Żenada kiedy myślę ze nie moze być gorzej Sutter mnie zaskakuje
Czekam zeby Jax okazał teraz uczucia małemu i porządnie przeleciał go w łóżeczku
Poza tym mały powinien grać w totka bo trafia na każda załamke starej
Jestem przekonany ze ta banda idiotów w kamizelkach do końca nic nie rozkmini i Abel na końcu
weźmie gnata i rozwali stara
Sutter tyle sie namęczył zeby ukazać Marksa jako inteligentnego gościa zeby na końcu mając okazje
zabił tylko Bobbego zostawiajac nie wiadomo po co Jaxa żywego
Ten serial to juz totalna obraza widza a pomijam takie oczywistości jak kopanie na budowie w
południe czy tez zabijanie Bobbego a w tle niedaleko droga na której widać jak zasuwają
samochody
Jakiego haka?
Ogólnie po scenie w domku czekam na przeróbkę SoA i Killer-ów 2-óch. :D
-Bobby is dead.
-Jak to zdechł?
Moim zdaniem, jeszcze nie najgorszy epizod ;) Były gorsze w tym sezonie. Mało tego, w tym sezonie były już najgorsze odcinki w ogóle i w szczególe z całego serialu :D
Ciekawi mnie czy Indian hills zbuntuje pozostałe oddziały przeciwko Reedwood. Reszta akcji z tego odcinka jakoś nie bardzo mnie interesuje. Choć czuć, że koniec jest już tuż tuż, cztery odcinki do końca; Bobby'ego już niema, ciekawe kogo jeszcze odpie*dolą ;)
Coś tak myślę, że finał zmiażdży totalnie po tych słabych odcinkach. Sutter ma łep.
Sporo racji. Sutter stracił pomysł na to wszystko. Szkoda Bobby'ego....wierzę, że Chibs opamięta się na końcu.
Taa Chibs pojedzie w ostatnim odcinku Jaxa co by nie miał watpliwości odnośnie jego uczuć i tym bolesnym akcentem (dla Jaxa) serial sie skończy
No stracił. The Shield może być tylko jedno :D tam każdy odcinek kończył się jak sezon.
Ja mam nadzieję, że "łyżkę odłożą" następujące postacie:
- Wayne Unser
- Juice
- i oczywiście Caryca matka
Ktoś się orientuje, jak się nazywa pistolet Bobby'ego (ten sam, z którego strzela Marks)?
Po wyglądzie obstawiam że jest to Smith & Wesson 4006 (http://www.imfdb.org/wiki/File:S%26W_4006.jpg). Jeśli nie ten to raczej na pewno coś z serii 4000 (wnoszę po tak wysokiej osłonie szczerbinki). No ale jeśli się mylę to proszę o poprawkę kogoś bardziej obeznanego w temacie. Z całą pewnością natomiast nie jest to żaden model 1911 ani Ruger jak sugerował kolega powyżej ponieważ język spustowy wygląda ewidentnie na SA lub SA/DA a nie tak jak w 1911 SA. Jedyne wyglądające jak 1911tki które mają Double Action to chyba tylko produkty Para-Ordnance jednak one nie wyglądają jak ten z serialu.
glupia piz.. gemma przez nia zginal elvis i ciekawe kto jeszcze pojdzie do piachu...murzyn syn tego pastora dobrze wygarnal jaxowi zeby wiecej nie obiecywal bo zawsze gina ludzie :D jax wydaje mi sie ze przezyje na koncu(taka fote wrzucili z ostatniego dnia zdjeciowego jaxa stojacego samegowiem ze moze byc podpucha) i zginie jak ojciec...inne oddziały sie zlacza przeciw samcro i ich wyjebia ze swojego teamu...mozliwe ze teraz beda polowac na tego ochroniarza marksa...
Powinni kolesia (mosesa) jakos koncertowo skonczyc. Na wolno. Kilka zejsc bylo w tym serialu za slabych (np przerosniety negr, ktory zatłukl w puszcze Opiego, Pope, czy tez Lee Toric). Paru w ogole nie dosiegnela reka sprawiedliwosci (np. klawisze posuwajacy Duzego Otto). Natomiast zacnie załatwili agentke Stahl... ale rozumiem, ze sutter był wtedy jeszcze w formie.
Jasne Mike... polecam 6 sezon zlukać od nowa. Jest chocby scena gdzie Gemma żali sie na los Otto (nie pamietam komu), Poza tym wiedział Clay (co z tego, ze mial na pienku z klubem).
Racja, zostawianie Jaxa żywego to najgłupsza rzecz jaka do tej pory została wymyślona przez scenarzystów serialu. Marks zabijając Boba musiał liczyć, że tym samym jeszcze bardziej wk...i Tellera, który dla zemsty jest złamać każdy sojusz i umowę i nie jest wartościowym kandydatem do współpracy. Może ulitował się patrząc na jego ładną buźkę, sam nie wiem, ale swoim bezmyślnym zachowaniem August nominował się do nagrody dla najgłupszego kryminalisty w dziejach Ameryki.
Nie, to nie była najgłupsza rzecz. Najgłupsza rzecz to cała ta scena. Od początku. Bobby wiedział, że ma spluwę w gaciach i co robi? Klęczy na kolanach i kontempluje jednym okiem okoliczną przyrodę. Wszyscy odjechali, Bobby nadal klęczy. Markus sprawdza pastora, BOBBY NADAL KLĘCZY. Przypominam: ma gnata w gaciach! Zamiast się położyć na plecach, drzeć mordę, żeby Jax coś skumał ten klęczy i nic. Potem nie JAX, ale AUGUST podnosi Bobbyego... Co autor miał na myśli? Tym bardziej, że August nie miał przy sobie broni i gdyby jednooki ćwok miał więcej refleksu, to Markus miałby dziurę w głowie.
Ja natomiast się zastanawiam, jak Marks wcieliłby swój plan w życie gdyby obie ekipy nie odjechały. Przecież to Jax zaproponował żeby rozwiązali sprawy w pojedynkę.
"Sutter tyle sie namęczył zeby ukazać Marksa jako inteligentnego gościa.." No chyba nie do końca, to że gość przez cały sezon grał spokojnego biznesmena nie ma większego znaczenia. Sam Marks w którymś z odcinków powiedział że to Pope był biznesmenem a on był gościem od brudnej roboty i zabijania, dlatego zabicie Bobiego mnie bynajmniej wcale nie zdziwiło. A co do tego że Boby nie tarzał się po ziemi i nie krzyczał "Ratunku Jax mam spluwę w gaciach chcą nas zabić, Marks jest podstępnym skur....nem!!!!!!" Hmmm, gość nie miał oka, kilku palców i złamaną szczękę, zresztą widać było że przed przyjazdem jeszcze go sponiewierali, no to miał prawo być troszkę otumaniony.
A dlaczego Marks nie zabił Jaxa? Najgłupsze to powiedzieć że serial nie miałby dalej sensu:) A tak serio to Marks pokazał że nie uznaje kompromisów, żąda i to ma dostać, sam powiedział że jak to będzie konieczne to wykończy wszystkich synów, to była lekcja dla Jaxa.
Nie zapominajmy że babcia jest motorem wszystkiego co się dzieje w tym sezonie i napewno nie zginie z rąk Jaxa to byłoby za proste, z rąk Abla raczej też nie. Myślę że stary Unser odegra tu jakąś rolę i Wendy.
Niezły odcinek, ale że Marks nie zabił Jaxa troche denerwuje. Owszem, pewnie chciał mu dać nauczkę itd ale gość powinien liczyć się z tym że Jax mu nie podaruje zabicia Bobbiego. 2 sprawa mnie jeszcze bardziej ciekawi : KTO sprzedał Synów Chińczykom?! Jury odpada, Borowsky?!
Borowsky to śliska menda, mógł sprzedać SOA.
Wspominałem wcześniej, głupota,że Marks nie zabił Jaxa, bo to równoznaczne z zemstą.
Abel może na końcu zabić Gemme. On rozumie, że Tara nie żyje, poszła do nieba itd, bo mu tlumaczyli, ale wie też, że to Gemma ją zabiła.
User wraca do gry, rozdajac karty z szeryfką, ale ona wygada się przed Chibbsem.
wg logiki Borowsky ale czy to nie byloby za bardzo oczywiste? licze na wiekszy zwrot akcji
mam moze szalona teorie ze za tym stoi Nero ( ale wlasnie nie pamietam czy on wiedzial gdzie jest ta bron) aby w jego przekonaniu uwolnic Gemme od Soa bo wie ze dopoki oni beda to nie ma szans na wspolne spokojne zycie na ranczo
anyway no o ile smierc Bobbego mnie cieszy ( mimo ze lubilem te postac to jednak dobrze bo w koncu takie wojny wymagaja ofiar ) to zostawienie Jaxa bylo najwieksze glupota odcinka a druga glupota seks pani szeryf na jakims parkingu
anyway mam nadzieje ze nie bedzie happy endu , po tym co robili w tym sezonie byloby to glupie i mysle ze Soa upadnie a co najwyzej przezyje Jax ktory dowie sie ze jego matka zabila mu zone i wszystkie jego akcje ktore doprowadzily do zniszczenia klubu byly bez powodu
Ps a gemma mysle ze moze sie nawet zabic , to gadanie do siebie czy tam tary zdrowe nie jest;p
ewentualnie jax pojdzie w slady ojca ( wg slow Jurego) i odbierze sobie zycie aby ratowac klub bo za duzo wrogow sobie narobil
Też mnie to zastanawia :) mam nadzieje, ze Sutter trzyma asa w rekawie :D a mam pytane odnosnie sceny, kiedy August oglada cialo pastora. Po 1 czy aby nie powinien sie zorientowac, ze cos nie tak, juz po samej posturze nieboszczyka? Pastor byl sporo "wiekszy" :D no i ta reka.. August powinien sie zorientowac, ze to cialo nie nalezy w calosci do pastora ...
no miejmy nadzieje ze jednak sie zczail i dlatego zostawil jaxa bo przewidzial ze go sprzeda i ma plan awaryjny bo inaczej zostawienie jaxa bedzie zwykla glupota
W sumie może coś być na rzeczy. Marks obejmując władzę po Pope objął także układy z sędziami, politykami.
Zabawne był słowa Tiga, gdy odkopywali trupa i trzeba go było pociąć, Tig mowi do Happa, że lubi być z nim w parze, bo wtedy on (Tig) wychodzi na tego normalnego haha.
Podejrzewam że któryś z dwóch członków na których była skupiona najmniejsza uwaga - Quinn i Montez. Mogli kolaborować z Westem, który niestety został poświęcony. Są już chwilę w ekipie, nie mieli żadnego wątku... A Sutter zawsze dawał każdemu z synów swoje 5, 10, 15 minut, ewentualnie cały sezon :D. Mają też najmniej pobudek by ślepo podążać za Jaxem - który przedkłada osobistą vendette nad dobro klubu, a co jak co ale to może im się nie podobać, poza tym dołączyli też w gorszych już, spadkowych dla Tellera czasach. Mi się wydaję że Jax skończy sezon na miłej rozmowie z żniwiarzem, albo usuną mu dziary - inne oddziały po akcji z Jurym ich dojadą, nie dość ze klub traci respekt, to jeszcze przez Jaxa co chwilę giną ludzie. To byłby dla niego idealny koniec - wyjść jakimś cudem na prostą, albo wręcz polec i pójść na kompromisy dla dobra dzieci - a tu pyk, głosowanie za rozwiązaniem oddziału i wyrokiem na Tellerze, gdzie decydujący głos będzie miał Tig albo ten rudy od Jury'ego :D
Njgorsza scena byl seks Pani szeryf na parkingu z Chibsem, no po prostu masakra czemu musimy takie coś oglądac teraz W SOA