PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=89546}

Sześć stóp pod ziemią

Six Feet Under
2001 - 2005
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39083
8,7 14 krytyków
Sześć stóp pod ziemią
powrót do forum serialu Sześć stóp pod ziemią

Sam tak zrobiłem i tylko zrysowało mi to beret. Dałem 3, ale myśle że jakbym oglądał nie mając pewnych przeżyć/doświadczeń bym pewnie ocenił go lepiej. W takiej sytuacji żarty bardziej smuciły i wprawiały w gniew, przypominały smutne chwile...

ocenił(a) serial na 10
Jabolak

"Żarty"? Nie wiedziałem, że to jest sitcom...

użytkownik usunięty
Jabolak

Nie sądzę żeby to był serial do oglądania w żałobie. Dlatego nie rozumiem oceniania serialu w odniesieniu do tego co przeżyłeś. Poza tym to jest dramat, zakład pogrzebowy jest tylko otoczką/metaforą - ten serial jest zarówno o życiu jak i śmierci, nie tylko o samej śmierci. Nie wszystko jest czarno-białe.

ocenił(a) serial na 3

frojd1978 Nie, nie jest to sitcom, żarty były, ale prawie każdy należał do czarnego humoru.

Stingwood Masz racje, należy jednak pamiętać, że tak naprawdę nie ma obiektywnych ocen, każda jest zmieniona przez pryzmat naszych przeżyć i poglądów.

Obejrzałem gdyż koleżanka mi poleciła, zapytałem czy mogę oglądać w czasie żałoby, powiedziała "pewnie bez problemu" jednak się myliła. Mam nadzieje że kogoś swoim komentarzem ochronię, przed "obejrzeniem w nieodpowiednim momencie"

użytkownik usunięty
Jabolak

Dobrze, ale "3"? Nawet gdybyś nie polubił humoru czy postaci to 5 ocen mniej niż jakieś American Pie albo Ace Ventura? No sorry, ale to nie świadczy o serialu a o tobie :P

ocenił(a) serial na 3

Dokładnie, jednak żeby ocena średnia była maksymalnie obiektywna i takie oceny być muszą, takimi prawami rządzi się statystyka... Dałbym więcej gdyby nie to że przy filmie czułem się źle, powracały bardzo złe wspomnienia... A skoro myśle tak ja, napewno ktoś inny też taki się znajdzie. Pytanie tylko ile osób myśli tak jak ty:) Bo 10 też na pewno jest przesadzone

użytkownik usunięty
Jabolak

Tja, ocenianie średniej serialu zamiast prawdziwego poziomu produkcji to jest mistrzostwo :D