Oglądałam pierwszy sezon dość dawno temu i teraz wróciłam do tego serialu. Jetem w połowie 2 sezonu, no i nie pamiętam kilku rzeczy.
Co sie stalo z prawdziwym ojcem Jaxa ? Dlaczego oni tak sie martwią, że Jax co raz bardziej go przypomina. Wiem, że on spisał jakieś wspomnienia i chciał zmienić klub ? Co on chciał zrobić ?
Wiesz, że odpowiedź na pierwsza pytanie to spojler? :) Co do drugiego - John Teller był anarchistą, ale pragnął pokoju. Natomiast Clay Morrow i Gemma Teller-Morrow chcą kasy i władzy. Oczywiście Gemma ma oprócz tego obsesję na punkcie rodziny. Moje odczucie jest takie, że JT był w głębi romantykiem i dążył do "wiatru we włosach", oraz wolności, którą daje motocykl. Natomiast Clay ma inne cele. Więc jasne, że dąży (razem z Gemmą) do tego, żeby pasierb wyznawał jego wartości, a nie pierdoły wypisane w pamiętnikach przez dawno zmarłego Johna Tellera. A JT spisał pamiętniki, kiedy zdał sobie sprawę, jak bardzo klub odszedł od pierwotnych założeń. Chciał, żeby jego "bracia" znów wyznawali stare wartości.
Mam nadzieję, że pomogłem. :)
BTW, jeśli podobała Ci się pierwsza seria, to nie odpuszczaj. Ja widziałem wszystkie, nie mogę się doczekać siódmej. Z braku laku zacząłem od początku i stwierdzam, że pierwszy sezon to nuda, marność i mizeria w porównaniu do późniejszych. :)
Czyli to John Teller byl tym dobrym, a Clay i Gemma troche mniej.
Mam jeszcze milion pytań, ale już nie bede ich zadawać - lepiej zobacze kolejne odcinki :)
dzięki za wyjaśnienie ;)