PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=318471}

Technicy-magicy

The IT Crowd
2006 - 2013
7,9 32 tys. ocen
7,9 10 1 31733
8,0 7 krytyków
Technicy-magicy
powrót do forum serialu Technicy-magicy

Świetny humor, ale wkurzająca jest prymitywna postać MOSSA. Inne postacie rozbrajają genialnymi tekstami, Roy w szczególności, ale Mossa wrzucili chyba tylko, żeby rozbawić najmniej wymagającą część publiczności :/
HAHAHAHHA MOSS SIE WYWALIŁ LOL
ROTFL MOSS ZBIŁ KIELISZKI NO NIE MOGE
HAAHAHA MOSS ŚMIESZNIE CHODZI I NOSI PLECAK LOOOOOOOOOOOL
A z tego co widzę Moss ma tu najwięcej fanów, co jest naprawdę bardzo przykre i rozczarowujące. Idźcie sobie oglądać amerykańskie sitcomy dla kretynów.

Gdyby nie wasze głupie 'oczekiwania' co do rodzaju humoru, wtedy może zrobiliby serial genialny, a tak musieli wrzucać najdebilniejsze wstawki, żeby mieć w miarę oglądalność.

ocenił(a) serial na 10
Wiezimag

wha?

Wiezimag

Nie rozumiem czemu Moss ciebie tak drażni. To funkcjonująca na zasadzie kontrastu do Roya. On nie musi bić kieliszków, przewracać się, etc. On jest usposobieniem nieprzystosowanego do życia w społeczeństwie dobrodusznego, łagodnego i prostolinijnego kujonka. W końcówce któregoś odcinka nagrywał filmik o sobie na serwis randkowy. Pamietasz? I chcesz powiedzieć że nie dostrzegłeś w tej scenie komizmu? A może Moss drażni Ciebie bo przypomina Tobie Twoją własną osobę ? :-P

ocenił(a) serial na 10
Wiezimag

Wracaj trollu do lasu...

siLk_2

Dlaczego wyzywasz go od "trolli"? Widzisz tu jakąś prowokację? Czy może po prostu za prowokację uznajesz każdą wypowiedź, z którą się nie zgadzasz? Jeśli tak, to w takim razie ja też jestem "trollem", ponieważ zgadzam się z autorem wątku w niemal 100%. Serial (w tym wiekszość postaci) wręcz uwielbiam, z całą pewnością mogę go zaliczyć do swojej ścisłej czołówki seriali komediowych, ale postać Mossa uważam po prostu za irytującą i kompletnie nieśmieszną. Znam styl gry Ayoade'a również z innych produkcji i śmiało mogę stwierdzić, że w IT Crowd drażni mnie najbardziej. Moim zdaniem ten gość jednak lepiej sprawdza się po drugiej stronie kamery, np. jako scenarzysta czy reżyser (nawet mimo tak niewielkiego dorobku na tych polach). Odtwarzanie nawet tak przerysowanych przez scenarzystów ról powinien zostawić raczej komuś innemu, komuś, kto potrafi zabłysnąć nie tylko celowo kreowaną sztucznością, która (nie wiedzieć czemu) ma tak bawić widzów...

ocenił(a) serial na 10
nie_powiem

Przejąłeś się że nazwałem go trollem, a nie uważasz że sam mogłem się poczuć urażony ostatnimi dwoma wierszami jego wypocin? Według tej osoby skoro śmieszy mnie Moss to jestem kretynem...dla mnie to klasyczna wypowiedź trolla lubiącego zrobić zamieszanie, dlatego odpisałem krótko.

ocenił(a) serial na 8
Wiezimag

Właśnie Moss jest kurna najlepszy..-.-.Dziwny jesteś

Wiezimag

Jak ktos napisal - Moss ma przedstawic osobe nieprzystosowana do zycia w spoleczenstwie, pokazac stereotyp informatyka. Niekoniecznie chodzi tutaj o prosty humor sytuacyjny. Uwazam, ze zostal przerysowany w genialny sposob i dzieki jego postaci inni bohaterowie nabrali jeszcze wiekszej wyrazistosci.

Wiezimag

Trafna uwaga.

ocenił(a) serial na 8
Wiezimag

beka bo akurat mnie roy doprowadza do szału swoją nieśmiesznością

ocenił(a) serial na 10
Wiezimag

Moss jest najprawdziwszym informatykiem na szczycie drabiny geeków, z tymi portkami podciągniętymi pod pachy, chodem jak pieniek drewna, naśmiewaniem się z nieudolności wytworów użytkowników ("popatrz Jen, jakiś idiota wprowadził ten obwód, amatorszczyzna, spłakałem się jak bóbr") i instruowaniem ich specjalistycznym językiem fachowca zrozumiałym wyłącznie dla innych fachowców i kompletnym brakiem umiejętności społecznych, łącznie z tym, że mama nadal mu robi kanapki do pracy - znam takiego osobiście!

Wiezimag

Trochę spłyciłeś Mossa, ale chyba rozumiem Twoją niechęć. Osobiście go uwielbiam, ale jest tak przerysowanym zlepkiem absurdalnych stereotypów, że nie każdemu musi to odpowiadać.