http://www.youtube.com/watch?v=mVS5f0PeXzI
Czyżby kolejna z głównych postaci poszła do piachu.
A niech ich wszystkich wystrzelają, podejrzewam że taki będzie koniec dla cełej tej ferajny. nie to że tak chce, ale byłby to koniec w wielkim stylu - w końcu to gangsterzy a ci jak wiadomo kończą pod ziemią raczej.
Dobrze że dałeś link , bo wcześniej w tych tematach o promo ludzie o tym zapominali.
jezeli zabija unsera to to bedzie naprawde slabe bo lubie te postac, w niczym nie wadzi a miala fajne epizody w tym serialu. i takie pytanie, skad tig ma taka rane na szyi? a unsera pewno bedzie chcial kropnac bo ten cos podejrzewa(rozmowa w szpitalu)
jezeli zabija unsera to to bedzie naprawde slabe bo lubie te postac, w niczym nie wadzi a miala fajne epizody w tym serialu. i takie pytanie, skad tig ma taka rane na szyi? a unsera pewno bedzie chcial kropnac bo ten cos podejrzewa(rozmowa w szpitalu). i teraz mi jeszcze wpadlo do glowy, jeden z tych nowych w samcro ktory bral udzial w napadzie ma rane na szyi(clay podczas obrad to zauwaza) a szeryf wzial probke krwi? spod paznokci swojej zony. czyzby wyniki dna doprowadzily go do samcro? ojjjj czuje kociol.
Ten pies Claya w czapce na zwiastunie siedzi na motorze i mówi "They're coming after us", więc albo policja się zorientowała, albo Jax.
"Tig" rany się nabawił podczas wyrównywania rachunków z klawiszem,pozatym troche dziwne że nagle dwóch członków Son's ma blizny na szyjach ciekawe czy to zbieg okoliczności czy coś z tego wyjdzie.
Jak dla mnie Unser przeżyje, jestem tego na 90% pewny może dostać kulkę ale przeżyje, po prostu było by to zbyt proste po tym promo tak po prostu posłać gościa do piachu ..
No i Gemma się doigrała. Wlazi do lozka kazdemu i teraz ma, trafiła na jakiegos debila.
A Clay zabije Unsera bo wie, że ten go wyczaił. Widać Sutter kladzie nacisk na pokazywanie nam dalej, jak ogromnym sku*rwielem jest Clay (choc juz dawno o tym wiemy) chyba po to, zebysmy nie mogli doczekac się jego śmierci, co pewnie nastąpi w ostatnim odcinku sezonu.
No właśnie ostatnio też się nad tym zastanawiałem, skoro mamy Claya teraz przedstawianego jako głównego antagonistę to z kim sonsi będą walczyć w 6 jak przypuszczam finałowym sezonie ?
Plotka mówi że 6 sezon może być prequelem opowiadającym o powstaniu "First 9",pozatym mówi się o tym ze będzie przynajmniej 7 sezonów.
Wątpię, żeby to o First 9 było jako szósty sezon, wydaje mi się że byłby to jakiś spin-off.
Głównym antagonistą? Ciężko powiedzieć, żeby Sonsi teraz walczyli z Clayem. Zawsze się znajdzie jakiś przeciwnik, spokojnie.
dokładnie, akurat o wrogów dla sonsów nie musimy się martwić, zawsze sie ktoś znajdzie. I też nie uważam żeby Clay był teraz głównym wrogiem, on jest bardziej jak rozłoszczone, wredne dziecko, które trzeba usunąć, jednak obstawiam, że jego śmierć będzie finałem sezonu z tego względu, ze Clay jest głowna postacią, jest od początku i zdąrzylismy się juz na swoj sposob zżyc z jego postacią.
Loin zdaniem Clay broni aktualnego stanu rzeczy w klubie. Czemu? Kiedy klub stanął by na nogach finansowo, to mógłby zrezygnować z biznesu z irlandczykami (do czego potrzebny jest jaxowi). Kiedy Clay przestanie być potrzebny mogli by go usunąć. Dlatego Clay nie chce biznesu z Popem i nikim innym nowym. Cała ta zawierucha robiona przez Claya miała odstraszyć od działań z Popem. Ale nie spodziewałem sie że tak szybko jbus stanie na nogi.
no wyglada na to że coś się stanie Unserowi... ;/ i chyba do Jaxa ktoś strzelać bedzie więc zapowiada się kolejny ciekawy odcinek :)
To było by wogóle hardcorowe tak uśmiercać większość protagonistów w ciagu jednego tylko sezonu. To by świadczyło o braku pomysłowości twórców na dalszy etap fabuły. Chyba że pojawiłyby sie nowe, ciekawsze postacie.
Wiesz po tylu wydarzeniach i tak można się dziwić że tyle postaci się utrzymało przy życiu. Sutter potrafi jednak zaskakiwać.
No dokładnie, tutaj śmieć jest nieprzewidywalna dla głównych postaci, przez co ogląda sie to z zapartym tchem.
dla mnie ta scena wygląda tak. Unser siedzi i gada z Clayem ktoś wchodzi i nie wiadomo kto to :P wygląda jakby to był ktoś od Claya, ale może to też być Jax. i od tego kto to jest zalezy czy Wayne przezyje ;)
Wcześniej to Rosevelt z tej jego fury celuje z uzi do samcro, ciekawie ciekawie.
Wlasnie skonczylem ogladac ten odcinek, i jestem ciekaw co bedzie dalej z Gemma i Abel'em.
Już myślałem że będzie pif-paf i Unser pójdzie w piach ale nie "Clay" jak zwykle musi jeszcze bardziej namieszać,pozatym jak się nie myle to ten czarny strzelający do "Chibsa" i "Jaxa'' to też sprawka "Claya".Co do reszty fajnie że "Nero" nie odpuścił no i jak zwykle plus dla "Tiga'' koles bez wachania zabija ale do dzieci ma podejście :).Na koniec o końcówce która zapowiada niezłą akcję bo jeśli coś stało się Abelowi to nie chce być na miejscu Gemmy,choć akurat ja wolałbym aby dzieciaki były całe a ich babcia została "uszkodzona".
Abel czuje że stracił rękę, bo to drzewo chyba mu ją przygniotło czy coś, ciekawe kto strzelał do chłopaków.
Nie wiem do końca czy to oni ale mi się wydaje że to ci czarni na których "Clay" zwrócił uwagę jak rozmawiał z szeryfem w sprawie kradzieży sejfu.
jestem pewna, ze Clay wynajał tych czarnych zeby zaatakowali Jaxa. Clay za wszelka cene chce osmieszyc decyzje Jaxa i to, ze wszedl w uklad z Pope'm. Chcial zeby to wygladalo tak , ze zaatakowali go czarni od pope'a.
Bo Clay i Tig to ksywki (W sumie Clay to zdrobnienie, ale nieważne), więc ubzdurał sobie, że weźmie je w cudzysłów.
Zdecydowanie ten sezon wyrasta na najlepszy ze wszystkich. Każdy odcinek jest po prostu rewelacyjny, dobra akcja i ciekawe zakończenia. Abel zginie i Tara w złości zabije Gemmę.
Myślę,że właśnie Gemmie się coś stanie poważnego,a chłopcy będę cały.Ta krew mogła być Gemmy,może ta gałąź ją "podziurawiła". I przez te wypadek Gemma zmieni swoje zachowanie pewnie.Bo teraz jest zagubiona...
Gemma do piachu... strasznie mnie irytuje ta posfać a co do Claya to gość ma wg mnie jeszcze bardzo dużo ciekawych planów aby wrócić do stołu z młotkiem w ręce
Bardzo dobry odcinek a to dopiero połowa sezonu , akcja szybko się rozkręca.Odcinek od początku trzymał w napięciu wydawało się ze znowu ktoś z głównych bohaterów może zginąć.Ciekawi mnie kto stałza atakiem na Jaxa i Chibsa , nie wydaje mi się żeby to był Clay było by to zbyt oczywiste może Roosevelt.
Pewnie znowu Synowie nas zaskoczą, wydaje mi się że Abel może walczyć o życie gałąź urwała mu rekę? To raczej nie krew Gemmy.
urwana ręka byłaby trudna do zrobienia w serialu, więc stawiam, że albo Abel nie żyje albo znów będzie walczył o życie. Tak czy inaczej Gemma znowu spieprzyła i tym razem raczej nie pogodzi się już z Jaxem
wydaje mi się, że to jednak Clay postanowił pójść za ciosem. wykręcił się z sytuacji z nomadami i namieszał Jaxowi nieco w głowie, więc mógł jeszcze dla ostatecznego zrzucenia winy na Pope'a wynająć czarnych. choć z drugiej strony, wyglądało to tak, jakby czarni naprawdę chcieli go załatwić - a nie wydaje mi się jednak, żeby Clay chciał zabić Jaxa. pozbawić młotka - oczywiście, ale chyba nie posunąłby się do tego stopnia. + czy jakiś przeciętny czarny gangster z ulicy zgodziłby się od tak zabić prezydenta klubu? sam nie wiem... mimo wszystko nie sądzę, żeby to był Pope. jest za duży na takie zabawy. poza tym, jak pokazała akcja z Tigiem czy Ope'm, woli raczej egzekucje bardziej wyrafinowane niż pojazd zdezelowanym vanem.
powaznie masz watpliwosci, ze to clay? przeciez to oczywiste, po to wspomnial o popiee w rozmowie z jaxem zeby jeszcze brdziej namieszac
Świetny odcinek, ogólnie czułem że Unser łatwo skóry nie sprzeda bo facet umie myśleć zapobiegawczo i wie jak zadbać o własny tyłek. no i podświadomie czułem że Clay coś znów nakombinuje - to dopiero półmetek sezonu, robi sie coraz bardziej ciekawie. Ciekawiej będzie jak sonsi i Jax dorwą Frankiego i ten im wyspiewa że to Clay nadał cała sprawę z napadami.
Podejrzewam że czarni z Uzi którzy strzelali do Jaxa i chibsa to też sprawka Clay'a, morrow chce zwalić to na Pope'a i namieszać w stosunkach Czarni-SAMCRO. I tym samym odzyskać młotek. Głównym siewcą bajzlu jest Clay od samego początku.
ale i tak mam nadzieję że Pope dostanie na końcu czapę - śmierć Opiego musi być pomszczona na nim także, nie tylko na góvvno mogącym i znaczącym klawiszu.
Genialny serial - Panie Sutter, kocham Pana!