No i oto nastąpił koniec pierwszego sezonu sons of anarchy.
Serial muszę przyznać dość fajny, nie ma rewelacji oczywiście.
Kilka zastrzeżeń mam do tego serialu. Otóż troche niespójny był z początku. Jakoś tak nie trzymał w napieciu, nie powodował u mnie że koniecznie
muszę obejrzeć kolejny odcinek. Co nie które seriale które oglądałem miały to do siebie. A tyutaj w każdym kolejnym odcinku była tak naprawdę przedstawiona oddzielna histoia,
z małymi wzmiankami o i spójnością wydarzeń. Dopiero dwa ostatnie odcinki zaczęły stawiać sporo pytań, naprzykład jak to się wszystko wyjaśni w kolejnym sezonie.
I tu in plus oczywiście bo spodobał mi się taki zwrot akcji. No ale może tak też jest dobrze że akcja tak powoli się rozwijała i były tylko małe wzmianki o tym że jax ma inną wizję klubu
Pytania moje?
-jak rozwiąże się sprawa ze śmiercią Donny
-czy zacznie się wojna z dziewiątkami
-czy któryś z klubów jak majowie nordowie czy dziewiątki skorzysta na zamieszaniu w sons of anarchy
-jak rozwiąże się sprawa w klubie sons of anarchy czyli:
-czy zabiją jaxa
-czy opie dowie się kto zabił jego żonę a tym samym czy jego ojciec dowie się o tym
-czy ojciec opiego będzie chciał wymierzyć sprawiedliwość i zaatakować dziewiątki
-co z tą lekarką i jaxem
-co znajdzie jax w tych notatkach które dostał od ojca opiego
aha przy okazji została chyba ujawaniona nowa tajemnica klubu czyli śmierć ojca jaxa -i czy to właśnie matka jaxa z perlmanem
postanowili na spółę go zabić.
Mam nadzieję że drugi sezon będzie sezonem ostatnim i wszystko się wyjaśni.
Nie cierpię niepotrzebnych intryg i przedłużania wątków po to tylko żeby zrobić kolejny sezon i nabić kabzę jak to się odbywa w przypadku Prison break który to powinien mieć tylko dwa sezony
Z niecierpliwością czekam na kolejny sezon.
No to ja powiem tak ze jest to zdecydowanie numer 1 tegorocznych premier w moim rankingu i ciezko bedzie zeby jakikolwiek inny serial mu dorównał - ale jeszcze wszystko sie moze zdarzyc oczywiscie
co do Twoich pytan to moje odpowiedzi sa takie
-jak rozwiąże się sprawa ze śmiercią Donny
raczej bym tu nie liczyl na zemste ze strony Opa bo jego ojciec i Jax do tego nie dopuszcza - moze wiezienie ale to tez jakos mi nie pasuje choc rozwiazanie tej sprawy na pewno bedzie ciekawe
-czy zacznie się wojna z dziewiątkami
nie
-czy któryś z klubów jak majowie nordowie czy dziewiątki skorzysta na zamieszaniu w sons of anarchy
taka szansa istnieje bo musi sie cos dziac w serialu choc to zalezy przynajmniej od dwoch rzeczy
-jak rozwiąże się sprawa w klubie sons of anarchy czyli:
-czy zabiją jaxa
nie ma na to szansa juz predzej zginie Clay choc raczej tak sie nie stanie
-czy opie dowie się kto zabił jego żonę a tym samym czy jego ojciec dowie się o tym
oni juz to wiedza
-czy ojciec opiego będzie chciał wymierzyć sprawiedliwość i zaatakować dziewiątki
nie bo wie ze to nie oni
-co z tą lekarką i jaxem
raczej beda razem bo pasuja do siebie choc pewnie Gemma bedzie dalej mieszac zeby tak sie nie stalo
-co znajdzie jax w tych notatkach które dostał od ojca opiego
to juz praktycznie wiadomo czyli nowa wizja klubu bez handlu bronia i zabijania
tak wiec zostaje czekac do nastepnej jesieni na dalsze odcinki SOA - po kilku pierwszych bedzie sporo wiadomo bo jesli Jax zostanie szefem to prawdopodobnie beda tylko 2 sezonu ale jesli nadal bedzie akcja podobna do obecnej to mozemy sie spodziewac ze bedzie ich wiecej a czy to dobrze to czas pokaze
Pozdrawiam
"-co znajdzie jax w tych notatkach które dostał od ojca opiego"
To jest ksiazka ktora Jax czytal przez caly sezon. Ojciec Opiego dostal ja od ojca Jaxa.