PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60228
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

Mieszane uczucia...

ocenił(a) serial na 8

Jak w tytule i już wyjaśniam dlaczego... Serial wciągający z idelanie pasującą muzyką, fajni aktorzy ciekawa fabuła wartka akcja itd. ale... Postać Jaxa to jest jedna wielka porażka ! Nie mam nic do aktora ani do jego roli chodzi mi bardziej o charakteryzacje tej postaci.Czy ktos kurde widział kolesia jeżdzacego w gangu motocyklowym w szerokich spodniach i białych butach no ja pierd... ! Przeciez to jest śmiech na sali.Ta postać bardziej przypomina jakiegoś serfera który zagubił sie w drodze na plaże i wpadł przez przypadek do baru z motocyklistami ! Ogromne nie dopracowanie lub zwyczajny brak wiedzy na ten temat twórców tego serialu.Móglby wymienić jeszcze kilka rzeczy które są ogólnie znanymi faktami o gangach motocyklowych w stanach, i tutaj również twórcy SOA swoja wiedza sie za bardzo nie popisali.Ale ogólnie polecam serial tym którzy sie zastanawiaja nad sensem ogladania wyżej wymienionego :) Napewno nie bedziecie sie nudzić podczas oglądania !

ocenił(a) serial na 10
88kubon

Tak to logiczne, że ktoś kto jest w gangu musi jeździć na motorze w skórzanych spodniach. Ten bohater tak został stworzony i poprawianie twórców nie wiem czy jest dobrym pomysłem.Wiedzieli oni,że Jax musi być inny niż normalni gangsterzy ,po to po prostu aby zainteresować ludzi.

ocenił(a) serial na 10
aaabarti

W gangach motocyklowych w USA jest to dość powszechne zjawisko, nawet w największym Hells Angels, więc zanim zaczniesz krytykować zapoznaj się z tematem. Poza tym już był taki temat i tam zostało to ładnie wyjaśnione. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
DeanFord

Czyli rozumiem że według Ciebie DeanFord jest to zjawisko normalne wśród Hells Angels czy Monglos ze ich członkowie jezdza na swoich wielkich czarnych motorach ubrani jak Tony Hawk ? Bo z tego co interesowałem sie ta tematyka to jest to raczej mało spotykane, a juz napewno nie wsród tak wysoko postawionych person w gangu jaką jest nasz głowny bohater.W żadnym filmie dokumentalnym czy zdjeciach które ogladałem i nie tylko o wyżej wymienionych nie widziałem nikogo kto choc troche stylem przypominał Jaxa.A pisząc ze jest to powszechne zjawisko to wydaje mi sie ze jest to spore nadużycie z Twojej strony. Nie chodzi o to że oceniam, po prostu ta postac nie pasuje mi do nieczego w tym filmie.I doskonale rozumie ze Jax musi sie wyrózniać na tle innych bo taki jest sens tego serialu, ale pytanie brzmi czy aż tak bardzo i ze ta charakteryzacja nie jest lekka przesadą ? Bo jak dla mnie tak !

ocenił(a) serial na 8
88kubon

Tak, był już taki temat i już to tłumaczyłem. Postać Jaxa jest przykładem tak zwanych "nike bikie"- zjawiska popularnego szczególnie wśród australijskich MC, ale również i coraz częściej amerykańskich. Są to młodsi członkowie klubów, którzy ubierają się właśnie tak jak Jax- białe buty, luźne T-shirty, bluzy z kapturami, czapki bejsbolówki, workowate dźinsy. Twórcy przez styl Jaxa chcieli pokazać jeszcze jeden aspekt amerykańskich MC i ich przemian w XXI. wieku.

ocenił(a) serial na 8
Madoq

Przyjmuje to za fakt ze istnieje takie zjawisko jak "nike bikie", moze za mało dociekliwe zbierałem informacje na temat gangów motocyklowych.Jednak powiem szczerze ze czytajac o Hellsach czy Mongołach nie spotkałem sie z tym zjawiskiem, moze jest to dopiero cos co w USA zaczyna nabierac rozpędu... Jednak jestem po ogladnieciu 3 sezonów SOA i gorąco polecam, choc ostatni sezon moze troszke odstępować od dwóch pierwszych ale... pełne wynagrodzenie za lekko słabszy sezon trzeci widz otrzymuje w postaci ostatniego odcinka :) Chocby z tego powodu warto zobaczy cierpliwie "trójke" do końca ! W oczekiwaniu na sezon 4 :)

88kubon

Jak dla mnie to Jax może chodzić nago, albo bez koszulki cały czas;):):)

ocenił(a) serial na 8
88kubon

pojechałeś po bandzie koleś

caninae

if it was for me, I'm a girl, dude:):)

Że taki nick to nie od razu mężczyzna:):)

Pozdrawiam.