Syreny (2025)
Rok 2025 Syreny Rok 2025, odcinek 2
odcinek Syreny (2025)

Syreny | Szpony

Talons 55m
6,8 17  ocen
6,8 10 1 17
Syreny
powrót do forum 2 odcinka

Netflix za wszelką cenę stara się wypromować coś pokroju White Lotus. Najpierw było the Perfect Couple, teraz to. Niestety znowu lata nisko. Jak dla mnie wygląda to jak scenariusz white lotus wrzucony do czatu GPT z poleceniem “zrob to samo, ale zmien na tyle żeby nie było widać”.
Brak magii i emocji.

piec_palcow

Mam dokładnie taką samą obserwację. Kreują klimacik, zagmatwanie, mnóstwo wątków ubranych w piękne wnętrza i pastelowe kolory, dobra gra aktorska (no bo biorąc Julianne Moore czy Nicole Kidman - trudno żeby nie była!) ale finalnie brakuje tego czegoś.

piec_palcow

White lotos nie jest taki fajny. Łopatologiczny do bólu. Pierwszy sezon ledwo obejrzałem (sporo przewijania), Drugi był _ciut_ lepszy, ale także taki se. Nie wszyscy celują w PRZEREKLAMOWANY White Lotos (pewnie dlatego, ze HBO). Po prostu Neflix robi SETKI seriali i część może być podobna pewnymi elementami do White Lotos. Netflix nie tworzy sam scenariuszy, ale do niego zgłaszają się ludzi z pomysłami. A Ci albo zlecają produkcję lub kupują gotowy produkt wyprodukowany przez kogoś innego (inną TV)