O co chodzi z tym motywem żebraczki w SoA która pojawiła się chyba we wszystkich sezonach i
zawsze kiedy się pojawia to ktoś z bohaterów zwraca na nią uwagę rzucając spojrzenie itd?
Jak zrobią z SoA tasiemca to pewnie będzie to nowa żona Jaxa w 15 sezonie :).
Fakt, przewijała się. Bodajże w pierwszym sezonie, jak Gemma dawała jej hajs, a Jax częstował ją fajkami i oddał jej koc, który mu poprzednio pożyczyła na cmentarzu... I z tego co mi się wydaje, mignęła w trzecim sezonie, jak "nowi rodzice Abel`a" szli na spacer to "ojciec" dał jej hajs... I... Chyba była w czwartym sezonie, ale nie jestem pewna. Wg mnie, nie pokazywaliby tej samej postaci po raz któryś, więc może coś wniesie do serialu albo po prostu jest jako jedyna "czysta" i "normalna" i inna niż bohaterowie, taka odskocznia.. Ale to by było bez sensu... Moje zdanie. Wg mnie, ona się jeszcze nie raz pokaże i za którymś razem w końcu coś się więcej dowiemy.
No właśnie może ją pokazują jako takie koło ratunkowe, jak skończą się pomysły to nagle pojawi się w fabule :).
Kurczę, zabiłeś mi ćwieka. Byłam pewna, że oni nie byli jeszcze w Irlandii. Chociaż mogę się mylić, więc w tej kwestii się nie odzywam :) Dawno to było. Aż jeszcze raz obejrzę ;)
Też to oglądałem dosyć dawno, ale jestem tego pewien, bo przecież Jax odzyskał Abla w Irlandii, więc ta rodzinka też tam musiała być.
Ale w sumie żebraczka też się tam mogła pojawić, wydaje mi się że ona jest dosyć "mistyczną" postacią. W końcu pojawia się w Charming i w dwóch innych miastach (w sumie nie wiem, gdzie była ta latynoska wojna gangów, ale próba porwania Tary była na pewno poza Charming), tam gdzie pojawia się Jax.
Popieram Twoje zdanie w kwestii "mistycznej" postaci. I fakt, że zawsze Jax ją zauważa.
To nie ta sama osoba tylko Jax pewnie tak sobie ją wyobraża, ma halucynacje czy coś.
To sarkazm? Jak tak to kiepsko udany, ale właśnie niedawno też w The Walking Dead było coś podobnego, może tutaj też.
Nie, to było szczere zapytanie. Bo mi się nie wydawało, by to były halucynacje. Jak dla mnie było to zbyt realne. Dlatego pytam. Jeju.
Kupa odpowiedzi ale nie to co pyta się założyciel.
Wg mnie ta kobieta to coś w rodzaju Sumienia - wywołuje pozytywne emocje bo jest biedna i bezbronna. A zarazem jakoś chyba odzdziaływuje na Jaxa wywoływując w nim poczucie winy.
No właśnie też myślałem, że to coś w tym stylu, typu nie ma nic ale i tak jest czystsza niż oni wszyscy etc... :)
Przecież odpowiedź na pytanie jest... Sumienia? Ja się wciąż trzymam swojej wersji "odskoczni". Czyli zło na około, a ona jako jedyna jest inna. Jest czysta i nie związana z tym całym syfem co oni. Można by było zwracać uwagę na każdego innego bezbronnego, ale ją wyjątkowo często pokazują. Co do Jax`a, to ona najbardziej jest przez niego zauważalna. Czyli wątpię żeby miała chwilowy moment w filmie.
Też właśnie się zastanawiołch o co łazi z tą babą. Niestety nic nie wymyśliłem :D
"You know me. Everybody knows me". Obstawiam, że to jest uosobieni Śmierci. Pojawia się zazwyczaj przed/po śmierci jakiejś ważnej postaci.
Faktycznie, o tym nie pomyślałem. A kiedy pada ten cyta bo go nie pamiętam? Serio myslisz że to uosobienie Kostuchy? Hehe to zSoa sie powoli metafizyka jakaś robi.