dotąd nie pojawił się podobny temat a to najbardziej mnie interesuje. pozbierałam strzępki o konsultacji HA, poszukałam nieco po necie - lecz to nadal za mało. jeżeli ktoś mógłby się ze mną podzielić info o historii serialu będę wdzięczna.
Jedno wiem - postać Gemmy musiała byc inspirowana Lady Makbet.
Podoba mi się w tym serialu, że prawie wszyscy są w jakiś sposób źli. Wyjątki zginęły - Hale, Donna. Reszta - każdy ma coś na sumieniu - zabójstwo albo współudział, prostytucja, brudna przeszłość itp.
Momentami fabuła razi głupotą i naiwnościa postaci np nie mogli wziąć pod uwagę, że Opie miał podsłuch bez swojej wiedzy? Serial zrobiła stacja, która podobno robi seriale, mające przyciągnąć kobiety, ale mimo tego tak dobrali aktorów, że dobrze się to ogląda.
Najbardziej przesrane ma Otto, aktor, który go gra miał najtrudniejszą rolę.
Gwoli ścisłości... - aktor, który gra postać Otto siedzącego w więzieniu to nie kto inny a sam twórca serialu czyli...Kurt Sutter :D
Żonaty z odtwórczynią roli Gemmy, żeby było jeszcze ciekawiej. Swoją droga, dla tej aktorki to wybawienie. Nie będzie już kojarzona tylko z Peggy.
Ha, no fakt - Kurt Sutter i Katey Sagal (Gemma i Otto) są małżeństwem. Poza tym - w napisach da się zauważyć Liza Sagal jako jedną ze scenarzystek bodajże. To siostra Katey :)))