PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60228
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

Porównanie...

ocenił(a) serial na 8

Może tylko mnie się to wydaję ale chyba już wiem skąd ekipa Rockstar Games miała inspiracje aby wyprodukować GTAIV: Lost & Damned..

ocenił(a) serial na 8
comanderjim

Inspirację może mieli, z tym że popkultura raczej mało zajmuje się klubami motocyklowymi, więc dlatego może się wydawać, że któraś z produkcji zainspirowała drugą. Poza tym The Lost jest zupełnie innym klubem niż SoA, kto grał, ten wie.

ocenił(a) serial na 8
Madoq

Fakt klub się bardzo od siebie różnią[SPOILER]...jeżeli chodzi o The Lost(czyli gang z GTA) tam główny bohater Johnny pod nie obecność "głównego" przywódcy Bill'a który jest w pudle,całkowicie zmienia wprowadza reformy,zawiera nowe sojusze...i wszystko idzie w zmienia kiedy wraca B.Grey z pierdla...który chce przywrócić dawne zasady...

ocenił(a) serial na 8
comanderjim

sory.ale teraz zobaczyłem,po wino być:"i wszystko się zmienia kiedy.."

ocenił(a) serial na 8
comanderjim

GTA IV wyszło w kwietniu 2008 (dodatek TLAD bodajże na jesieni, ale był zaplanowany i w znacznej mierze zrobiony już wraz z premierą podstawki), SoA zaczęło się we wrześniu, więc inspiracji tutaj specjalnie nie ma. Pozostaje wspólna tematyka, natomiast The Lost to zupełnie inny rodzaj klubu - zasady są ograniczone do minimum, nie ma żadnego unormowania łat na plecach, The Lost żyje z narkotyków, ma co najmniej dwóch czarnych członków (przynajmniej z tych głównych). Sons of Anarchy bliżej do drugiego klubu przedstawionego w GTA IV - Angels of Death, bazowanego mocniej na prawdziwych Hell's Angels : )

A tak na marginesie: chętnie bym pograł w pełnoprawne GTA o motocyklistach, z rozbudowaną historią, głosowaniami, wyraźniej zarysowanymi postaciami itd.

ocenił(a) serial na 8
nietzen

Wolałbym zobaczyć coś w stylu Mafii, niż GTA, chociaż tym drugim też bym nie pogardził.
Zresztą była w produkcji gra o MC, nie pamiętam tytułu, nie wiem, co się teraz z nią dzieje.

ocenił(a) serial na 8
Madoq

Tytuł był Ride to Hell, gra chyba nadal jest w produkcji, tworzy ją studio Deep Silver, a premiera jest zapowiedziana na kwiecień 2012 prawdopodobnie. Gra opowiada o klubach motocyklowych z lat 60. ubiegłego wieku.