PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60357
7,6 15 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

Podstarzali gangsterzy, nie raz wyglądający jak mieszkańcy domu starców, a lejący się z młodszymi od siebie.
Same walki wręcz takie denne, że aż się chce rzygać, teraz w ruch zawsze wchodzi kolano, łokieć, a tu tłuką się pięściami, i wyglądają jak jakieś niedorozwinięte dzieci.
Po obejrzeniu 2 sezonów, można zorientować się, że tam gdzie żyją nie pada wcale deszcz, ani razu nie pokazano odcinka, gdzie deszcz zacina po szybach.

A tak ogólnie to film na 8/10, choć Rodzina Soprano dla mnie pasowała bardziej.

ocenił(a) serial na 8
baraqs

Nie,no rzeczywiście - brak deszczu to zarzut potężny.Może układ chmur na niebie też był nieodpowiedni...?
A porównanie tego typu serialu do "Rodziny Soprano" jest co najmniej śmieszne. To dwa całkiem inne typy serialu!

ocenił(a) serial na 10
baraqs

Pewnie teraz zburzę cały twój światopogląd, ale tam nawet śnieg nigdy nie pada. Niesamowite, co?

ocenił(a) serial na 7
Roy_v_beck

Jakoś dużo tam roślinności, jak na pustynny klimat, więc typowa utopia serialowa, wszystko pod publikę.

"
Pewnie teraz zburzę cały twój światopogląd, ale tam nawet śnieg nigdy nie pada. Niesamowite, co? "
A skąd wiesz mistrzu, czyżbyś tam był?
Ano tak!!
Przecież ty to ten, któremu obcięto palce z powodu ciążącej dolegliwości.
A jak teraz piszesz na klawikordzie?

Podstarzały gang motocyklistów.
Gdyby nie 4 stare twarze to byłby Ok, ale.....
No i gdyby nie ty bezpalczasty ;)

ocenił(a) serial na 10
baraqs

Bo w prawdziwych gangach, to średnia wieku wynosi 19 lat?

Znowu zaskoczenie? ;p

A tak na poważnie, to, z tego co zauważyłem, młodzieniaszków, w takich gangach (serial dokumentalny na discovery) nie ma wielu.

Luku

"Jakoś dużo tam roślinności, jak na pustynny klimat, więc typowa utopia serialowa, wszystko pod publikę. "

Bo to nie klimat pustynny, a Kalifornia. W Kalifornii deszcz pada bardzo rzadko, a śniegu właściwie nie ma ;).

A serial to jeden z najlepszych jakie widziałem, obecnie zdecydowanie mój ulubiony. 10/10!

ocenił(a) serial na 10
Luku

A prawda, niech sobie tamten kolega zobaczy jakikolwiek dokument o gangach, DOKUMENT! i zobaczy co za kawały sukinsynów siedzą w więzieniach. 30-40 lat, niektórzy starsi a czasem gorsi od młodszych. Patrz na MS13 w LA... mnóstwo dzieciaków w gangach, prawda, lecz oni chodzą sobie w grupach po 10 i tu ich siła :P albo jak na Gran Torino wożą się z pistoletami maszynowymi, czym nadrabiają niedobór jajec. A jak zobaczysz tych co z Mara Salvatrucha siedzą w więzieniu, albo rządzą gangiem, albo ich regularnych żołnierzy, to tam nie ma żadnych szczyli, niezrównoważonych gówniarzy nie przyjmują do szeregów operacyjnych, co najwyżej pozwalają im włóczyć się po okolicy własnych rewirów, ćpać, bić swoje kobiety i strzelać do kogo popadnie.

ocenił(a) serial na 10
baraqs

No gratulacje...
Wiesz gdy pada deszcz, to nie ma zbytnio powodu by wychodzić chyba, więc raczej szkoda czasu na nagrywanie odcinku w którym postacie siedzą w domu i czekają aż przestanie padać, tym bardziej, że w stanach Centrum USA jest sucho, jak pada, to trochę i krótko, musieliby czekać na deszcz, specjalnie by jakiemuś paralitykowi nakręcić odcinek z kilkoma scenami w deszczu? Człowieku to najgłupszy argument jaki słyszałem...

A zauważyłeś może żeby w filmach i serialach nasi bohaterowie srali? Nie! A jest to dość powszechna czynność, nieprawdaż? Znajdzie się może garstka filmów, gdzie o defekacji się wspomni, ale normalnie się to pomija, czemu? Bo to nikogo nie obchodzi, nic się wtedy nie dzieje, czas nagli, trzeba pokazać coś znaczącego. Może powiedzmy że Władca Pierścieni to zły film, bo tam nigdy nie pokazali jak ludzie robią kupę, o! Również w SoA nie pokazano jak deszcz pada :P Bo to są sytuacje, które są zbędne.

"Podstarzały gang motocyklistów.
Gdyby nie 4 stare twarze to byłby Ok, ale..... "
Na prawdę, dosrałeś taką głupotą, że bardziej się nie przebije... Wybitnie! To jakby powiedzieć, że Tony Soprano, jest za gruby! Jak taki grubas może walczyć, przecież to śmieszne ^^ co nie?

Chcesz młodych twarzy? XD wróć oglądać Hannę Montanę z psiapsiułkami albo High School Musical, który będzie wszak o wiele bardziej realistyczny.
Co za durnie i tępota w tej młodzieży, nie potrafią skrytykować czegoś merytorycznie, to wymyślają takie bzdury.

baraqs

baraqs,wez sie podciągnij z geografii,każdy matoł wie że tam deszczu na lekarstwo :P

ocenił(a) serial na 10
baraqs

19 letnie brudne bambusy z filmów o Raperach to także nie jest faktyczny wygląd gangsterów.Człowieku przeceniasz młodych i to zdecydowanie nazbyt. Pamiętam sam jak odwiedzałem rodzinę za miastem i jak jeden dresik zaczął się szwendać z piwskiem i rzucać butelkami po imprezie, aż zaczepił pewnego dziadka - rolnika, co całe życie w polu pracował, co co dzień fizycznie zapieprza od pasania krów, po rąbanie drewna... silny się nie wydawał, a tak dresikowi spuścił łomot, że nie ma zmiłuj. W Łodzi, policjant starej daty, gruby siwy pan z wąsem, najebał dwóm dresom pakującym na siłce.
To w ogóle nie trafiony argument.

yuriprimepl

Doświadczenie + opanowanie + technika + trochę krzepy i można rozwalić każdego nierozgarniętego napinacza, który nadmuchał sobie łapy koksem. :) Nigdy nie oceniać przeciwnika po niepozornym wyglądzie i starszym wieku.

W Kalifornii jest roślinność przystosowana do tamtejszej pogody.

baraqs

No jasne, bo w Kalifornii przecież leje masami, na pustyni zwłaszcza. Deszcz codziennie, panie tego. A gangi nie składają się wyłącznie z zagniewanych młodocianych. Żadne. Także... Jeśli pragniesz młodości na ekranie, wrzuć sobie Jonas Brother.

ocenił(a) serial na 10
baraqs

To nie gang tylko klub motocyklowy :) odsyłam do poczytania obie o tym. Za to deszcz pada w Irladzkich odcinkach - zadowolony? :)

ocenił(a) serial na 9
baraqs

Jedyne co mi się nie podoba to gra aktorska Charliego Hunnama czyli Jaxa, cytując klasyka, giba sie na boki jak pier***ony rezus, dziwnie wypowiada kwestie itp. A tak poza tym to rewelacja, serial ma kilka niedociągnięć ale nadrabia klimatem, motocyklami i muzyką.

ocenił(a) serial na 7
baraqs

Skład gangu jak dla mnie jest ok, ale poniekąd się z Tobą zgodzę. Przypomnę końcówke sezonu drugiego, gdzie bili sie z ekipą Westona. 10 vs 10 i oczywiscie KAZDY motocyklista wygral, a w ekipie Westona były naprawdę byki. I o ile nie przeszkadza mi jak widzę jak sie bije Tig, to Bobby Elvis bijący na lajcie jakiegoś drągala.... :D
Nie mówiąc w ogóle, że w ekipie mają koło 6-8 ludzi, a walczą z gangami, którzy są chyba w setkach liczeni.

I przez to i parę innych pierdółek wystawiam ocenę 9, nie 10, bo mimo wszystko to świetny serial. Dobra gra aktorska, doskonała muzyka, dużo akcji i brak wkurzających motywów z innych seriali + wiele wiele innych rzeczy, które wpływają na mnie tak, że oglądam ten serial drugi raz od początku