PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60229
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

http://www.youtube.com/watch?v=DSkFuOMJekA

Kolejny odcinek za nami i kolejny trup.Niestety chyba niedługo pożegnamy się z kolejnym Son's choć ja raczej nie chciałbym aby to był "Jucie".A za tydzień 90 minut z Son's i będzie się działo:

Sons of Anarchy 5x10 Promo "Crucifixed" http://www.youtube.com/watch?v=I49mINAQpE0

ocenił(a) serial na 7
JackTheRipper82

Odcinek ok, chociaz bywaly lepsze.
Wielka szkoda, ze zrobili z Juice'a takiego przydupasa Clay'a, kiedys byl swietna postacia, a teraz zal patrzec, co sie z nim stalo. Ciekawe, co z nim bedzie, moze jednak nie skonczy w piachu tylko np Jax bedzie chcial go jakos uzyc przeciwko Clay'owi?
Szkoda mi Gemmy, z jednej strony mozna zrozumiec Jaxa, a z drugiej - to jednak jego matka, poswiecila klubowi cale zycie, a jego jej szczescie juz zupelnie nie obchodzi, wpycha ją do lozka czlowieka, ktorego oboje nienawidza.
Scena z Otto i Tara - juz myslalam, ze wyciagnie noz z tych spodni i jej cos zrobi - to juz chyba skrzywienie po seansie The Oz

ocenił(a) serial na 9
katerinaa_

popieram, mam nadzieje ze zrobia z juica jeszcze spoko goscia bo jak pojdzie do piachu teraz to troche slabo zakonczy sie jego watek. co do sceny tary i otoo-mialem to samo cala scene czekalem az jej wetknie jakis dlugopis w oko, brawo dla scenarzystow za te scene:)

ocenił(a) serial na 9
checik1

Najlepsza scena w odcinku i jedna z lepszych w całej serii...,ten dreszczyk niepewności co zrobi Otto.

katerinaa_

Gemma wreszcie ma to na co zasłużyła. Dziwi mnie jak ludzie łatwo zapominaja ze jej udział w zabójstwie JT był niebagatelny...

ocenił(a) serial na 9
katerinaa_

A ja sądzę, że Juice wymieni informację o Clayu za własne życie. Potem pewnie zabiorą mu kamizelkę, a Juice być może dręczony wyrzutami sumienia sam ze sobą skończy.

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

Myślę że jakimś trafem może zginać Nero.

ocenił(a) serial na 8
JackTheRipper82

Szczerze powiedziawszy to nawet chciałbym żeby odpalili Juica, pierwsze dwa sezony jeszcze spoko natomiast od ostatnicjh trzech cały czas płacze, i chodzi ze spuszczoną głową.A teraz jeszcze jak małe dziecko daje się sterować przez Claya.To nie jest tak, że nie lubie tej postaci tylko po prostu dla jakości i realizmu serialu powinien dostać czape.Choć zapewne Jax okaże swoje miłosierdzie i odpuści ale pod pewnym warunkiem, oczywiście tym warunkiem... Clay.Podobnie jak Luevano mam przeczucie, że Nero nie doczeka "happy endu" z Gemmą... :/ No i oczywiście marzy mi się kolejny sezon w postaci prequel, to byłoby naprawde coś.Tak na odświerzenie i jednocześnie dobry wstęp np. do finalnego sezonu 7 :)

ocenił(a) serial na 7
88kubon

Mam wielką nadzieje, że Jax bez większych skrupułów odstrzeli Juica, jak już zmieniać postać na prawdziwego, zimnego sku,rwysyna to poproszę bez półśrodków

danteusz

"Sku*wysyństwo" nie wyklucza inteligencji, wiec nie widze powodu aby nagle w ramach bycia "bardziej twaradym" Jax stał sie przygłupim zabijaką bez mózgu. Jax zawsze najpierw myślał a pozniej działał i to się raczej nie zmieni, tylko dlatego ze kilku fanom z nadmiarem testosteronu, wydaje sie ze bycie bossem oznacza sianie rozpierduchy bez ładu i składu. ;)

ocenił(a) serial na 8
JackTheRipper82

Jax może sobie być sksynem, ale pokazano nam już nie raz, że potrafi postępować racjonalnie w dążeniu do wyższego celu. Oczywiście może posłać Juice'a na tamten świat, ale co mu z tego przyjdzie? Pozostałoby mu tylko liczyć na to, że jego matka skrwi się z Clayem i coś wyciągnie. A wygląda na to, że Gemma będzie chciała robić na dwa fronty, więc plan może się posypać w każdej chwili.

Odcinek przedni. Podobnie jak cały sezon.

ocenił(a) serial na 10
ElliotBeverlyMantle

mam nadzieję że zostawi jednak Juice'a w spokoju. Po pierwsze może mu sie przydać, a po drugie udręczyli go tak tym watkiem z donoszeniem, że już mi szkoda tej postaci :)

ocenił(a) serial na 9
JackTheRipper82

Znak ktoś może tytuł utworu z końca odcinka? Byłabym wdzięczna za odpowiedź.

ocenił(a) serial na 9
BeeBee61

Batleme & The Forest Rangers-"Lights"

I tu reszta kawałków:
Preacher Stone-"Not Today"
Social Distortion-"The Devil In Miss Jones"
Pete Peterson-"By And By"
Beittthemeans-"All My Kinfolk"
The Head & The Heart-"Down In The Valley"
Hopeless Jack & The Handsome Devils-"Hali's Comet"

ocenił(a) serial na 9
JackTheRipper82

Dziękuję :) Szkoda, że nie mogę nigdzie znaleźć tego utworu...

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

Też dziękuję - ten kawałek jest mega.

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

jak ktoś znajdzie gdzieś linka do pobrania lub bedzie go posiadał, podzielcie się ;)

ocenił(a) serial na 8
JackTheRipper82

Dołączam się do prośby o link ;)

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

Jak to 90 Minutowy?
Episode 5.13
Episode Premiere : December 04, 2012

Episode 5.12 : Darthy
Episode Premiere : November 27, 2012

Episode 5.11 : To Thine Own Self
Episode Premiere : November 20, 2012

Episode 5.10 : Crucifixed

Popatrz ile odcinków jeszcze zostało.

ocenił(a) serial na 9
Luevano

Na końcu promo do następnego odcinka pisze "90 minute episode next tuesdey 10p FX'' i tym się kierowałem.

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

Yhym, nie czytałem ale i tak złamałeś mi serce, myślałem że będzie tylko 10 odcinków ; (((

ocenił(a) serial na 8
Luevano

Z tego co pamiętam, to w poprzednich sezonach też jakoś w środku pojawiał się dłuższy odcinek, w 4. był to jedenasty.

JackTheRipper82

będzie 60 minut (te dodatkowe 30 to reklamy). w poprzednim sezonie też tak było

ocenił(a) serial na 8
JackTheRipper82

Jak sprzątną Juice'a to w szóstym sezonie koniecznie będzie trzeba kogoś dodać do klubu, bo już jest pusto przy stole.

ocenił(a) serial na 9
Madoq

Mogliby dać tego gościa co był w tym odcinku nawet ciekawie wyglądał :).

ocenił(a) serial na 7
JackTheRipper82

bardzo dobry, rozdzierająco smutny odcinek
biedna Gemma, biedna Tara, biedny Nero
przynajmniej Clay popuka przed końcem siódmego sezonu

ocenił(a) serial na 10
tempski

a mnie się wydaje że Jax każe Juice'owi żeby się bardziej "przyglądał" Clay'owi wiedząc że to jego wafel...,,,

ocenił(a) serial na 9
Reznik

dobry odcinek, Sonsi dalej na 1 miejscu jesli chodzi o jesienna ramówke, ale the walking dead depcze mu po piętach :)

ocenił(a) serial na 10
dadas88

Prawda. Ostatni odcinek TWD był sporo lepszy od tego odcinka SOA. Ale osobiście uważam, że ten był przeciętny.

ocenił(a) serial na 7
dadas88

yyy boardwalk empire/treme?

ocenił(a) serial na 9
danteusz

treme nie znałem, na pewno obczaje. a BE swietny serial ,ale musi troche podkrecic tempo. na tym etapie wyzej są Sonsi i TWD. BE z Dexterem ciut nizej :)

ocenił(a) serial na 10
dadas88

A "Pierwsza Miłość"?

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

O co chodzi z "Panem bólu" to usuwanie tatuaży przez nóż albo ogień? Jakąś bolesna śmierć?

ocenił(a) serial na 8
Luevano

Ból tu nie ma zbyt dużo do rzeczy. W oryginale jest "Mr Mayhem", czyli po prostu odstrzelenie. "Men of Mayhem" to naszywka, jaką dostaje członek klubu po zabiciu dla klubu. Taka, jaką dostał Juice od Claya w czwartym sezonie.

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

Po obejrzeniu odcinka mam wrażenie, że aby wybronić swój tyłek, Juice będzie musiał wydać Claya lub w jakiś sposób sprowokować go, by wyszło na jaw, że to on stoi za aferą z Nomadami. Nie mogę znieść, że tak fantastyczny początkowo bohater został zepchnięty do roli "przynieś, wynieś, pozamiataj". Clay doprowadza mnie do szału, mam nadzieję, że w końcu go skroją.

Ale i tak najmocniejsze wrażenie zrobiła na mnie masturbująca się Tara. Zupełnie nie zrozumiałam tej sceny. Powąchała perfumy Luann i...? Przypomniała sobie onanizującego się Otto, czy jak? :|

ocenił(a) serial na 10
limonka.

Też średnio rozumiem tą scene, może Luann i Otto przypominają jej Jax'a i ją? Nie mam pojęcia. Pewnie się wyjaśni w kolejnych odcinkach.
Wkurza mnie trochę nowa fryzura Jax'a i szczególnie na początku sezonu ta cała wojna Wendy-tara-gemma-itd przewijam to całe gówno, aż zaczyna się akcja z Klubem.