PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60229
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

http://www.youtube.com/watch?v=vroIl07bgl0

Po pierwszym dość ciekawym odcinku sezon się rozkręca :).

ocenił(a) serial na 9
JackTheRipper82

No to chłopaki znowu w więzieniu,fajnie że "Opie" wrócił do gry.Kolejnym plusem jest "Nero" mam nadzieje że będzie go więcej.Szkoda że do więzienia nie trafił "Happy" bo coś mało tej postaci jak narazie.

ocenił(a) serial na 8
JackTheRipper82

Po tym odcinku nie mam wątpliwości, że sezon będzie mocny. Powrót do więzienia jak najbardziej na plus, dobrze że maja Opa ze sobą taki byk się im tam przyda. Jestem ciekawy o co chodzi z 3 nowych SAMCRO i po co były im te dokumenty.

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

czuję, ze ten napad na mieszkanie Gemmy to sprawka Claya, Unser był przypadkową ofiarą pobicia w 1 odcinku sezonu

ocenił(a) serial na 8
amaku

A może ci nowi faktycznie bardzo chcieli coś z sejfu Clay'a. Zdaje się, że mu zależy żeby go odzyskać.

amaku

no ale Clay kradłby własny sejf? jeżeli mógł po prostu wejść do domu i zabrać co trzeba? nie wiem za bardzo o co chodzi, niestety z braku wersji HD nie jestem w stanie przeczytać o co chodzi z dokumentami na końcu, natomiast cały ten wątek jest jakiś marny. trzech nowych członków ekipy, a w ciągu dwóch odcinków nie dowiedzieliśmy się nawet kim oni właściwie są. zresztą w ogóle jakoś za bardzo nie wiem o co chodzi - w pierwszym odcinku są przedstawieni jako nomadzi i jest głosowanie o ich wcieleniu, podczas gdy w pierwszej scenie mają już z tyłu pełne barwy Sons of Anarchy California. albo ja czegoś nie rozumiem, albo coś poszło nie tak ; )

ocenił(a) serial na 8
MacieyT

Co do barw- pewnie zwykła wpadka, ten serial ma sporo takich.

Ale co do dokumentów- nie wiem dokładnie o co chodzi, ale jakby po prostu sobie wszedł i je zabrał z sejfu, to Gemma by wiedziała, że je wziął. Natomiast w takim przypadku oddala od siebie podejrzenia.

Madoq

Jeden z napastników poruszał się protezą, nie jestem może Sherlockiem ale podejrzewam że może to mieć też jakiś związek z tym chorym dzieckiem które jest synem tego nowego adoratora-alfonsa Gemmy,Nero. Nie to że zrobił to ten dzieciak ale może ktoś z tego ośrodka rehabilitacyjno-opiekuńczego.

ocenił(a) serial na 8
Izabelka_filmweb

Nie może, ten koleś to jeden z nowych Sonsów przecież. W pierwszym odcinku położył tę nogę na ramieniu Phila.

Madoq

Faktycznie,nie zwróciłem uwagi,dzięki. Tak w ogóle myślałem że jednym z nowych Sonsów jest Jason Lee,szkoda że jednak nie bo bardzo fajny aktor (chodzi mi o tego gościa który położył stopy na którymś tam członku starej ekipy przy stole).
Nic, serial zapowiada się ciekawie, podejrzewam że tig wywrze krwawą zemstę za śmierć córki ale poniekąd mówiąc brutalnie-sprawiedliwości stało się zadość a on sam jest sobie winien,chłopaki zabili niewinną bogu ducha winną dziewczynę,to musiało się tak tragicznie skończyć.

ocenił(a) serial na 8
JackTheRipper82

odcinek dobry, postać Nera jest po prostu świetna :D btw, wie ktoś może nazwę utwory kiedy to Nero gubi ogon? ;>

erase_lights

Aktor spoko, Jimmy Smits.

JackTheRipper82

a ja mam pytanie inne , w przedostaniej scenie jak ten CZARNY 'bossik" w biurze siedzi i jego bodyguard wchodzi i mowi SONS sa aresztowani za godzine beda w wiezieniu to on trzyma w reku papiery TAK JAK wydrukiz kartoteki CIA amoze tamci z CIA (sa w zmowie znim albo .... sam niewiem)?????? a wmiedzy czasie pokazuja jak ktos JAKIES PAPIERY z SEJFU trzyma przeglada ale niewidac co to za papiery chyba a moze jakies akty wlasnosci albo samniewiem???.......

użytkownik usunięty
marcinkf

te papiery to był akt urodzenia thomasa tellera i akt małżeństwa claya i gemmy. clay z różnych powodów mógł chcieć żeby te dokumenty przepadły w 'przypadkowy' sposób

ocenił(a) serial na 10

Clay podczas wyprowadzki mógł wziąć dokumenty więc czemu tego nie zrobił ? Może odszkodowanie za włam? Może chciał krzywdy Unsera? Ci nowi Nomadzi są jacyś dziwni kilka sekund żeby ich poznać potem tylko przemykają za ekipą coś tutaj nie gra . Zgadzam się z opinią że jest mało Happy'iego w tym wszystkim, za to więcej jest scen z Chibs'em ;> który powoli robi się jak Tig w stosunku do Clay'a ;>

ocenił(a) serial na 8
kurtc

mnie interesuje tytuł ostatniej piosenki. Czy ktoś może zna?

nux2

Soldier's Eyes - Jack Savoretti
http://www.youtube.com/watch?v=6w4UWzszhCo
http://www.tunefind.com/

ocenił(a) serial na 8
kurtc

Jakby wziął te dokumenty, to by było wiadomo, że to on je ma. W tym przypadku nikt nie wie, kto wziął sejf, więc Clay jest kryty.

ocenił(a) serial na 10
Madoq

ja myslę, że Clay chciał, żeby Gemma została po prostu pobita. Wsakzuje na to jego zaskoczenie rano, ze to Unser dostał w tyłek i zapytał, gdzie jest Gemma. Odgrywa się za odrzucenie

amaku

Skąd w tym wszystkim taka lojalność w stosunku do Claya ? Trochę to nie pasuje, że dla faceta pod tlenem chcieliby pobić matke prezydenta klubu. Ja się spodziewałem i dalej tak przypuszczam, że za wszystkim stoi Clay ale użycie członków klubu w tym wszystkim mi nie pasuje.

Clay mógł być w sumie zaskoczony, że ktoś był w ogóle w domu, to bardziej pasuje. Może tu już scenarzyści dają nam podpowiedź, w jakim kierunku pójdzie postać Claya, druga fakcja i te sprawy, walka o odzyskanie pozycji. Mam nadzieje, że nie, chciałbym żeby z zachowaniem proporcji stał się drugim wcieleniem Pineya i doradca klubu ; ) Mam juz dosyc węwnetrznych walk, wolałbym żeby wspólnie walczyli o przetrwanie i się w tej walce zjednoczyli.

Postać alfonsa bardzo fajnie sie rozwija, oby więcej. Dała dużo świeżości, a jak dotąd scenarzyści potrafili tylko zabierać fajne postacie to niech coś nam dadzą w zamian ; ) no i mam nadzieje, że jednopalczasty masturbator sie jeszcze pojawi ; )

ocenił(a) serial na 9
visca10

Po zwiastunach widać że niedługo będą się musieli zjednoczyć bo z każdej strony nadciągają kłopoty.Ogólnie jestem ciekaw jak ułożą się stosunki z IRA i co dalej z "Big Otto",pozatym ciekawe czy pojawi się w tym sezonie Lenny "The Pimp".

Moze I masz racje ale tez on mial taka mine ten czarny ze TAK SOBIE MYSLE: mialem ich zabic jak trafia do pudla a tu dostal od kogos np od cia Ty dwoch typkow ultimatum lub jakies porpozumienie ze nimoze icy zabic (bo bylo wczesniej ze mieli cia zalatwic ochrone Im) wiec zobaczymy co I jak siepotoczy. Pozdro

ocenił(a) serial na 8
marcinkf

Te papiery u Pope'a to z kartoteki policyjnej Charming, nie CIA.

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

Zna ktoś może tytuł utworu który słyszymy podczas sceny gdzie Jax jedzie samochodem z Nero i gonią ich ludzie Pope'a ?? To jakiś meksykański kawałek.

ocenił(a) serial na 9
Saltsin_yu

Claroscuro - Unamonos

ocenił(a) serial na 10
lucas_85

Dzięki wielkie !

lucas_85

A można wiedzieć skąd masz najświeższe kawałki z odcinków? :)

ocenił(a) serial na 9
TheMrFishu

Tu masz troche http://www.fxnetworks.com/soa/episodes/

ocenił(a) serial na 10
lucas_85

Dzięki wielkie 2 dni szukałem tego kawałka !!! :D