PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60228
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

...naprawdę, uwielbiam go. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że do wielu aspektów można się czepić..., że jest mało realistyczny, że SoA to marna podróba Hells Angels, ale zupełnie mi to nie przeszkadza. To jest fikcja w rewelacyjnym wydaniu. Pierwszy raz chyba naprawdę "czuję" bohaterów... praktycznie każdego. Tu nie ma ani jednej bezbarwnej postaci. Są te "bardziej i mniej pozytywne" jak wszędzie, ale każdego na swój sposób się lubi, bo przez twórców postacie te są tak pokazane, że się w nie po prostu wierzy. Przynajmniej ja tak mam. 3 pierwsze sezony obejrzałem ciągiem. Teraz jestem świeżo po s04e02 i jestem zachwycony! Szczerze mówiąc, w tej chwili oprócz Breaking Bad jest to najlepszy serial jaki oglądałem. To już 4 sezon i naprawdę, oglądając całość, nawet przez pół odcinka nie czułem spadku poziomu. Tak trzymać.
Przed chwilą odkryłem, że Kurt Sutter - twórca serialu i serialowy Otto jest w rzeczywistości mężem Katey Sagal, odtwórczyni roli Gemmy Teller. Teraz rozumiem skąd jej zapał w tej roli. Osobiście uważam, że obok Rona Perlmana jest najlepszą postacią w tym serialu.

Serial naprawdę rewelacja!

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
Zakk_Wylde

Co rozumiesz przez "SoA to marna podróba Hells Angels"?

Madoq

Niby za słabo odwzorowują realia gangu Hell Angels

ocenił(a) serial na 10
Himo666

tak, po części o to mi chodziło, chociaż wiadomo, gówno wiem na ten temat i, być może ten tekst: "SoA to marna podróba Hells Angels" jest nieco sztuczny, biorąc pod uwagę moją wiedzę o tym, co tak naprawdę twórcy chcieli nam pokazać, ale jakoś mi się to nie do końca składa. Uważam, że obraz gangu w serialu jest trochę przerysowany, zbyt "romantyczny". W żadnym wypadku nie uważam, że jest to minus!!

Wiecie, nie wiem jak mogła by się tak naprawdę potoczyć akcja z takim gangiem jak "SoA i IRA w rzeczywistości (poprzedni sezon), ale w serialu było to trochę pokazane naiwnie (w moim odczuciu). W żadnym wypadku nie psuje to mojego podejścia do serialu, bo cały ten wątek mimo wszystko trzymał się kupy.
Bardziej mnie zastanawia kwestia akcji z ruskimi, których Clay i reszta (a może Jax i reszta) załatwili i co??? i nie będzie odwetu (ze strony Ruskich?)?

Dobra, niby był w 2 odcinku, skończył się ... wiadomo jak...(Danny Trejo - rewelacja)... ale co dalej??? Bo nie wierzę, że temat Ruskich zostanie zakończony od tak... oby nie, ale biorąc pod uwagę nowego szeryfa i rozpierduchę jaką zrobił.... będzie się działo ;)

Zakk_Wylde

Odwetu jeszcze nie jednego możemy się spodziewać bo to serial akcji. Podejrzewam, że na samym wojowaniu z szeryfem i burmistrzem czwarty sezon nie będzie się opierać. Mają ciekawy układ z kartelem narkotykowym ale widać nie każdemu to się podoba i to może też być początek ciekawych akcji. Dodatkowo widzimy, że Jax próbuje odejść z klubu ale czy mu to się uda i czy zobaczy listy Johna tego nie wiadomo

ocenił(a) serial na 8
Himo666

Głównym wątkiem będzie pewnie odejście Jaxa, takie było założenie serialu (co nie bardzo mi się podoba). Swoją drogą, zaskoczyło mnie trochę to, że Bobby wyraźnie sprzeciwia się Clayowi. Rozłam w klubie może wyglądać zupełnie inaczej, niż przewidywałem.

Madoq

Wątpie, że Jax w końcu odejdzie bo to zabiłoby serial a nie zabija się czegoś co przynosi pieniądze. Podobnie jak ty nie spodziewałem się, że Bobby zwątpi w Claya ale widać, że są w klubie jeszcze ludzie którym nie zależy na pieniądzach i to może być motorem serialu

ocenił(a) serial na 8
Himo666

Ta, o tyle dziwne, że Bobby jest sekretarzem klubu. I do tego Żydem.

Co do odejścia Jaxa- to nie zabije serialu, to po prostu go zakończy. I tak prawdopodobnie Sutter to sobie wymyślił.

Madoq

Z tego co gdzieś tam mi się obiło o uszy/oczy, to kilka pierwszych sezonów ma tworzyć zwartą historię, a kilka kolejnych ma być jakby oddzielone od tych początkowych, nie będąc dokładną kontynuacją. Nie mam pojęcia jak miałoby to wyglądać, ale ewentualne odejście Jaxa może nie być końcem, a nowym początkiem serialu.