PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60229
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

Witam wszystkich, jestem na początku 4 sezonu i zastanawiają mnie dwie rzeczy w
serialu. O co chodzi z tymi dłońmi Claya? nie wiem czy czegoś nie przegapiłem. A druga
rzecz to kiedy ten nowy komendant zawinął Juice'a nie rozumiem dlaczego powiedział mu,
że jak Sons dowiedzą się o tym, ze jego ojciec jest czarny a co za tym idzie i on ma "czarną
krew" to w najlepszym przypadku zostanie wyrzucony z klubu. Nie moge zrozumieć
ponieważ we wczesniejszych odcinkach nie było wspomniane, że są rasistami- wręcz
przeciwnie, a pozatym Juice jest portorykańczykiem więc gdyby jednak byli rasistami to też
by go nie przyjęli chyba :) z góry dzięki za odpowiedzi :)
Tak poza tematem serial jest świetny i zajebiście wciąga, pozdro :)

ocenił(a) serial na 9
AntekEmigrant

Co do dłoni Clay poprostu ma chorobe zwyrodnieniową stawów czy jak to się tam nazywa.

ocenił(a) serial na 8
AntekEmigrant

Clay ma jakąś chorobę stawów, jest to kilka razy wspomniane, między innymi jak tłucze Darby'ego w areszcie w pierwszy sezonie.

Co do Juice'a- ten wątek jest nieco naciągany. Sonsi nie są zapalonymi rasistami- w końcu Dziewiątki są ich klientami od dłuższego czasu, poza tym przyjaźnią się z czarnym MC Grim Bastards. Jednak zasady przyjmowania do klubu to inna sprawa- szeryf zwraca na to uwagę, gdy wpada do ich clubhouse'u na "inspekcję"- nigdy w SAMCRO nie było czarnych. Jest to zresztą oparte na faktach, Hell's Angels też mają w swoich szeregach tylko białych. To, że Juice jest Latynosem im nie przeszkadza, bo Latynosi są bardziej biali niż Murzyni.
Nie zmienia to faktu, że ten pomysł jest moim zdaniem niedopracowany, wątpię, żeby ktokolwiek z SAMCRO się przejmował czarnym ojcem Otiza.