PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60170
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

tig

ocenił(a) serial na 8

to co powiecie o nowym wątku romantycznym tig i chyba(venus) powoli nam się robi Love story (:
Oczywiście żart ostatni odcinek wreszcie Jax zrobił cos dobrego odstrzeli mamuśkę tez bym to zrobił. Nie było Claya. No i akcja Old Ladys coś mi się wydaję ze Tara to kiepsko rozegrała ktoś ją wyda albo Wendy lub Unser

:

Thanik

nudny ten sezon się robi, nie ma jakiegoś głownego, przewodniego, MOCNEGO wątku. śledztwo w sprawie masakry wywołanej przez chłopca ciągnie się jak długi flak, akcje z IRA są nijakie (nawet wybuch, który powinien wywołać jakiś wstrząs, odwet, wojnę pękł jak balon - no ale presidente woli włosy żelować niż walczyć i pokazywać jaja). jedyny ciekawszy akcent to Tara i jej plany, chociaż też jakieś to takie naciągane. sprawa z Nero - nie wzbudza we mnie większych emocji. usunęli szeryfa, który zapowiadał się dobrze - na jego miejsce wysunęli panią prokurator, zdjęli jej perukę, ubrali w jaśniejsze i bardziej kobiece stroje i próbują z niej zrobić następczynię szeryfa, co niestety nie jest wiarygodne.
być może jedynym ciekawym elementem tego sezonu będzie love story z venus i tigiem w roli głównej...

ocenił(a) serial na 10
rzurawina

"presidente woli włosy żelować niż walczyć i pokazywać jaja)"
Już lepiej pójść na układ niż śmierć połowy SoA, nie tylko Reedwod ale wszystkich oddziałów( zwłaszcza Belfast) .

ocenił(a) serial na 8
rzurawina

No tak, Jax powinien zebrać swoją potężną armię i iść na wojnę z terrorystami.

Thanik

Patrząc na miny Unsera, Wendy i pani adwokat jestem pewna, że ktoś sypnie i to wszystko obróci się przeciwko Tarze. Chociaż Jax jest mi obojętny, to takie granie na jego uczuciach... Wmówić komuś, że sie jest w ciąży a potem że Gemma doprowadziła do poronienia? SICK. Tarze nieźle odwaliło, co już było widać w tamtym sezonie

ocenił(a) serial na 8
MonaMurmaider

dokladnie, dziwne to wszystko... w tym sezonie najpierw stracilam sympatie do jaxa, a teraz do tary, bo zachowuje sie jak wariatka, do tego jej ,,sprytny" plan na bank obroci sie przeciwko niej. gemma zna prawde i teraz juz nie odpusci, zreszta nie dziwne, skoro jest wrabiana - ,,kopniecie w brzuch ciezarnej kobiety" to nie byle co.. bardzo wkurzyla mnie ta scena w szpitalu, udawany placz i rozpacz po poronieniu, branie jaxa na litosc. mysle ze unsera bedzie gryzlo sumienie i sypnie

ocenił(a) serial na 8
rutaJolowicz

a wracajac do tematu watku - nie, watek venus i tiga niezbyt mi sie spodobal i mam nadzieje ze nie bedzie rozwijany

rutaJolowicz

ale z czym się sypnie? przecież w pokoju była tylko gemma i tara

ocenił(a) serial na 8
rzurawina

to kwestia czasu nim unser sie dowie wszystkiego. wie ze tara cos knuje, i nie chce mu wszystkiego powiedziec... wydaje mi sie, ze unser moze uwierzyc gemmie, przeciez ona na pewno bedzie sie bronic i powie jak bylo naprawde - kwestia tego, kto jej uwierzy. a unser moim zdaniem zna gemme na tyle , ze wie, ze nie bilaby ciezarnej.,.. tak sobie tylko mniemam :) ale mysle ze prawda szybko wyjdzie na jaw

ocenił(a) serial na 8
rzurawina

to kwestia czasu nim unser sie dowie wszystkiego. wie ze tara cos knuje, i nie chce mu wszystkiego powiedziec... wydaje mi sie, ze unser moze uwierzyc gemmie, przeciez ona na pewno bedzie sie bronic i powie jak bylo naprawde - kwestia tego, kto jej uwierzy. a unser moim zdaniem zna gemme na tyle , ze wie, ze nie bilaby ciezarnej.,.. tak sobie tylko mniemam :) ale mysle ze prawda szybko wyjdzie na jaw

rzurawina

zgadzam się z rutaJolowicz. Unser wie, ze Tara załatwiala ten zakaz zbliżania zanim Gemma ją zaatakowała co już wydaje sie podejrzane, poza tym Tara powiedziala mu, że chce sie rozwieść z Jaxem i odebrać mu prawa do opieki... wydaje mi sie, że to wystarczające powody by mieć watpliwości do ataku Gemmy na Tare :)

ocenił(a) serial na 8
MonaMurmaider

mysle ze unser chcial pomoc tarze, ale nie mial pojecia ze jej metoda to ,,po trupach do celu". zreszta widze, ze tylko ta margareth popiera tak w 100% tare, a wendy i adwokat sa juz chyba przerazone jej manipulacja i bezwzglednoscia. szkoda ze postac tary poszla w tym kierunku - troche z niej robia taka psychopatke - te akcje z biciem gipsem (bylo kilka takich scen) no i to z ostatniego odcinka, jak zaczela krzyczec i walnela brzuchem o stol, a potem na scena w szpitalu ... chore to bylo.

ocenił(a) serial na 6
Thanik

Zupełnie bez sensu ten wątek. Nagle pojawia się jakaś dziwna postać niespójna charakterologicznie i dwudziestu kolesi na motorach ściga jego mamuśkę przez cały odcinek. Mam nadzieję, że ta postać nie zagości na długo.

ocenił(a) serial na 8
tulila

rowniez mam nadzieje , ze ta postac niebawem zniknie. po pierwsze mnie irytuje jej/ jego sposob bycia i mowienia, po drugie po prostu nie pasuje mi do tego serialu, a caly ten watek wielkiego ruszenia klubu by pomoc venus wydal mi sie po prostu byc jakims niepotrzebnym przerywnikiem (tak samo bylo ze scena gemma -clay-straznicy w wiezieniu) - nie wiadomo po co to.. no i te zachwycone spojrzenia tiga... jestem na nie :) nie zaakceptuje ich zwiazku jakby co ;)

ocenił(a) serial na 6
rutaJolowicz

Niestety na nasze nieszczęście kroi się gorący romans:( No chyba, że to miłosne pocieranie ramienia jest tak samo nieznaczące jak złowróżbne ściagnięcie peruki przez panią prokurator:)

ocenił(a) serial na 8
tulila

tig to dziwak, wiadomo... ale love story z venus to przegiecie by bylo. oby venus byla nastepna do odstrzalu :) mam nadzieje, ze Rata oszczedza... wogole, zamiast wprowadzac jakies dziwne postaci, mogliby rozbudowac inne, tak naprawde bardzo malo wiadomo o np happy'm, a cieszy sie on duza sympatia widzow.

ocenił(a) serial na 7
rutaJolowicz

Tig będzie miał dziewczynę z jajami i to dosłownie, a pomyśleć, że kiedyś był zły na Kozika za jego gejowskie zapędy. Trochę to taka ironia i bezsensowne posunięcie ze strony twórców serialu. Mogli sobie darować te telenowelowe pierdoły, jedynie chyba w tym klubie Bobby i Chibs będą normalni, bo reszta prędze czy później zwariuje. ;d

LordWieslaw55

Te "telenowelowe pierdoły" są po to zeby czemus słuzyć. Widac wyraznie ze to wprowadzanie scenek 'do posmiania sie' ( w poprzednim odcinku "przepraszam za moje dzisiejsze zachowanie", w tym Tig i jego "niezdrowa" fascynacja Venus) mają byc takimi rozładowaczami napiecia. Ta permanentna eskalacja przemocy i coraz to gorsze, i krwawsze kłopoty klubu z odcinka na odcinek, mołyby byc ciezkostrawne bez takich przerywnikow. Zwłaszcza ze Sutter juz zapowiedzial, ze ten sezon bedzie nalezal do najsmutniejszych w historii serialu i wielu jego bohaterów go nie przezyje.

ocenił(a) serial na 7
sever

Mam nadzieję, że Bobby, Chibs, Happy i Clay przeżyją oraz kilku innych mogących się jeszcze rozwinąć. Jeśli chodzi o Claya może być ciekawa sytuacja, żeby to on był prezesem w Belfastcie, byłoby świetna sprawa, bo postać przechodzi przemianę. Można rozegrać całkiem ciekawy wątek, mam nadzieję, że tego nie zaprzepaszczą.

ocenił(a) serial na 8
LordWieslaw55

To raczej niemożliwe, żeby Clay po tym co zrobił mógł wrócić do SoA.

ocenił(a) serial na 7
Madoq

Jednak ostatnio postać przeszła przemianę i zaczyna się robić ciekawa.

ocenił(a) serial na 8
LordWieslaw55

Tu się zgodzę, ale jego ponowne wstąpienie do SoA jest niemożliwe.

ocenił(a) serial na 8
LordWieslaw55

Wątpię, żeby ten wątek się rozwinął, ale to nie jest "bezsensowne posunięcie", Tig miał zawsze dziwne preferencje.