PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60149
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

Kto Waszym zdaniem zasługuje tu na miano lojalnej postaci? Kto uważacie za najbardziej pozytywną
osobę, której można zaufać?

Ja bym wybierała spośród tych: Tara, Unser, Bobby, Chibs, Opie i Nero.

ocenił(a) serial na 10
Rainy_3

Chibs, Opie. Tara nie ponieważ chciala isc na uklad. Co prawda dla dobra dzieci, ale jednak.

ocenił(a) serial na 9
Rainy_3

Chibs, Opie.

Tarze to akurat bardzo daleko do lojalności. ;)

ocenił(a) serial na 8
pudzian_69

Jak dla mnie stanowczo Nero. A co do Tary to nie jest lojalna ? ? ? Każdemu facetowi i sobie samemu życzę tak lojalnej i dobrej kobiety !

użytkownik usunięty
88kubon

jej działania w 6. sezonie temu zaprzeczają

Trudno w tym serialu znaleźć jakąś pozytywną postać, bo twórcy to skopali ale jeżeli mowa o lojalności to Chibs.

ocenił(a) serial na 10
pudzian_69

Tara jest lojalna. Lojalna wobec rodziny. Zależy w jakich kategoriach rozpatrujemy lojalność. Czym kierować się oceniając lojalność postaci serialu? Lojalność wobec klubu? Lojalność wobec Jaxa? Lojalność wobec rodziny lub partnera? Można byłoby powiedzieć, że nawet Chibs nie jest lojalny, miał chwilę załamania (chyba w 2 sezonie), kiedy Stahl go przycisnęła, prawie poszedł z nią na układ, żeby chronić żonę i córkę przed Jimmim O'Phelanem i z tego co pamiętam, gdyby nie potknięcie Stahl, byłby podpisał te papiery.

ocenił(a) serial na 9
Kamila_Opiela

ja jestem tego samego zdania co Stingwood.
długo byłam za Tarą, mimo tego, że czasem irytowały mnie jej zachowania, to po części się z nimi utożsamiałam. Żyła w końcu z rodziną w dość chorym świecie, gdzie zabijanie ludzi bez mrugnięcia okiem było na początku dziennym i nie ma co się dziwić, że chciała chronić swoje dzieci. Jednak szósty sezon pokazał, że ta kobieta totalnie się zmieniła. Ja nie nazwałabym lojalnością tego, że chciała wrobić matkę swojego faceta w, jakby nie było, zamordowanie dziecka. Wszystko miała dokładnie zaplanowane, żeby tylko pozbyć się Gemmy. Fakt, że robiła to z jasnych pobudek, aczkolwiek jej chęć opuszczenia Charming spowodowała, że się pogubiła. I nie ma co się oszukiwać, do brutalnego świata SAMCRO weszła na własne życzenie. Według mnie nie mogła być lojalna, skoro bała się, że Jax może odstrzelić jej głowę.

Nie ma co się kłócić o to kto ma rację w sprawie lojalności. Sęk w tym, że równi ludzie mogą ją odbierać inaczej, I właśnie dlatego ten serial jest taki świetny, bo nie ma jednowymiarowych postaci dla każdego i oby zostało tak do końca ;)

ocenił(a) serial na 9
Rainy_3

Chibs i Bobby

ocenił(a) serial na 8
Rainy_3

Otto. I przy okazji najbardziej tragiczna postać.

ocenił(a) serial na 10
SatanicBlood666

Opie. Najbardziej lojalny. Poświęcił dla klubu wszystko. Wliczając to siebie, swojego ojca i żonę.

ocenił(a) serial na 8
elatha

Ani ojca, ani żony nie poświęcił. To, że zostali zarżnięci to nie jego wybór. :) Tak samo jak córka Tiga została spalona żywcem, to też nie był jego wybór. :)

ocenił(a) serial na 10
SatanicBlood666

Można się tu spierać, gdyby nie był w klubie, to Donna nie zostałaby zastrzelona. W przypadku Tiga - oko za oko.

ocenił(a) serial na 8
elatha

No tak, ja się tylko czepiam słowa "poświęcić", co w tym wypadku nie miało miejsca. :) Tym bardziej, że Donna zginęła przez przypadek (świetna scena to była notabene). Natomiast to, że Opie wybrał siebie by go zatłukli w pierdlu - tu jak najbardziej jest to poświęcenie. Ale IMO Otto wygrywa, ten to dopiero musiał się nacierpieć dla klubu.

ocenił(a) serial na 10
SatanicBlood666

Może faktycznie źle dobrałam słowa, co do Otto, ten faktycznie swoje przeżył dla dobra klubu.

ocenił(a) serial na 8
SatanicBlood666

Otto jest dla mnie najtragiczniejszą postacią w serialu. szacun dla niego za wszystko co zrobił dla klubu. scena tzw. pożegnania jego z Clayem w sezonie 6 powalająca, aż mi się łezka w oku zakręciła.

SatanicBlood666

Jeśli chodzi o lojalność to faktycznie nikt nie przebije Otto.

Rainy_3

Nero pod koniec 6 sezonu jednak okazuje się nie być taki nieskazitelny.

Rainy_3

O Happym nikt nic nie pisze. Jest mało widoczny ale też dobra postać.

ocenił(a) serial na 7
pboruc

Kij wie co w głowie ma Happy :D
Ale gościa uwielbiam.

ocenił(a) serial na 8
hamm3rfall

dokładnie:) Happy jest tak tajemniczy i dziwny, że po prostu nie da się go nie lubić :) jedna z moich ulubionych postaci poza Chibsem i Jaxiem.

ocenił(a) serial na 9
Rainy_3

Opie

ocenił(a) serial na 8
Rainy_3

CHIBS i jego Jackyyy boyyyy!!!!! :DDDD

ocenił(a) serial na 9
Rainy_3

Chibs, Tara, Opie,Otto, Bobby i Nero.