PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60229
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

Oglądałem ostatnio parę przypadkowych odcinków, z poprzednich sezonów i naszła mnie myśl, że klimat serialu
praktycznie zniknął. Wcześniej każdy odcinek oglądałem z zapartym tchem, czekając już na następny, a teraz jest po
prostu nuda (4 odcinek 6 sezonu jakoś to poprawił, ale nie wróżę jakiś wielkich zmian) Co o tym sądzicie?

ocenił(a) serial na 10
maciek24043

no trochę otto namieszał ale black prokurator może też sporo nawiercić tak jak to robiła w 'the shield'{jak ja ja tam znienawidziłem...:)}

ocenił(a) serial na 8
maciek24043

masz racje, zdecydowanie czegos brakuje 6 sezonowi. pewnie chodzi o ten caly rozlam w klubie i brak braterstwa, taki byl z pewnoscia zamysl, ale juz nie ogladam serialu z taka checia jak wczesniej

ocenił(a) serial na 8
maciek24043

Mam podobne odczucia :(. Dawniej nie mogłam się doczekać powrotu do Charming, a teraz oglądam Sonsów już bardziej z przyzwyczajenia. "Coś" się rzeczywiście zmieniło :(, może po prostu potencjał serialu się wyczerpuje.

ocenił(a) serial na 8
maciek24043

Kiedyś to był dużo lżejszy serial. Chłopaki jeździli na motorach, czasem obili komuś mordę, od czasu do czasu ktoś zginął, po wszystkim klepali się po plecach i dawali sobie buziaki. Teraz wszystko się sypie, klub się rozpada, sojusznicy zamieniają się we wrogów, kolejni członkowie idą do piachu. Ale serial nadal trzyma wysoki poziom, a ostatni odcinek to już totalny popis.

ocenił(a) serial na 8
Madoq

masz racje, teraz tez chlopaki klepia sie po plecach, daja buziaki i zapewniaja ze ,,i love you bro", ale za plecami knuja kolejne intrygi przeciwko innym i widac ze to cale ,,braterstwo"to pusta gadka. to co kiedys w bohaterach nam sie podobalo (braterstwo, jeden za wszystkich itd...) teraz rozczarowuje, bo dociera do nas ze to taka sciema. kazda z postaci okazuje sie byc inna, w jakis sposob sie zmienila, rzadko na lepsze. a moze faktycznie po prostu serial nalezaloby skonczyc i nie ciagnac na sile kolejnych watkow?

ocenił(a) serial na 8
rutaJolowicz

Dajmy im szansę do końca tego sezonu :). I tak zresztą ma być maksymalnie siedem sezonów.

ocenił(a) serial na 8
rutaJolowicz

Dlaczego "na siłę"? Serial wyraźnie ma się ku końcowi, w ten czy inny sposób. Koniec z handlem bronią, koniec z większością sojuszy, prawdopodobnie koniec SAMCRO. Sutter powiedział, że sezonów będzie 7, więc nie ma tu żadnego tworzenia byle było. To że się zmienił klimat serialu i upadły ideały nie znaczy, że spadł poziom. Jasne, fajnie się oglądało pierwsze odcinki, gdy chłopaki jeździli na motorach w kalifornijskim słońcu i z większości akcji wychodzili zwycięsko, ale jakbyśmy mieli oglądać przez 7 sezonów opowieść o Drużynie A na motorach, to dopiero można by mówić o spadku jakości. A tu widać wyraźnie, że Sutter ma pomysł na ten serial i skutecznie go realizuje.

ocenił(a) serial na 8
Madoq

pisze tylko o wlasnych odczuciach, absolutnie nie musi tak byc faktycznie :) serial na pewno obejrze do konca, ale dla mnie to juz klimaty za ktorymi niekoniecznie przepadam, chyba wole troche lzejszy klimat. 4 go odcinka jeszcze nie widzialam, licze na to ze sie wkrece na nowo