Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 61 tys. ocen
8,1 10 1 60859
8,0 11 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

Tak jak większość seriali z czołówki rankingu, nawet jeśli mi nie podchodzi, to mimo wszystko trzyma poziom, tak ten jest absolutnie beznadziejny Największe serialowe rozczarowanie od kilku lat chyba.
Wymiękłem gdzieś w połowie pierwszego sezony. Nudna fabuła, przeraźliwie słabe dialogi i ogólnie wydarzenia, które oglądałem na totalnym znudzeniu. Taka Drużyna A, tyle ze robiona na poważnie. Pretensjonalność, wtórność i ogólna miałkość scenariusza sprawia, że to jeden z niewielu przypadków, kiedy wiem ze do serialu juz na-pewno nie wrócę. Nie ma szans na kolejne podejście, bo nie dostrzegłem tam nic co mogłoby mnie zatrzymać na dłużej.

Dodam jeszcze, ze w sumie nie jestem całkowicie odosobniony w tej ocenie. Seriali zwykle oglądam z bracholem i z Sons Of Anarchy było tak, że przez pierwsze kilka odcinków nie było żadnych komentarzy na temat filmu. Wreszcie w połowie sezonu usłyszałem -
-k*** ale o słabe. - To co, kończymy - zapytałem.
- Zdecydowanie!

Potem zarzuciliśmy Breaking Bad i tam po prostu magia lała się z ekranu. Najwyzszy możliwy poziom mimo maintramowego podejścia. Codziennie po 2-3 odcinki leciały, bo nikt nie mogł się oderwac od ekranu.

ocenił(a) serial na 10
Motorcycle_Boy

Super! Gratulacje! <oklaski>

ocenił(a) serial na 8
Motorcycle_Boy

co kto lubi :) ja np liczylam , ze wciagnie mnie gra o tron, a tu nic, w ogole nie podzielam zachwytow innych nad tym serialem. teraz zaczynam ogladac breaking bad i homeland i mam nadzieje ze nie zawiode sie :)

użytkownik usunięty
Motorcycle_Boy

W sumie rzeczywiście chyba nie serial dla ciebie. Szczególnie, że ja dwa pierwsze sezony uważam za najlepsze - potem trochę się rozmieniają na drobne.

ocenił(a) serial na 7
Motorcycle_Boy

Dobrze, że wyraziłeś swoje zdanie, bo duża część osób tego nie potrafi, widocznie to nie twoje klimaty. U mnie natomiast jest odwrotnie, uwielbiam ten serial za fabułę, klimat, akcję, dialogi, wile innych i wcale mnie nie nudzi. Natomiast trochę tak jak ty sądzę o The Walking Dead, który według mnie ogromnie się stoczył po 3 sezonie, wręcz odechciało mi się go oglądać przez rozczarowanie jakie zaserwowali i jest drętwy włącznie z dialogami. Przerzuciłem się na Synów Anarchii i Wikingów, gdyż ten klimat bardzo mi się podoba, ale rozumiem, że nie każdemu. Wszystko oczywiście zależy od gustu i własnego zdania, każdy ma inne. :)

ocenił(a) serial na 2
LordWieslaw55

Co do Walking Dead to takie samo zdanie. Telenowela.

ocenił(a) serial na 7
Motorcycle_Boy

Dla mnie TWD już nawet nie idzie w stronę telenoweli, a parodii jeśli chodzi o 3 sezon. Nie mówię, że to najgorszy serial, ale wypada coraz bardziej słabo. Oczywiście dnem to może być serialowe Zombieland, pewnie widziałeś. ;d

ocenił(a) serial na 9
LordWieslaw55

Zombieland jest bardzo słaby ;)

ocenił(a) serial na 9
LordWieslaw55

Wikingowie uderza powtórnie niedługo

ocenił(a) serial na 8
raal

na kiedy zapowiadaja 2 sezon?

ocenił(a) serial na 9
rutaJolowicz

Info z forum IMDB październik 2013

ocenił(a) serial na 9
raal

Ale na trailerach jest comming 2014 . mogłaby być niespodzianka. http://www.imdb.com/title/tt2306299/episodes?year=2013

ocenił(a) serial na 7
LordWieslaw55

"...Natomiast trochę tak jak ty sądzę o The Walking Dead, który według mnie ogromnie się stoczył po 3 sezonie, "

Jak mogl sie sytoczyc po 3 sezonie, jak 4go jeszcze nie bylo. To zdanie jest pozbawione sensu bo przeciez byly tylko 3 sezony.

ocenił(a) serial na 7
black_bastard

W opinii. :)

ocenił(a) serial na 9
Motorcycle_Boy

Każdy ma prawo wyrazić własną opinię co do serialu czy filmu (Aczkolwiek często się pojawia osoba, która jest odmiennego zdania i zaczyna obrażać drugą osobę za gust, aż dziwne że jeszcze nikt taki się nie pojawił) mnie osobiście bardzo przypadł do gustu, ale to też głównie dlatego, że jestem maniakiem serialowym i jak już zacznę to najprawdopodobniej się w nim zakotwiczę i będę oglądał do końca.

ocenił(a) serial na 9
Motorcycle_Boy

Nie każdemu musi się ten serial podobać . Nie podoba się nie oglądaj . Nie znasz fabuły i wątków to się nie wypowiadaj . Nie odpowiadaj . ;-))

raal

Przecież gośc sam napisał, że juz nie ogląda bo mu sie nie podoba, wiec po co ta spina? :D

Josie_Lam

A jestes w stanie wyjasnic po co ktos wchodzi na forum serialu ktorego nie oglada, wypowiada sie na temat serialu ktorego nie oglada i opowiada wszem i wobec o tym jak to on nie oglada tego serialu? Moze niech sobie chłopak załozy bloga albo prowadzi pamietnik, skoro ma taka dziwna potrzebe wywnetrzania sie na temat tego co robi i czego nie robi, bo tutaj raczej nikogo to nie zainteresuje.

ocenił(a) serial na 2
sever

To nie jest forum fanów serialu. To jest forum oceny filmów i seriali. Jak sobie założysz polski fanklub Synów Anarchii, to zapewniam, nie będę tam "bruździł".

Motorcycle_Boy

Alez mozesz sie wypowiadac do woli gdzie chcesz i o czym chcesz. Tylko najpierw wyjasnij mi dwie rzeczy: tak logicznie, dlaczego wypowiadasz sie o serialu ktorego nie ogladasz? I dlaczego sadzisz ze kogokolwiek to zainteresuje?

ocenił(a) serial na 2
sever

Wyrażam swoja opinie na temat serialu, bo lubię wyrażać swoja opinie na temat seriali. Synów Anarchii już nie oglądam ale oglądałem.

Dlaczego uważam, że kogoś moja opinia zainteresuje? Bo jest wiele osób, które czytają tego typu opinie, a potem decydują czy oglądać ten serial, a może inny. Jestem już dłuższy czas na FW i dla niektórych osób moja opinia może wydać się bardziej wartościowa od innych. Mozna zobaczyć w profilu jakim filmom dałem jakie oceny, na tej podstawie ocenić zbieżność gustu i zadecydować.

ocenił(a) serial na 9
Josie_Lam

Takie info niech ludzie umieszczają na facebooku i udostępniają znajomym ( nie oglądam/ nie lubię/ nie chce mi się/ itd ). Nie obchodzi/ interesuje/ i lata mi to 80 dokoła "#$#$ to że ktoś nie ogląda serialu Sons of anarchy a jeszcze mnie interesuje mnie jego ocena tegoż serialu dlatego zasugerowałem w miły i kulturalny acz stanowczy sposób by taka osoba się nie wypowiadała na oficjalnym forum portalu < do niedawna poważanym > ;-))) .

raal

Widzę, że niektórych tu piszacych objeła chyba nieszczesna reforma oswiaty z 1999 bo fala analfabetyzmu wtornego to istne tsunami bezmózgowia.

Toć wyraźnie gość napisał, ze serial ogladał i po obejrzeniu połowy sezonu zrezygnował. Chyba mi nikt nie powie, ze trzeba łyknać jak świezy boczek 6 sezonow by dopiero wtedy dojsc do wniosku, ze serial jest mdły?

ocenił(a) serial na 8
Josie_Lam

Dobrze, że przynajmniej zrezygnował. Najbardziej wkurzający są ludzie, którzy piszą, że oglądnęli całość i im się nie podobało. To pytam, po co oglądali? Forum jest dla wszystkich, dla tych którym serial się podoba i dla tych którym nie, ale czasami trudno odróżnić krytycznie nastawionego widza od klasycznego trolla uwielbiającego wchodzić na strony popularnych lub/i wysoko ocenianych seriali tylko po to, żeby sobie "poużywać" na tych widzach, którzy autentycznie mają coś do powiedzenia. Na forum Synów na szczęście nie jest to często spotykane zjawisko, ale na innych ... Dramat

ocenił(a) serial na 9
Josie_Lam

Jeszcze o tym ?? Nuda

raal

No... nuda. Niektorym mozna tłumaczyc do znudzenia i nic.

ocenił(a) serial na 9
Josie_Lam

Może podejście było błędne ??

raal

Podejscie nie takie powiadasz... Że niby powinienem podejsc z większym zacięciem pedagogicznym? Moze. Moze jeszcze mialbym Cie nauczyc podstaw logiki i czytania ze zrozumieniem? Wybacz stary ale wydaje mi sie, ze to krew w piach.

Wypisuj dalej te swoje durne porady kto ma co i gdzie umieszczac, z pewnoscia zdolasz rozbawic jeszcze kilka osob.

Na koniec mam prosbe - bądz na tyle rozumnym misiem by nie przeciagac struny i "Nie odpowiadaj . ;-))"

ocenił(a) serial na 9
Josie_Lam

Mogę zadzwonić ??

raal

Nie wiem, możesz?

ocenił(a) serial na 9
Josie_Lam

haha dobre nie miałem zamiaru ;-) taki żart przedweekendowy ;-))))))))

raal

Patrz, a ja myślałem, że jednak zatelefonujesz nie znając nawet numeru. Chyba się dałem nabrać, co?

ocenił(a) serial na 9
Josie_Lam

Tak ;-)

ocenił(a) serial na 7
Motorcycle_Boy

wow to takiemu rasiscie podoba sie bardziej ambitna produkcja jaka jest BB ? Tylko nie wiem czy po tym jak ukazales na innym forum swoj poziom "myslenia" oparty glownie na niemysleniu, to czy bedziesz w stanie zrozumiec do konca ten serial :)

ocenił(a) serial na 2
black_bastard

Potrafię zrozumieć każdy serial o ile nie gra w nim zbyt wielu czarnych :)

ocenił(a) serial na 7
Motorcycle_Boy

Tylko, ze troche tych czarnych jest w BB wiec jakim cudem sie polapales co i jak :]

ocenił(a) serial na 2
black_bastard

Jak było ich zbyt dużo na ekranie to faktycznie się gubiłem. Na szczęście z uwagi na ich skłonność do przemocy - sami się powybijali.

ocenił(a) serial na 8
Motorcycle_Boy

Problemy ze zrozumieniem skomplikowanej fabuły albo zbyt mocne klimaty ;c
Nawet bym współczuła.

ocenił(a) serial na 2
deadrys

Fabuła niczym z filmów klasy B. Jedyny któremu można współczuć to gość odpowiedzialny za scenariusz.

ocenił(a) serial na 10
Motorcycle_Boy

Wiadomo że Sonsi to majstersztyk nie jest, ale dla mnie serial ma to "coś" co może niegdyś lubiłem bo teraz 6 sezon oglądam w większości z przyzwyczajenia.

ocenił(a) serial na 8
Luevano

Racja, chociaż 4 odc. nowego sezonu był bardzo dobry, czuć było klimat.

ocenił(a) serial na 10
PLEJER186

Yhym, mam nadzieje że przy zapowiadającej się wojnie gangów klimat wróci :)

Motorcycle_Boy

mialem dokladnie to samo tyle ze nie wytrwalem nawet chyba do 5 odcinka.. Tragedyja. Ten serial jest chyba dla lasek, ktore widza w nim jedynie postac Charliego, ich idola... Nie zrozumcie mnie zle, czytalem np ksiazke Hell's Angels o Sonnym Bargerze i mniej wiecej podobnych rzeczy sie spodziewalem po serialu, jednak rozczarowalem sie strasnzie. Cos tutaj nie gra ;) Szkoda Perlmana - swietny aktor.

ocenił(a) serial na 8
tix666

Ten serial ma dużo więcej prócz Charliego- świetny klimat, ciekawe postacie, fantastyczną muzykę.

ocenił(a) serial na 8
tix666

Ee tam, to że się Tobie nie podoba, nie oznacza jeszcze, że serial jest zrobiony dla "lasek" podkochujących się w Hunnamie. Mimo, że jestem kobietą dla mnie Hunnam nie jest jakimś szczególnym "bonusem", interesująca jest sama historia, specyficzne środowisko i jego dylematy, sposób prowadzenia akcji i postaci etc. Serial ma swoje wzloty i upadki, trudno, żeby przez sześć sezonów utrzymywał się ten sam poziom, ale poniżej pewnego minimum póki co nie zeszli. Co do Pearlmana, mam zupełnie inne zdanie. Rola Claya dała mu niezłe pole do manewru i moim zdanie dobrze wykorzystał okazję.

tix666

Po pierwsze z tego co mi wiadomo serial ogladaja w wiekszosci mezczyzni, wiec uwaga o słodkim Charlim jest raczej chybiona. Po drugie Perlman dzieki roli Claya już zapisał sie w historii jako odtworca jednego z najciekawszych filmowych bad gayów, a jego Clarence Morrow to top panteonu serialowych villainow, wiec Ron na pewno sie w tym serialu nie marnuje. Nie martw sie o niego - chłopak wie co robi. ;)

ocenił(a) serial na 10
Motorcycle_Boy

"synowie anarchii" to najlepszy serial jaki powstal ,a "Breaking bad" wieje nuda i monotonia(chociaz nie jest zly)wytrzymalem 3 odcinki ,chociaz kiedys do niego wroce