Poszukuję już od bardzo dawna pierwszych polskich wydań DVD z Sezonami 2-5 serialu "Sześć Stóp Pod Ziemią". Niestety, obecnie w sklepach dostępne są tylko wznowienia, pakowane w plastikowe, zbiorcze pudełeczka.
Jeśli ktoś posiada pierwsze wydania (charakteryzujące się opakowaniem - dużym, tekturowym etui) i jest chętny je sprzedać - bardzo proszę o kontakt. Chętnie kupię w trybie natychmiastowym.
NAJWAŻNIEJSZY jest dla mnie stan opakowań - nie może na nich być żadnych pęknięć, załamań, przetarć, itp. itd. Stan płyt jest mniej istotny.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. :)
A czy byłaby możliwość uzyskać dokładne zdjęcia? W czasach, kiedy ten serial wydano nie byłem jeszcze kolekcjonerem seriali i niezbyt się tym interesowałem, a w tej chwili bardzo przydałyby mi się zdjęcia - po pierwsze, żeby się dokładnie rozeznać, jak te wydania wyglądały, po drugie, często prowadzę korespondencję ze sklepami internetowymi poszukując odpowiednich wydań (zwłaszcza, odkąd wszyscy prawie dystrybutorzy wymienili opakowania na nowe), a wiadomo, jak to często bywa z obsługą sklepów - nie do końca rozumieją, o co mi chodzi, kiedy pytam o wydanie. Zdjęcia bardzo by mi pomogły w tej sprawie.
Mogę to zrobić, ale nie mam ich aktualnie przy sobie. Będę miał do nich dostęp pewnie gdzieś dopiero ok. połowy marca. Z tego, co pamiętam, to 1 i 5 sezon były wydane w ładnych tekturowych, rozkładających się opakowaniach. Szczególnie s. 5 wyglądał bardzo ładnie. Sezon drugi ma największe pudełko, ale dlatego, że karton jest tylko prostym opakowaniem na bodajże 5 płyt w plastikowych opakowaniach, które są po prostu wsunięte do niego. Sezony 3 i 4 to już zwykłe pojedyncze plastikowe opakowanie, w których są wszystkie płyty razem. Zdjęcia mogę zrobić, ale przypomnij się po 10 marca - albo w tym temacie, albo w prywatnej wiadomości na filmwebie. Pozdrawiam.
Ok, w takim razie odezwę się przez PM.
Co do Sezonu 1-go - tak, jest on wydany w rozkładanym, tekturowym pudełku.
Sezon 3 w pierwszym wydaniu akurat posiadam (ale podniszczony, dlatego szukam nowego) i jest on zapakowany tak samo, jak wspomniany przez Ciebie Sezon 2 - duże etui i plastikowe pudełeczka osobno na każdą z płyt wsunięte do niego. Przypuszczam, że Sezon 4 zapewne w takim wydaniu również się ukazał, zanim wprowadzono plastikowe zbiorcze pudełeczka.
Dzięki wielkie za pomoc, na pewno się przypomnę. :)
Pozdrawiam.