Witam może ktoś siedzi w tych klimatach muzycznych ,ktore czesto spotykane sa w sonsach. Jezeli ktos zna jakies zespoly ,ktore graja podobna muzyke do tej z tego serialu to prosilbym o podanie. Nie licze soudtrackow bo mam sciagnietych pare i troche innych utworow.z Gory dzieki :)
Proponuję wejść na tastekid albo nawet na lastfm i tam sobie wyszukać podobne zespoły. Nic trudnego a wiele nowych bandów możesz sam odkryć. Rzeczywiście muzyka w sonsach jest super podobnie jak w "Breaking Bad". Rajcuje Cię zatem typowa męska, amerykańska muzyka. I fajnie... Polecam zatem słuchać amerykańskiego bluesa, trochę może country Ci się spodoba. Na pewno podejdzie Ci southern rock, stoner rock. Wszystkie te zespoły mogą Ci się spodobać: ZZ TOP, Lynyrd Skynnyrd, The Allman Brothers Band (to jest southern rock), Buffalo, Humble Pie. Kyuss (to akurat stoner rock) z takiego rocka rocka to odnajdziesz się w Dropkick Murphys, może już lżejszy blues białych Ci podejdzie np. zespół Crosby, Stills & Nash, Patrick Sweany, Popa Chubby, Robert Randolph & the Family Band (czarni), John Mayall, Joe Bonamassa, Beth Hart, Delta Moon. Bardziej współczesny blues rock The Black Keys? Może zechcesz posłuchać klasyków: Steve Miller Band a może coś cięższego? The Bonzo Dog Doo-Dah Band? Soul-Funk?Zaryzykujmy , Charles Bradley, Curtis Mayfield, Al Green?Bardziej nowoczesny, drapieżny rock: może Deap Vally takie odmłodzone Led Zeppelin w spódnicy. W synach są właśnie tego typu klimaty, jak będziesz się chciał bawić w czarny blues, czy country to napisz bo mi się już produkować nie chce. Miłego słuchania życzę.
Kurcze ,dziękuje za tak wyczerpująca wypowiedz:) miłe z Twojej strony. Tak szczerze to nie chciało mi się szukać na konkretnych stronach,które podałaś i wolałem napisać tutaj i opłaciło sie jak widze. Na pewno sprawdze te zespoły i artystów ,których wymieniłaś. Dzieki wielkie!