PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=89546}

Sześć stóp pod ziemią

Six Feet Under
2001 - 2005
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39085
8,7 14 krytyków
Sześć stóp pod ziemią
powrót do forum serialu Sześć stóp pod ziemią

ostatnie sześć minut serialu, można obejrzeć tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=Or0sDw4qGIY&search=six%20feet%20under [www.youtube.com/watch?v ...]
w ostatnim odcinku giną wszyscy bohaterowie. moim zdaniem, to najlepszy finał serialu jaki kiedykolwiek widziałem. dobrze, że hbo nie zrobiło z six feet under niekończącej się telenoweli. serial zakończył się właściwie a piosenka końcowa jest po prostu śliczna ;)

mar_mat

Widziałam..cudowne zakończenie. W prawdzie jestem na etapie IV sezonu ale warto było obejrzeć spoiler. To jest jeden z niewielu seriali, który się zakończył z klasą...nie ma przeciągania "żywotności" bihaterów tylko dlatego,żeby firma mogła zarobić. I oczywiście jak zawsze świetnie dobrana muzyka. Właściwie zgadzam się z moim przemówcą.:)
Mam tylko pytanie..kiedy zginie Nate i w jakich okolicznościach?Mam nadzieję, że TVN póści nestępną serie.

ocenił(a) serial na 10
linka_3

niepotrzebnie ten link daliście bo teraz nie wiem czy sie powstrzymam prze obejrzeniem tego. w końcu tez jestem dopiero na 4 serii wiec nie wiem czy jest sens juz ogladać końcówke :) ale teraz sam nie wiem czy dam rade sie powstrzymać.

FisherN

hehe... też jestem dopiero na 4 serii, bo nie posiadam hbo ;) ale w sumie końcówka nie zdradza nic z fabuły 4 i 5 serii - może po za jednym istotnym faktem o którym wspomniała linka. zastanawiałem się czy umieścić ten link czy nie. uznałem, że skoro serial zakończył się rok temu, nic złego się nie stanie jeśli go podam tymbardziej, że łatwo go znaleźć z necie. pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
mar_mat

o nie nie! włączyłem to własnie ale wyłączyłem :/ moze troche przesadzam ale juz sam nie wiem co zrobić! aaa!

ocenił(a) serial na 10
FisherN

Linka jeśli naprawde chcesz wiedzieć jak Nate umarł to zdradze Ci
UWAGA SPOILER w piątej serii w odcinku Singing for our lives Nate uprawiał sex z Maggie i w moment po tym jak wstał z łóżka dostał ataku(bardzo dobrze zagrał ten moment)zaczeła mu drtętwieć ręka i padł na podłoge.Później został przewieziony do szpitala tam przebudził się ze śpiączki(przy Brendzie)i wyglądało na to,że już będzie z nim wszystko w porządku,wszyscy się cieszyli,ale ja wiedziałam ,że to by było zbyt piękne...umarł w szpitalu przy Dawidzie.Fajnie przedstawili jego odejście,ale tego Ci już nie zdradze:)płakałam jak bóbr,w końcu to był mój ulubiony bohater:)

ocenił(a) serial na 10
Rashida

Dokładnie to był odcinek Ecotone w którym umarł,jeszcze zostały trzy odcinki do końca,czyli uśmiercili go w dobrym momencie,bo jakby zrobili to dużo wcześniej to bym się wkurzyła:]

ocenił(a) serial na 10
Rashida

Bartek jeśli już wiesz o czym będzie ta końcówka to możesz obejrzeć,ale jak wogóle nie wiesz co się będzie dziać to lepiej nie oglądaj

ocenił(a) serial na 10
Rashida

wiedziałem.
6 najpiękniejszych minut kina

mar_mat

Genialne! a jaka piosenka leci w tym czasie??

john_rambo_2

utwór nosi tytuł "breathe me" a wykonuje go australijska piosenkarka Sia.

ocenił(a) serial na 10
mar_mat

wczoraj obejrzałem piata serie do kocńca. ostatni odcinek był piękny. cały. ale to te kilka ostatnich minut najbardziej utrwaliło sie w mojej pamięci. i, choć zabrzmi to śmiesznie, pozostanie w niej na... bardzo długo, moze nawet na zawsze. bo to nie był zwyczajny serial o którym zapomni sie po pewnym czasie. dla mnie to była bardziej.. lekcja. nauczyłem sie wiele przez te pięć lat. wiele o smierci i (a moze przede wszystkim) o życiu.
no i rozkleiłem sie całkowicie. dawno sie tak nie czułem.

ocenił(a) serial na 10
mar_mat

Zgadzam się, że to jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek zrobiono. Allan Ball może być z siebie dumny. Tak jak TVN, które zaryzykowało emisję. W tym cholernym kraju to wielka odwaga.
A ostatni odcinek powalił mnie na łopatki, sprał mnie po mordzie i potrącił karawanem. Dobre dwa m-ce temu obejrzałem finał a nadal na samą myśl o nim zaciska mi się gardło. A niby taki ze mnie pragmatyk... SIA dobrana idealnie, biedny, biedny Michael, nie ma chyba nic gorszego niż przeżyć kogoś, kogo się kocha... Idealne zakończenie - ryczysz jak bóbr, nie chcesz się z tym pogodzić, ale jednocześnie czujesz przez skórę, że tak powinno być.
W końcu nikt nie jest wieczny...

No, może poza bohaterami "Klanu"..