PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60228
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

najleopszy serial

ocenił(a) serial na 8

ogladam duzo seriali np raising hope, nowe przygody merlina, homeland, castle itd ale ten serial jest dla mnie the best!! niemoge sie doczekac nastenego sezonu z lektorem.

ocenił(a) serial na 8
smerfmaly

Z lektorem? Gdzie tu przyjemność, jak zagłusza szkocki akcent Chibsa i przepalony warkot Happy'ego?

ocenił(a) serial na 8
Madoq

tak z lektorem. z angielskiego zaden zemnue mistrz :0( polowy bym niezrozumiala

ocenił(a) serial na 8
smerfmaly

To oglądaj z napisami.

ocenił(a) serial na 8
Madoq

a pozatym to co za seriale mozesz mi polecic?
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
smerfmaly

Zależy jakie chcesz obejrzeć. Z sitcomów uwielbiam How I met Your Mother, z kryminalnych genialna Rodzina Soprano, Boardwalk Empire i świetny Breaking Bad, który od niedawna oglądam.

ocenił(a) serial na 9
Madoq

A nie irlandzki akcent? ;p

ocenił(a) serial na 8
proud_pl

Nie, Chibs jest Szkotem. Zresztą wsłuchaj się w akcent Irlandczyków w trzecim sezonie- każde zdanie kończą tak, jakby zadawali pytanie, Chibs tak nie mówi.

ocenił(a) serial na 9
Madoq

Jesteś pewien? To, że Flanagan jest szkotem wiedziałem, ale czy na potrzeby serialu nie starał "posługiwać się" irlandzkim akcentem. Niemniej zawsze uwielbiam słuchać jego kwestii mimo tego, że przez akcent większości z słuchu za cholerę bym nie zrozumiał.

ocenił(a) serial na 8
proud_pl

Chibs, w sensie postać, też jest Szkotem. Owszem, pracował dla IRA, ale pochodzi ze Szkocji.

Madoq

Racja, to nie jest irlandzki akcent..poza tym mieszkańcy Republiki Irlandii posługują się całkiem innym dialktem niż ci z północy. dodam jeszcze, że postacie członków SOA z Belfastu jak i IRA pod względem akcentu są kiepsko zrobione. Ludzie z Irl Płn mówią inaczej, o wiele bardziej niezrozumiale, to jeden z najcięższych akcentów z jakimi się spotkałam, ten w serialu bardziej przypominał australijski lub czystoirlandzki.

użytkownik usunięty
smerfmaly

Ogladaj z napisami;) podszkolisz sobie angielski a i przyjemność z oglądania będzie wieksza, napisy są dokładniejsze w przekaźie dialogów niż lektor;).
Polecam Ci jeszcze Dextera;) również serial z wysokiej półki:)

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8

no dextera sobie obczaje i potem dam znacz czy byl w mojim guscie
pozdrawiam