Nie będę się rozpisywał o odcinku tylko powiem, że zachwyciła mnie scena na pustyni:) Sposób w jaki została nakręcona i ten genialny utwór w tle: http://www.youtube.com/watch?v=25JiM_5n_Kc Nie mogłem przestać się uśmiechać:) Szkoda, że tylko 2 odcinki zostały do końca. 5 sezon wydaje mi się najlepszy zaraz po 2.
Najlepsza akcja to ta z Nero w roli głównej,ciekawe czy dożyje następnego sezonu.Pozatym co kombinuje Bobby i kurcze kim jest ten gościu co oklepał Otto bo kolo nie pierd***li się w tańcu.Nie podobała mi sie ta gadka Jaxa do Tiga tak jakby go badał a jak mu się nie spodoba jego odpowiedź to go sprzeda jednak czarnym.
Też mnie zaintrygował ten koleś. Czuję, że może mocno namieszać w końcówce sezonu. Najprawdopodobniej to ktoś w jakiś sposób związany z zamordowaną przez Otto pielęgniarką. A co do Nero to czuję, że ta postać zagości na dłużej w serialu.
Myślisz że powielą znowu motyw że ktoś się będzie mścił za zamordowanie córki/żony bo jednak troche tego za dużo by było w tym serialu.Koleś musi mieć dobre układy bo byle kto tak sobie do więzienia nie wchodzi i nie spuszcze wpier**lu więźniowi osadzonemu w izolatce.Ciekawe czy jest związany z kimś już obecnym w serialu czy to nowy siła która też sprawi kłopoty Son's.
Jak dla mnie to koleś jest bardziej powiązany z rządową służbą niż z kartelem chociaż wychodzi na to że to jeden ciul. Stawiał bym że to koleś który pracuje dla ATF lub CIA i chce odkręcić temat RICO wiszący nad Klubem. W sumie po kiego wała by klepał Otto
Wydaje mi się, że z RICO już się nic nie da zrobić, po tym jak Otto zabił pielęgniarkę. Nie znam się za bardzo na prawie, ale tak jak powiedziała Lowen, popełnienie morderstwa obala wiarygodność zeznań Ottona.
to na pewno ktoś powiązany z pielęgniarką :P myślę że na 100% w next odcinku się wyjaśni i że będzie ten sezon zakończy się jak 4 czyli wielką zagadką co będzie dalej. Dla mnie to najlepszy sezon chyba :) dużo akcji i bez wielkiej przesady jak w 3 i 4 :P Mam tylko nadzieje że Tiggy przezyje i jakoś zabiją Popa :P
Wszystko wskazuje na to że pielęgniarka była mu bliska i szykuje się vendetta( No i ten sympatyczny pan pod koniec spacerował sobie za Tarą i pewnie ma niecne palny względem niej i jej dzieci i pewno ojca ale czy on wyglądał na porywacza ?? ;-) . Odcinek fajny i fajnie rozwija się postać Nero gość wymiata. Co do dalszej fabuły to do końca sezonu dwa odcinki i chyba wszystko może się zdarzyć .
Wyczytałem i podam Wam jako ciekawostkę że pielęgniarkę która została zabita gra aktorka która nazywa się Karina Logue a aktor grający kolesia który obił Otto nazywa się Donal Logue i w rzeczywistości oni są rodzeństwem. Możliwe że scenarzyści pójdą tym tropem i koleś okaże się bratem tej pielęgniarki :)
Ale numer. Oglądając najnowszy odcinek miałam wrażenie, że ten facet jest bardzo podobny do pielęgniarki, ale nie przypuszczałam, że naprawdę są rodzeństwem :D
Szczerze jeśli tak będzie to mi to się nie podoba bo troche za dużo tych wątków z zemstą za żone/córkę/siostrę/dziadka/babcię.
fakt, ten koles jest intrygujacy, ciekawe kim jest. no i o co chodzi z bobym? czyzby jakis plan jaxa?
co do gościa to też mi się wydaje, że może być powiązany z Kartelem, a co do Bobbyego to sądzę że coś kombinuje na własną rękę, nie mam tylko pojęcia po jaką cholerę. Szybko przeleciał jakoś ten sezon, pewnie wydaje mi się tak dlatego, że jest rewelacyjny. Finalne 2 odcinki zapowiadają się tak, że już się nie mogę doczekać. BTW to Juice się dał wydymać Clayowi coś za łatwo, z poczuciem, że od tego zależy jego życie powinien choćby wbić do jego domu "na chama" i nawet czekać z Clayem na muszce na rozwój sytuacji.
Jaki interes miałby kartel w katowaniu Otta? Przeciez po tym co mu powiedział pod koniec widać, że to sprawa osobista. I jeszcze to ,,sledzenie,, Tary, ktora przyczyniła się do śmierci tej kobity.
To może być ktoś zupełnie inny, nie powiązany ani z Galindo/CIA ani z tą zamordowaną przez Otto. Być moze jakaś nowa siła , której facet jest zapowiedzią do nowego sezonu? I w jakiś sposób uwzięła sie na Otto i w konsekwencji na klub.
Koleś nie jest powiazany z kartelem :P wyraźnie mówi że Otto dał mu coś czego ten chce :P ja to rozumiem jako prywatną zemste, z powodu czegoś co stało się niedwano. więc chodzi o Pielegniarkę :P a następny odcinek to kobiece imie z tego co się orientuje ;P więc może dotyczyć właśnie pielegniarki :P czyste domysły oczywiście :P
Może Jax wyznał prawdę i Boobyemy by ten poszedł wyptyać Claya czy to prawda? Clay potwierdzi wrsję bo ufa bobby'emu i w ten sposób sie zdemaskuje? Wtedy będzie już miał legalna czapę od klubu.
Mógłby mi ktoś przypomnieć co się stało z żoną i córką Chibsa że go wogóle nie odwiedzają.
Są w Belfascie :) ale fakt to ciekawe czemu nie są pokazywane :/ nie ma żadnych wzmianek na ich temat.
Właśnie troche szkoda że olano troche ten temat wkońcu IRA cały czas jest w grze ale już rodzina Chibsa i nawet Maureen Ashby i jej córka już nie.
Dziwię się że nie pojawiła sie do tej pory postać Maureen Ashby bo to ona a właściwie jej listy namieszały wszystko w stosunkach Jax-Clay. Clay nie wpadł na pomysł do tej pory, by ją zabić. Być może ona wie o nim jeszcze więcej śmierdzących rzeczy...
Uważam Maureen Ashby że poszła na całość .Przekazała listy i powiedziała Jaxowi że ma fajna siostrę do której się dobierał.
Temat Belfastu i IRA jest chyba zamknięty i pomijany sukcesywnie .
Ale Clay wie że to ona dała te listy - Gemma mu to wygadała w 4 sezonie jak jeszcze była z nim w zgodzie i ten nie zrobił jej śliwy na twarzy. Clay to podły wyrachowany drń, skoro zabił Piney'a by dobrać sie do listów to dziwie sie ze nie złożył wizyty samej Maureen by "wypytać sie" jakie jeszcze kwiatki może przechowywać o nim i JT?
Jakby Clay nagle zniknął na parę dni, a w tym czasie Maureen by zginęła, to by było trochę podejrzane. Poza tym Clay jest na zwolnieniu warunkowym, nie powinien opuszczać hrabstwa, czy jak to się tam nazywa, a co dopiero kraju, a Oswald raczej by go nie przewiózł po raz drugi.
No dobra, to może wynając cyngla od Jimmy'ego Cacuzzy, jeden ciul kto wykona robotę - ale fakt że pominięto postać Maureen jest trochę nielogiczny biorąc pod uwagę syf jaki narobiły listy w klubie.
po co ma ją zabijać? Maureen gdyby chciała "osobiście" namieszać to by w Belfaście powiedziała Jaxowi co i jak, a Clay zabił Pineya bo myślał że ten ma listy, a ma 100% pewności że Maureen ich nie ma więc nie ma sensu sie bawić w obmyślanie zabójstwa bez sensu :P proste :D
Coż widocznie mogą być tylko dwie kobiety w roli głównej w tym serialu :).Chyba że jak przyjdzie się rozprawić z IRA to wtedy wrócą do wątku i Maureen,siostra Jaxa i rodzinna Chibsa powróci.
Sezon jeden z najlepszych, ale to co robi ze sobą Jax jest niepojęte. Nie chciał stać się takim jak Clay, ale moim zdaniem zamienia się jakiegoś potwora, a swoje poczynania po prostu usprawiedliwia walką o dobro klubu. Jedno wielkie kłamstwo, niesamowite, jak on się zmienił. ..
A Tiga powinni się już dawno pozbyć, bo jego nieprzemyślana decyzja to jedyny powód, dla którego Opie musiał zginąć :(
decyzja Tiga była spowodowana kłamstwem Claya, ten kłamał przez Opiego, Opi strzelał przez to że Clay zabił Pineya, Piney zginął bo kłamał przez to że Tara powiedziała mu o listach, a listy Tarze dała (przypadkiem ofc.) Pani Ashby, a miała taką możliwość bo porwano Abla, a porwano go bo Cammy myślał że Gemma zabiła jego syna, a to wszytsko było kłamstwem Stalh! tak więc Opie zginął przez Stalh którą sam zabił więc są jakby kwita xDD
Tiggy nie jest winny, to wszystko przez Claya. To przez niego zostało napędzone koło kłamstw i Tiggy się mścił za Claya bo myślał że to czarni. Claya trzeba sie pozbyć i myśle że Bobby właśnie mu to zaproponuje by sam odszedł z klubu.
też tak uważam, Tig był po prostu lojalny wobec Clay'a i został przez niego wmanewrowany na cacy :) Mam nadzieję że reżyser oszczędzi postać Tiga
Scena fajna, ale czy aż tak zachwycajaca? W Tp Ten kaskaderskich ujeć raczej bym tego nie umieścił. Przez moment sie bałem że ta rana Happyego była smiertelna - na szczęście nasz łysy szajbus wyszedł cało:)
W Polsce to gangsterzy po dachowaniu wychodzą i oglądają auto obliczając w głowie ile będzie kosztować wyklepanie fury. Amerykańcy bracia z SoA ;-) wydaja z siebie głośne iha cieszą ryje i jadą dalej ;-))) Dobra scena rozbawiła mnie .
Dobry odcinek. Ostatnia scena jest dla mnie dosyć jasna. Bobby brał pewnie udział w zabójstwie ojca Jaxa i dlatego odwiedził Claya. Niepokoi mnie ten tajemniczy gość z więzienia. Mam nadzieję że nie skończy się znowu na porywaniu dzieci...
dokładnie tak samo myślę - że Bobby brał udział w zabójstwie ojca Jaxa, albo w mniejszy lub większy sposób był z tym związany. A mam jeszcze pytano w związku z tym kolesiem z więzienia - ktoś wie jak się nazywa ten aktor ? bo wygląda znajomo, gdzieś, w jakimś filmie już go widziałam, ale nie mogę sobie przypomnieć..
http://www.filmweb.pl/person/Donal+Logue-2670 Aktor nazywa się Donal Logue. A pamiętasz go kolega z Blade'a grał pomagiera Frosta, tego co Blade spalił na początk uw tej dyskotece, ten sam który potem ugryzł panią Doktor. Zapewne kojarzysz go z Ghost Ridera gdzie grał członka zespołu Johnego Blaze'a. Myślę że wyjaśniłem skąd znajomość :)
dzięki :) heh teraz się wyjaśniło - przecież to główny bohater serialu Terriers :)
Jakie 2 odcinki do końca?! SOA skończą się na 5 sezonie? Gdzieś czytałem, że ma być 7 sezonów.
Dwa odcinki do końca sezonu ;-( Co będzie potem to kwestia twórców i oglądalności ( o to jestem spokojny ;-) .
Nie macie wrażenia, że twórcy mogą szykować na zakończenie sezonu rozstanie z kolejną postacią? Wiem, że to byłoby dość ekstremalne, ale wszystko, co dzieje się z Tarą w tym sezonie, zdaje się być sugestią, że pożegnamy ją niedługo, tak jak Opiego. Może się mylę, ale takie mam podskórne przeczucie.