PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=89546}

Sześć stóp pod ziemią

Six Feet Under
2001 - 2005
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 38999
8,7 14 krytyków
Sześć stóp pod ziemią
powrót do forum serialu Sześć stóp pod ziemią

Czy ten serial "wypada" oglądać z rodzicami? Czy nie ma tam za dużo scen seksualnych i wgl?

ocenił(a) serial na 10
natasha_6

? a ile masz lat? może ty go nie powinnas oglądac? :)

FisherN

Popieram przedmówcę. Dodam jeszcze, że zależy jaki masz kontakt z rodzicami. Ja np. oglądałem SFU ze swoją matką i nie byłem zażenowany/zakłopotany ani przez chwilę.

Sceny seksu są (zarówno między osobami hetero, jak i homoseksualnymi), są wulgaryzmy (nie aż tak często, ale są), mocne i niemal brutalne momenty.

ocenił(a) serial na 10
natasha_6

Zależy ile masz lat i jakich masz rodziców.
Seksu (homo i hetero) i wulgaryzmów tam jest pełno.

Vexen

Jeżeli Twoi rodzice są tolerancyjni wobec homo i nie rażą ich sceny seksu czy palenia zioła, które są 'trochę' dobitniejsze od tego co serwują polskie seriale typu 'Klan' czy 'Teraz albo nigdy' - to oglądaj śmiało ;]

natasha_6

z tego co czytam sex homo jest tam czesciej niz hetero, wiec skoro mam co 10 min ogladac dwoch kolesi walacych sie pupe to sobie odpuszcze ten serial

natasha_6

Moim zdaniem spokojnie możesz oglądać z rodzicami. Scen gdzie jest pokazany seks nie ma aż tak dużo, zresztą nie są pokazane w gorszący sposób, przekleństwa raczej w normalnej ilości, tak jak w życiu w momentach stresu bohaterów, czy często u dorastającej i zagubionej Claire. Jednak zarówno przekleństwa jak i sceny seksu mają jakąś przyczynę nie są bezpodstawne, przez co nie powinny być dla nikogo rażące, tak jak np. w Californication, gdzie niektórzy czują się trochę zażenowani.

ocenił(a) serial na 10
natasha_6

W serialu nie ma nic gorszącego. Wręcz przeciwnie, serial pokazuje dokładnie codzienne zmagania z rzeczywistością nie owijając w bawełnę. Gorszyć się tym serialem będą jedynie hipokryci! Serial pokazuje całą prawdę o ludzkim życiu!

ocenił(a) serial na 10
natasha_6

to zależy od rodziców. ja mam bardzo otwartych i tolerancyjnych, a jak oglądaliśmy to razem w hbo (jakoś ok 2002 roku), czułam się lekko zażenowana podczas scen seksu gejowskiego itd. a byłam już wtedy pełnoletnia :)