PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=89546}

Sześć stóp pod ziemią

Six Feet Under
2001 - 2005
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 38999
8,7 14 krytyków
Sześć stóp pod ziemią
powrót do forum serialu Sześć stóp pod ziemią

Dzisiaj zacznę oglądać ten serial głównie za sprawą tych postów które na tym forum piszą fani. Naprawdę chyba żaden serial nie miał tylu pochwalnych postów i to tego typu co np. w temacie "Oglądaj na własne ryzyko".

Mam nadzieję, że będzie warto chociaż z tego co czytałem to pierwsze sezony są średnie a dopiero potem serial robi się genialny.

blablacz515

Oj zazdroszczę, że dopiero poznajesz tę niezwykłą rodzinę! Serial ma słabsze momenty ale szybko się o nich zapomina. Aż mam ochotę zacząć od nowa! ;)

mega_2

5 odcinków za mną. Dopiero akcja się rozkręca ale serial jest na tyle ciekawy, że go oglądam bo gdyby nie był to po 3 odcinkach (tyle mi wystarczy by ocenić czy będę oglądał dłużej) bym po prostu przerwał :) W sumie naprawdę jestem ciekawy jakie historie można wycisnąć z rodzinki prowadzącej dom pogrzebowy zwłaszcza, ze podobno każdy następny sezon jest lepszy a 5 to podobno arcydzieło :)

Tak swoją drogą to świetna czołówka.

ocenił(a) serial na 10
blablacz515

Powtórzę raz kolejny. SFU to całość. Nie 1, nie 3, nie 4... sezon. Całość. I tylko tak trzeba obejrzeć i ocenić na końcu. Jeśli dacie radę ocenić cokolwiek poza stanem swego pulsu i oddechu. Bo to nie jest takie pewne.

ocenił(a) serial na 10
frojd1978

Oczywiście że całość. Ale wg mnie z każdym sezonem coraz lepsza, ciekawsza itd. Piąty sezon (jak już zostało wspomniane) to faktycznie arcydzieło ;)

ocenił(a) serial na 8
kamil8617

oj szczególnie ostatni odcinek! do tej pory jestem pod wrażeniem tych scen patrzących w przyszłość...

gabi1810

No nie ma to jak piękny spoiler! Pięknie to przeczytać na początku oglądania! Wejdź sobie na dyskusję tych co już wszystko widzieli!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
mega_2

Trzeba się liczyć ze spoilerami, gdy w trakcie oglądania czyta się dyskusje o serialu. Z resztą, co daje niby określenie 'sceny patrzące w przyszłość'? Chyba niewiele zdradza.

kamil8617

Skoro piszesz "ostatni odcinek", a na forum pełno ocen właśnie tego momentu, to nietrudno się zasugerować. Pamiętam jak sama oglądałam film to bardzo ostrożnie czytałam komentarze oczywiście z narażeniem na niezasugerowane spoilery. A że się czyta w trakcie oglądania to chyba normalne. Komentuje się np odcinki które się wdziało, wymienia poglądy. Niby kiedy masz czytać takie fora? Po pięciu sezonach?! A tu ewidentnie temat zaczął ktoś kto dopiero zaczyna oglądanie!

ocenił(a) serial na 8
mega_2

przesadzasz. po moim komentarzu i i tak naprawdę nie wiesz, o co mi chodziło. możesz się tylko spodziewać, że ostatni odcinek będzie naprawdę fajny :)

gabi1810

No dobra, więcej nie będę wymyślać. ;)

ocenił(a) serial na 10
blablacz515

koniecznie pisz swoje wrażenia :) ja miłością do tego serialu zaraziłam parę osób i lubię wracać do niektórych scen, choćby słuchając o nich ponownie...oglądanie tego pierwszy raz jest czyms godnym zazdroszczenia. Nie będziesz żałować ani minuty poświęconej na SFU, wierz mi ;) a charaktery bohaterów pozostaną w Tobie na dłuuugo :)

blablacz515

ja też zaczynam dzisiaj serial... naczytałam się tyle pozytywnych opinii i boję się zawodu...

carolina_liar

nie będzie czegoś takiego, Karolka...

carolina_liar

Cierpliwości! Jak tylko załapiesz klimat, to nawet się nie zorientujesz kiedy rodzinka F. stanie ci się bardzo bliska! Zazdroszczę wakacji z SFU... Jakież to było przeżycie ;)

użytkownik usunięty
blablacz515

Witam, minął ponad rok od wpisu więc zapewne obejrzałeś już serial, jak wrażenia?

http://www.filmweb.pl/serial/Sze%C5%9B%C4%87+st%C3%B3p+pod+ziemi%C4%85-2001-8954 6/discussion/Sko%C5%84czy%C5%82em...,1961594

blablacz515

A ja obejrzałam pierwszy sezon, 2 odcinki z drugiego i nie porwał mnie. Czegoś mi w tym serialu brakuje, ale nie może przecież podobać się wszystkim. Poszukam czegoś innego.

ocenił(a) serial na 9
blablacz515

Ja właśnie zabieram się za oglądanie. Skoro ma tyle dobrych opinii czemu ma ocenę zaledwie 7,9?