PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60229
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

WTF - brak testów?

ocenił(a) serial na 10

W Polsce przy każdym wypadku, nawet złamanie ręki czy coś takiego(przynajmniej w moim wypadku) sprawdzają czy jest się pod wpływem alkoholu, narkotyków, to chyba służy do odszkodowania itp. TO czemu Gemmy nie sprawdzili W WYPADKU SAMOCHODOWYM czy była odurzona? To dla mnie strasznie niedorzeczne.

Banan1311

sam jesteś niedorzeczny jeżeli w danym wypadku nie uczestniczyły osoby trzecie nie muszą cię poddawać zadnym testom , chyba że wyczują że jesteś pod wpływem ,a ubezpieczalni to g***o do tego ...

ocenił(a) serial na 10
Tibn

TO dziwne, bo ja po złamaniu ręki przechodziłem test, miałem 0,4 promila i nie mogłem się starać o odszkodowanie. Żyję w innym świecie?

Banan1311

to zmień ubezpieczalnie bo nie wiem kto ci takiego kitu nawciskał

ocenił(a) serial na 10
Banan1311

Może na innym kontynencie, w innym państwie, jesteś ubezpieczony w innej firmie, czy multum innych rzeczy.

Banan1311

Prawo Stanu California oraz 17 innych stanów US (Charming jest chyba w Californii??) nakzuje obowiązkowy test na obecność alkoholu we krwi w przypadku kolizji samochodowej, tzw. BAC - Blood Alcohol Content. Pierwszy test pobiera policjant na miejscu wypadku, drugi lekarz w szpitalu. Scenarzyści dali ciała.

kingagutkowska

Nie dali ciała. Może po prostu nie chcieli dokładać kolejnego syfu Gemmie, jakby mało jej było z tym co ma.

marcin261287

chcieli na moment wprowadzić element niepewności, typu: Clay skłamał dla Gemmy, ale Nero zna prawdę, czyli wyda się czy się nie wyda.?? etc..
Gdyby przedsatwili sytuacje wypadku realistycznie, tzn. policja przestrzegałaby tych samych procedur co w rzeczywistosci, nie byłoby wsypy Nero, a Jax i Tara od razu wiedzieliby co jest grane z Gemmą. Nie jest to jakieś rażące niedociągnięcie, ale w rzeczywistości policja wzięłaby się za Gemmę raz dwa, zero taryfy ulgowej.

ocenił(a) serial na 7
kingagutkowska

na trawkę też?

tempski

na trawkę mogą Ci zrobić tylko test toksykologiczny w szpitalu, czyli krew albo uryna. Z oddechu "promili" trawki nie wyczytasz ...:P

ocenił(a) serial na 9
kingagutkowska

A ona nie była pijana tylko ujarana. Poza tym wracając do tematu, jak ja złamałem kilka lat wstecz nogę to nikt mi alko we krwi nie sprawdzał.

tomm0

chodzi mi o wypadek samochodowy, nie złamanie nogi....
Gemma wspominała, że chlała coś w barze i paliła jointy z Unserem przez jazdą.