PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60097
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

http://www.youtube.com/watch?v=1ty30uycR-0&feature=related

Będzie się działo :).

ocenił(a) serial na 8
JackTheRipper82

SPOILERY!!!!!!!!!!!!
oj działo się :) Clay idzie na całość... szkoda trochę Piney'go. następna będzie Tara (albo Juice)... Clay wie, ze walczy o zycie i zabije każdego - myślę, że nawet Gem jak mu wejdzie w drogę.. no własnie nie wiem jak Gem - czy ona nadal będzie stać przy Clay'u czy ważniejszy będzie Jax i wnukowie... no a jak Jax i Opie dowiedzą się, że Clay załatwił tastusiów? mam nadzieję, że nie w ostatnim odcinku sezonu!!! sezon 5 to chyba będzie SOA prequel saga bo wszyscy główni bohaterowie dostaną kólkę..

ocenił(a) serial na 10
eete

Teraz już na pewno będzie musiał dobrać się do Tary. Podejrzewam, że Gemma nie jest taka głupia i domyśli się co zrobił Clay. Jax chyba też. Spoko, że nie było strzelaniny w tym odcinku, bo za dużo by było na raz. Walka z Locos pewnie rozpocznie się od następnego odcinka. Akcja z głową w chilli n1 :D

Jestem ciekaw czy Juice zwierzy się Chibsowi.

ocenił(a) serial na 10
bamok

I już się potwierdziło, że miałem rację co do Gemmy i Jaxa. Promo odcinka 9 ("Kiss")

http://www.youtube.com/watch?v=7AhYVKxZ68g

ocenił(a) serial na 8
bamok

no to, że się domyślą/dowiedzą to było pewne ale co z tym zrobią?? zastanawia mnie kto zostanie przy życiu na (pewny już przecież) sezon 5. myślisz, że jest możliwy sezon całkowicie poświęcony JT i first 9?

ocenił(a) serial na 10
eete

Na pewno wolałbym to niż sezon całkowicie poświęcony Jaxowi, Tarze i dzieciom ;) Clay raczej skończy udział w tym serialu na 4 sezonie. Jax chciał odejść, ale w świetle tego co powiedział mu Piney o JT powrót "John'a the revelatora" jest możliwy. Tylko Tara wywiera presję. Jest wystraszona, a po śmierci Piney'go pewnie będzie przerażona i będzie miała dość klubu. Może Opiego zrobią prezydentem?

Faktycznie mogą w 5 sezonie zrobić jakąś retrospekcję, bo zasadniczo trudno mi wyobrazić sobie, co jeszcze nowego mogłoby powstać i z kim w kolejnym sezonie mogliby "wojować" (chociaż wierzę w kreatywność scenarzystów), a z kolei oglądanie wesołych harleyowców pomagających mieszkańcom podlewać kwiatki i zarabiających poprzez zakładanie sieci restauracji i zakładów samochodowych byłoby nie do zniesienia.

ocenił(a) serial na 8
bamok

oj byłoby o co ogladać. przecież cały wątek spisku Claya czy bloody 92. choć na pewno nie byłoby tak krwawo jak w S4. już i we wcześniejszych sezonach były takie rodzinne epizody i śpiewające ptaszki :)

ocenił(a) serial na 8
bamok

Co mówi Jax do Laroya w tym zwiastunie?

ocenił(a) serial na 10
Madoq

Podobno I'm trying to get you outta here alive.

bamok

Myślę, że śmierć Piney'a jest potwierdzeniem tego, że Juice jeszcze trochę pożyje. Wydaję mi się, że się zwierzy Chibsowi z tego co zrobił, ale podejrzewam także iż on co nieco się już domyśla. Lepiej żeby zakończyli już ten wątek, bo w klubie są o wiele poważniejsze sekrety niż czarnoskóry tatuś. To że Clay ma na celowniku Tarę wiemy już od dawna, już nawet zlecił jej zabójstwo. Myślę jednak, że cała ta sytuacją z Jaxem, Pineym i Tarą to tylko kolejne dodatkowe argumenty, które przeciągną Gemę na stronę syna, szczerzę jednak wątpię by wybaczył matce spiskowanie i powiązanie z zabójstwem ojca. Wiadomo już że kolejny sezon powstanie i można tylko spekulować o czym może być. Finał zapowiada się bardzo krwawo, nie wydaje mi się by zginęła jakaś znacząca osoba z klubu, może Prospect jakiś. W kolejnym sezonie myślę, że dojdzie do rozłamu w klubie. Clay cudem przeżyję konfrontację z Opie'em i Jaxem i postanowi założyć własną działalność. Tak więc może będziemy świadkami walki o władzę dwóch klubów motocyklowych, z których jeden macza palce w handlu bronią i prochami, a drugi pragnie tylko i wyłącznie chronić swoje miasto przed nimi. Materiał jest, bo samo pozbycie się Clay nie uratuje klubu, a każda decyzja która została dotąd podjęta krwawo wiąże klub przed zerwaniem umowy.

ocenił(a) serial na 9
indyjones

No i trzeba też pamiętać że Unser też odegra wielką role w tym całym bagnie i ciekawi mnie jak teraz zareaguje Opie najpierw śmierć żony teraz śmierć ojca chłopak nie ma lekko.

JackTheRipper82

Unser to jest jeden wielki cocksucker...ten rak go nigdy nie wykończy.

ocenił(a) serial na 9
indyjones

Unser'a to wykończy rak o nazwie Clay :).

JackTheRipper82

To zależy, które on miejsce zajmuję na liście osób do zlikwidowania. Może się ze wszystkim nie wyrobić, przed końcem sezonu.

ocenił(a) serial na 9
indyjones

Hehe wsumie tak,ale myślę że w tym sezonie już nikt znaczący nie zginie bo wtedy sytuajca Son's za ciekawie by nie wyglądała.

JackTheRipper82

Mam podobne odczucie, za dużo głównych bohaterów raczej nie może zginąć. Moimi faworytami był Juice albo Piney i pod koniec poprzedniego odcinka, gdy słychać było urywającą się gałąź domyślałem się, że ta postać raczej przetrwa.

ocenił(a) serial na 9
indyjones

Ja też stawiałem na któregoś z tej dwójki choć wolałem aby do piachu poszedł "Juice" to niestety padło na staruszka.Widocznie scenarzyści jeszcze chcą ciągnąć ten wątek znalezienia się między młotem a kowadłem "Juice'ego" do końca tego sezonu.A i jeszcze trzeba pamietać że "Bobby" też powoli sobie dołek kopie :).

ocenił(a) serial na 9
JackTheRipper82

Motyw z Juice'boy'em jest jednak bardzo ważny - bo jeśli Juicy zaczął by sypać w SAMCRO zrobiłoby się bardzo nieciekawie. Tutaj już kwestia tego że jego tatuś jest czarny jest mało ważna. Pytanie jak zachowa się Juice czy zwierzy się Chibs'owi czy też wyłga się w jakiś sposób. Tak czy siak jeśli prawda wyjdzie na jaw to przyszłość Juice'go jest niepewna - Clay nie będzie miał skrupułów żeby się go pozbyć. Chyba że scenarzyści jakoś to wymyślą :) A co do całości - SAMCRO zmierza w bardzo ciemne miejsce - w tym momencie zapowiada się to bardzo tragicznie.

indyjones

"Własną działalność"? :D Sklep z guzikami? Jeżeli Jax lub/i Ope dowiedzą się kto stoi za śmiercią JT i Pineya, to niechybna śmierć czeka albo Claya, albo ich. I dlatego obawiam się, że prawda nie wyjdzie prędko na jaw, skoro ma być nowy sezon (chyba, że faktycznie będzie to jakiś prequel, albo postanowią ciągnąć to bez Rona Perlmana - aczkolwiek serial bardzo wiele by na tym stracił)

MacieyT

Napisałem później co rozumiem przez własną działalność. Wątku z JT nie można też ciągnąć w nieskończoność. Jak Tig zabił żonę Opie'ego także myślałem, że jeden z nich pójdzie do piachu...a jak się skończyło?.....siedzą razem przy jednym stole. Bardziej dla mnie prawdopodobna jest wzajemna walka o władzę w Charming dwóch klubów motocyklowych, niż to że Jax albo Clay zginą.

ocenił(a) serial na 9
JackTheRipper82

Ku**a wykrakałem,szkoda tego skubanego staruszka aż mi sie odechciało cokolwiek pisać.Wiem że to tylko serial ale ide się upić i walne pare browarków za "Piney'a".

Co do uśmiercania następnych postaci to wątpie aby uśmiercono Tare,choć to dodałoby dramaturgii serialowi ale wątpię żeby zostawili Jaxa samego z dwójką małych dzieci jeśli dookoła jest taki pierd***ik.Ja ma jakieś przeczucia że zginie "Happy" tylko nie wiem czemu :).

A i mam pytanie ile dostał lat odsiadki Lenny "The Pimp".

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

Żebyś znowu nie wykrakał bo jego też lubię ;P Co do Lanego to nie wiem, ale wydaje mi się, że on sobie konsekwentnie ten wyrok przedłuża, chociażby akcja z czyszczeniem uszu u Ruska :D

ocenił(a) serial na 8
bamok

Lenny "The Pimp" to była epizodyczna postać w trzecim sezonie, zagrana przez legednarnego Hell's Angel, Sonny'ego Bargera ; ) Stawiałbym na długą odsiadkę w tym przypadku : f Od rozbijania twarzy Stahl o stołek i czyszczenia uszu był Otto.

Co do odcinka: Things are coming to a head. Postać Claya jest chyba jedną z najlepszych w tym sezonie - jeszcze 10 minut przed końcem odcinka wygłosił poruszającą mowę, po której pomyślałem sobie "ok, może być chjem, ale zależy mu na tym mieście, ma jakiś swój kodeks". Jasna sprawa, że nikt nie uwierzy, że to Lobo Sonora załatwiła Piney'a. Ten sezon jest ostrzejszy od chili z domowego przepisu.

ocenił(a) serial na 10
nietzen

Faktycznie. Walnęło mi się.

Według SAMCROpedii Lenny odsiaduje dożywocie w Stockton State Prison za załatwienie 3 federalnych.

http://sonsofanarchy.wikia.com/wiki/Lenny_'The_Pimp'_Janowitz

ocenił(a) serial na 8
nietzen

jeżeli chodzi o Otto to było coś o (death) ROW... więc czekanie na czapę ale w takim stanie to chyba się zlitują. albo go ktoś wykończy...

ocenił(a) serial na 9
bamok

A najgorsze z tym moim krakaniem jest to że to też moje ulubione postacie.A co do "Happy'ego" szkoda że go nie ma więcej w fabule dla mnie kapitalna postać widać że kolo go grający to prawdziwy Hells Angels,wsumie Lennego "The Pimpa" też byle kto nie gra.

JackTheRipper82

Odcinek miodzio, jeden z najlepszych!

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

Umknęło mi gdzieś w 4 sezonie - co stało się z Kozikiem?

Odcinek bombowy. Clay - bardzo barwna postać sie okazuje.
Czas na UNSERA !

ashapola

Kenny Johnson pisał na twitterze, że znika z planu na parę odcinków

ashapola

On na jakąś akcje wyjechał czy coś. Było mowa o tym, ale nie pamiętam w którym odcinku. Juice raczej zginie... I w końcu wydaje mi się, że prezydent też się zmieni, ale na kogo? Pożyjemy zobaczymy...
Pozdro

ocenił(a) serial na 9
ashapola

Nie wiem przypadkiem czy "Kozik" nie dopełnia spraw związanych z kolejną dostawą broni ale moge sie mylić.

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

Faktycznie chyba jakoś Kozik gdzieś w jakiejś akcji pozostał coś dopilnować.
Jak się ogląda SOA bez napisów, to niektóre dialogi mogą umykać.

Piszecie równiez powyżej, że Tara jest następna w kolejce do piachu, ale chyba raczej nic się jej nie stanie,
skoro wyjeżdża ? Choć z drugiej strony dowie się o tym Clay.
Jeśli tylko choć mały cień podejrzenia padnie na Claya, to będzie to początek jego końca.
Podejrzewam, że za zmianą Claya poza Pineyem i Opiem będzie powoli więcej sons, ale problem jest innej natury.
Z interesów z kartelem nie dadzą się rady wyplątać. Chyba, że tak wiele sons pójdzie do piachu, że kartel im odpuści,
bo będą za małą ekipą do interesu.

ashapola

Kozik czyli Kenny Johnson zaczął teraz grać jedną z głównych ról w nowym Serialu "Prime Suspect" którego bohaterem jest kobieta detektyw z Nowego Jorku Jane Timoney (Maria Bello).Podejrzewam że może przez to odejść z Sons po prostu.

JackTheRipper82

Clay to frajer, tak samo Jax.
Uśmiercili najlepszą postać w serialu...