to co mam zaczęte. Zaraz po tym zabieram się za Twoje propozycje.
Widzę, że tu sama młodzież... Przemilczę odpowiedź na pytanie, powiem jednak, że dzieci się ze mnie nie śmieją, przynajmniej na głos ;)
A Twoi rodzice się nie znają :)
17 lat, a z anime to mam styczność od dzieciństwa (Dragon Ball itd.) xP Moja matula to w ogóle jest anty, ale od jakiegoś czasu stara się nie wtrącać, bo wie że i tak zrobię po swojemu.
mniej więcej 18 wiosen mam już za sobą^^ i od dłuższego czasu oglądam anime i zauważyłam że są dwa typy (przynajmniej ja miałam z takimi styczność): osoby które są całkowicie anty, chociaż nie obejrzały nawet pół odcinak (swoja drogą jak można oceniać coś na czym się kompletnie nie zna i nie miało się z tym styczności) i na tych którzy kochają anime od pierwszego obejrzenia.
Coś w tym Twoimi podziale jest. A najgorsze jest właśnie to, że najwięcej i najgłośniej krzyczą osoby będące antyfanami. I to antyfanami bez grama wiedzy i argumentów.
Ja w lipcu skończę 21 po dłużej przerwie oglądam dopiera od półtorej roku, a rodzice mają to gdzieś.
Chyba jestem najmłodszy. W marcu kończę 13 lat :):):):) A z anime zaczynałem jakieś pięć lat temu jak to naruto na jetix chodziło. To były czasy........
21 hah też wystartowałem od Chobits na hyperze hah Potem pamiętam, że puszczali GTO też i Evangeliona, a następnie to już samo poszło ;D
nawet na bajki nie jest się nigdy za starym moim zdaniem ;) jestem po 20-tce oglądam anime i bajki również i mam gdzieś opinię innych, która sugerowałaby że mój wiek jest nieodpowiedni do tego czy tamtego :)
Może i ja mam tylko te 17, ale znam o wiele starszych ludzi, którzy kochają anime ;) Z resztą wypowiedzi powyżej mówią same za siebie - anime nie jest raczej zależne od wieku ^^
jak w nicku:D a wszystko zaczęło się od Czarodziejki z Księżyca, potem był Kapitan Tsubasa, Sally Czarownica, Królewna Śnieżka, Baśnie braci Grimm, Super Świnka, Pokemony...ach stare dobre czasy:D teraz nie mogę się doczekać na nową wersję Sailor Moon:)
Mam 13 lat, kiedyś czułem że chciałbym znaleźć w anime coś dla siebie, aż tu nagle ten asystent co jest na filmwebie wybrał mi SAO, anime to bardzo mi się spodobało ponieważ kocham takie klimaty mam nadzieję że wyjdą wszystkie sezony i odcinki gdyż już nie mogę się doczekać zakończenia :)
19 lat, i widzę, że jeszcze mogę przez długie lata oglądać i się tego nie wstydzić XD
Przygodę zacząłem w wieku około 14 lat - no i kilka(set) tytułów już za sobą mam. mam nadzieję że na studiach będzie czas na oglądanie :D
18
Ale anime to zło - w ciągu ostatnich dwóch tygodni anime wzieły mi około 56 h życia
- się mi zachciało zaległości nadrabiać
i teraz mam cały stos anime które z chęcią ogladne jeszcze pare razy heh...
a manga to jeszcze większe zło bo tego wychodzą setki rozdziałów i później się po parenaście mang naraz czyta
Powiedz to fanom komiksu amerykańskiego - DC Comics w 2011 zrestartowało wszystkie swoje serie i już parę lat trwa event ''The New 52'' - można wywnioskować z samej nazwy, że serii wydawanych jest obecnie 52, kiedy jedna się kończy od razu rozpoczynają następną, także od 2-3 lat rocznie trzeba wyłożyć na 312 zeszytów komiksowych żeby być ze wszystkim na bieżąco ;) Warto wspomnieć, że istnieją jeszcze inne wydawnictwa takie jak Vertigo, czy Marvel... Niestety, efektem tego jest to, że mało jest komiksowych ekranizacji ;(
Mam 17 lat i rodzice nic mi nie mówią, że jestem za stary na to. I zacząłem oglądać anime gdy Naruto na jetix'ie leciał. ;)
zgodnie z nickiem - w tym roku skończę 30 lat, mój maż ma 31 i oboje bardzo dobrze się bawimy przy animach. Powiedz rodzicom, że takie dinozaury jak ja pewnie starsze też tu są, ale nie chcą się przyznać :D
Ja mam 13, ale w ogóle nie interesowałam się "japońskimi bajkami", bo je za takie uważałam, dopiero taka jedna dziewczyna (lat 19) pokazała mi SAO. Racja to nie bajki, w bajkach zawsze dobro zwycięża, a w anime nie zawsze, no i w anime jest więcej elementów seksualnych.
W tym miesiącu 15 :/ Cóż, mam rodziców tego typu, że kompletnie nie interesuje ich co ja oglądam ;) Efektem tego jest na przykład nadmierne zainteresowanie innymi rzeczami ze mną związanymi...
na anime można być za młodym , ale nie za starym.
a rodzicom już jakiś czas temu wytłumaczyłem że to nie są bajki.
Niedługo mi stuknie 21 lat. Chyba jak większość osób w moim wieku, wychowałem się na anime z RTL7 oraz Polonii 1 (Dragonball, Rycerze Zodiaku itd.). Ale tak naprawdę w anime wciągnęły mnie "Bleach" oraz "Death Note", podsunięte przez znajomych, jakieś 5 lat temu,
Oczywiście dla rodziny są głupoty dla dzieci, a dla najstarszego brata nawet "dziwne greckie (!!!) bajki" :)
16 lat, oglądam regularnie i można powiedzieć że obok kibicowania mojemu ukochanemu klubowi(WIDZEW!) to jest moje największe uzależnienie i moi koledzy się dziwią jak mogę oglądać "takie rzeczy dla dzieci" ale ogólnie się nie czepiają
26, narzeczona mi syszy głowe ale tylko o takie anime jak to albo naruto, poważniejsze sama ogląda a ma 29 lat :)
Mam póki co jedynie 11 lat. Moja rodzina nie ma kompletnie nic przeciwko anime (no, chyba że siostra, ona nazywa je ,,chińskimi bajkami"). Czasami nawet zagadują do mnie na temat anime, są ciekawi. Bardzo mi się to podoba ich zachowanie.
16, ciągle mi wypominają, żebym przestała tracić czas i zrobiła coś pożytecznego.
Ja mam 27 lat i czuje się jak weteranka :P. Najbardziej lubię jakąś tematykę fantasy, mech, post-nuklearne. Nawet i dramaty. Nie kręcą mnie jedynie anime z taktyką "szkoła", "nastolatki" itp. Także, jak widać i stara baba może oglądać anime. To co ja mam powiedzieć? Tez słyszę ciągle, że czas wydorośleć i przestać oglądać bajeczki i grać w gry. Chociaż z książkami mam spokój ;)
Spoko Kejzi - mam podobnie. 24 lata.
Jak oglądam anime, to tylko słyszę, że znowu te "bajki" oglądam. Chyba będę musiała mamusi jakąś próbkę zapodać np. z Hellsing Ultimate ;D
A siostra ciągle się śmieje z języka japońskiego... szkoda gadać ;D
Na szczęście gier się nie czepiają u mnie ;) Książek tym bardziej ;)
Równo 20 :D Przy okazji się zareklamuję:
jestem na tyle zdesperowany że szukam dziewczyny na filmwebie. Lubię, kocham, i będę kochał anime, nie palę, nie piję więc same plusy mam ^^ I podobno zakładam sektę, ale to nie prawda, nawet nie wiem kto takie pogłoski roznosi >.> A wracając do tematu, jeśli jakaś desperatka z FW szuka chłopaka to jestem otwarty na propozycje :D
2 dyszki za kilka tyg, a ja właśnie po SOA, Another, Sankarea i pare innych w ostatnich tygodniach.. ;D