PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60201
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

wszystko fajnie pięknie akcja na okrągło ale ten kto wymyśla dialogi w tym serialu czasem nie
błyszczy kreatywnością, tak jakby miał stałe powiedzonka do powtarzających się sytuacji.
Strasznie irytujące jest ich przeklinanie którego zwyczajnie w tym serialu nie ma co nie dodaje mu
zbytnio realizmu, jedyne co mamy to 100 razy na odcinek 'jesus christ...'

Melcio

ty też błysnąłeś kreatywnością gratuluje

Tibn

dziękuję

Melcio

szym ryj albo wyszorujesz morda miasto :D

Radace

jesus christ...

Melcio

hehe xD

Melcio

Hahaha "powiedziane" w dobrym momencie ;D

Melcio

Zgadzam się z Tobą. Nie jestem za tym, aby w serialach rzucano mięsem w każdym zdaniu, jednak ''Dżizes krajsty'' wypadają naprawdę komicznie, szczególnie, że są wypowiadane bardzo, bardzo często. W każdym razie inaczej by to wyglądało, gdyby nie cenzura :)

BeeBee61

No a nawet jeśli by zaczęli rzucam mięsem to byłoby tak jak z scenka Macieja Szczura ;-) i tłumaczach czyli pamiętne WTF r u doing here =Co ty tu robisz do diaska ;-) Fck u= terefe ;-)))))

Maciej Stuhr tłumaczenie

raal

Nie oglądam z lektorem, zatem jego tłumaczenie jest mi obojętne.

BeeBee61

I tak bardziej rzuca się "Abolutli" po kilka razy w każdym odcinku.

naza

Apolutli? Yyy, nie słyszałam ; p

BeeBee61

Wsłuchaj sie dobrze, gęsto tam tego.

naza

I co to znaczy?

Melcio

Welcome to America... :D
Ale, swoją drogą. Też się nie można zbytnio dziwić, bo raz, cenzura, a dwa... że nie każdy język ma tyle przekleństw jak nasz kochany Polski. <3 Poza tym, kto wie? Może pisze to jakiś mhhroczny Satanista, i dla niego Dzizas jest przekleńswtem...? :D

WolfessWhite

To że to Ameryka, to nie ma nic do rzeczy, obejrzyj sobie jakiś serial od HBO.

Mnie najbardziej rozbawił T.O. w trzecim sezonie, który na nazwanie jego martwego kumpla "fat nigger" zareagował słowami "go to hell, man!".

Melcio

nie ma przekleństw? LOL czy my ten sam serial oglądamy?
A znaczka "LSV" od stacji FX nie zauważyłeś - litery te oznaczaja że w serialu występuje właśnie "L" - language -język - czytaj - wulgaryzmy. S to Sex, V-Violence - przemoc.

Izabelka_filmweb

'shit' i 'damn' raz czy dwa na odcinek jest nawet niezauważalne :P zresztą wypowiadają je niemal zawsze z taką samą intonacją jak 'jesus christ' co jest męczące

Melcio

To nie ich wina.

Luevano

wiem, dlatego narzekam na scenarzystę ^^ ew reżyserie

Melcio

Nie o to chodzi, po prostu w TV nie mogą ci puścić tyle klnięcia.

Izabelka_filmweb

Są te bardziej akceptowalne, jak "shit" czy "damn", można się spierać, czy to są w sumie przekleństwa. Ale nie ma "f*ck".

Madoq

Prawda nie ma takiej sceny kiedy jakiś członek Sons krzyczy głośne Fck u itd (najfajniejsze teksty to chyba słyszałem w Biali nie potrafią skakać ) Moim zdanie trochę slangu by się przydało a nie tylko czizes i czizes

raal

napewno gdybys chciał to zanalazł byś scene jak widocznie jest fuc men i tp. właśnie obejrzałem wszystkie 5 sezonów i widziałem sporo scen z takimi przeklenstwami a o dżizes to już kompletna przesada

gr3gl3cki

W całym serialu nie ma słowa f*ck.

Melcio

hehe, ja też dawno zauwazylam. jax ciągle mowi ,,jesus christ" a tara ,,oh my god". poza tym stale teksty ,,i love you bro/ i love you jackie-boy" oraz ,,i have to protect my family"

rutaJolowicz

Tak, to przyprawia o ból głowy.

Jeszcze takie smaczki jak:
Welcome to Charming
Welcome to America
Welcome to Ireland's.

rutaJolowicz

To trzeba jeszcze powiedzieć że w KAŻDYM odcinku mamy klasyczne
" I dont give a shit"

Melcio

"I don't give a fu**" - Jacks Teller

Melcio

Zgadzam sie, jednak mnie bardziej razie takie podejscie do wszystkiego i kazdej sytuacji w sposob bardzo hmm uniwersalny. Czyli wszedzie uzywajac uniwersalnych bardzo slow, takich jak shit, stuff itp albo w ogole calych wyrazen. Przez to ten serial wydaje mi sie, ze nie odzwierciedla tak dokladnie, co moglby :p jest troche nijaki i za bardzo nie daje nam sie wczuc w siebie, a to wszystko przez idiotycznych ludzi ktorzy ukladaja dialogi :)

berafito

powoli tez zaczyna mnie wkurzac, ze jax na prawie wszystko ma jedna (jakze zwiezla) odpowiedz - ,,i know"