PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402989}

Teoria wielkiego podrywu

The Big Bang Theory
2007 - 2019
8,0 171 tys. ocen
8,0 10 1 171444
6,5 19 krytyków
Teoria wielkiego podrywu
powrót do forum serialu Teoria wielkiego podrywu
eowine

Odcinek świetny i piękny. Ale tym razem Amy przegięła na maxa z tą sugestią a propos Bernadette, że jej rodzina i Howarda w Polsce byli sąsiadami, i sugestia Amy że wcale to nie było miłe była uważam, że nie na miejscu.

eowine

hej! a nie wiecie może kiedy będą napisy do 22 odcinka??

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
eowine

swoja glupota to w tym momencie ty sie popisałeś/as..

ocenił(a) serial na 10
eowine

naucz się kultury jak masz zamiar wypowiadać sie na rożnego typu forach

ocenił(a) serial na 10
eowine

Ta Na tyle cie laka tylko stać ? Spodziewałem się czegoś bardziej wyrafinowanego no cóż przeliczyłem się .

ocenił(a) serial na 10
i_know_you_love_me

Radze Ci lepiej nie odpisywać eowine ... Serio ta dziewczyna jest nieźle rąbnięta , czepia się ludzi jak rzep psiego ogona ;/
Co do oglądania filmów z napisami to bardzo dobry sposób na naukę j. ang ;) A odcinek był mega jak cały 5 sezon .

ocenił(a) serial na 10
eowine

O tym właśnie mówiłam ..;/

PS:Może pora wziąć leki bo zaczynasz bredzić .

skyline8

Jak jesteś lekomanem to twój prywatny problem. Ale teraz widzę, ze próbujesz innych namówić do swojego nałogu... coraz lepiej.

eowine

Świetny odcinek, znacznie lepszy od poprzedniego :).
i "bezosobowo" :P:P

arcean

XD
Naprawdę się wzruszyłam w tym odcinku. Coś fantastycznego:)

ocenił(a) serial na 7
eowine

Cóż, typowo sitcomowy styl i dosyć tani chwyt. Nie rozumiem dlaczego scenarzyście wprowadzili ten wątek.
W ostatnich seriach brakuje mi Sheldona i jego pomysłów... Pojawi się coś takie, podobnie jak w tym odcinku, na początku albo na końcu i tyle... Szkoda, bo ten właśnie humor czynił TBBT wyjątkowym.

pendrive_non

Jak chesz to pluj ale żenujace jest to jak próbujesz zrobić z siebie kogos mądrzejszego a się pogrążasz i wychodzisz na ignoranta.

ocenił(a) serial na 10
eowine

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tolerancja

eowine

no ja właśnie trochę nie zrozumiałam, o co tam chodzilo? co ona niby miała Penny później wytłumaczyć?

Fiola

chodziło że najpierw Bernadette mowila o stronie internetowej o jej slubie i tak dalej
Bernadette: wiesz wynika z tego, że dziadkowie Howarda i moi w Polsce byli sąsiadami
Penny: O jak miło
Amy: Wcale nie, wytłumaczę ci później

Wiec jak myslisz o co chodziło?

eowine

tak, zrozumialam dialog. moje pytanie dotyczyło bardziej tego dlatego Amy nie uważa tego za miłe jak Penny

Fiola

bo wg obiegowej opinii na swiecie (a szczegolnie znana jest z tego Ameryka) to Polacy przesladowali Zydow za czasow II WS, obozy koncentracyjne byly polskie itp. Amy sugeruje ze polscy dziadkowie Bernadette w jakis sposob przesladowali zydowska rodzine Howarda. kojarzysz Grossa i jego ksiazki?

catherinemusic

tak myślałam, ze to może mieć związek z prześladowaniami żydów itd... dzięki za rozjaśnienie.
Nie, nie kojarze książek Grossa, jakoś nie bardzo interesuje mnie ta tematyka. ale właśnie sobie poczytałam na wiki. dzięki jeszcze raz :)

ocenił(a) serial na 6
Fiola

Polacy narażali życie swoich rodzin, żeby pomóc Żydom. polecam zerknąć na wywiad a propos książek Grossa http://ekai.pl/wydarzenia/wywiad/x38045/gross-usiluje-zniszczyc-wizerunek-polako w/

catherinemusic

W takich momentach zaczynam żałować, że "W ciemności" nie dostało Oscara...

eowine

odcinek niezly, ale tez mi sie ten 'dowcip' o sasiadach nie podobal.
a tak na marginesie, to wyluzuj dziewczyno. po co traktowac wszystkich na filmwebie jak swoich wrogow? gdy ktos zadaje pytanie, to odpowiedz, albo nie odpowiadaj, ale nie wytykaj ludziom glupoty, bo niewiedza niekoniecznie swiadczy o glupocie...

catherinemusic

Zajmij sie swoim życiem. Jak ci czegoś szkoda to nic nie poradzę.

eowine

Kobieto, "forum" to inaczej "miejsce spotkań" z łaciny, tak więc ludzie powinny się dzielić informacjami, poglądami itd. Czy Tobie naprawdę przeszkadza jedno złe słówko pod swoim adresem? Ty Im oddajesz dwie obrazy, czyli pokazuje to Twój rozwój emocjonalny, czepiasz się, a to Ciebie powinno się czepiać. Co chwila znajduję takie osoby na Filmweb'ie. "Relax, take it eaaaaaaaaaaaaaasy"...
A co do samego odcinka, bardzo mi się podobał, a jak większości z Was, nie zrozumiałem uwagi Amy, albowiem to nie miało sensu, iż to Polacy prześladowali Żydów. Ale dziękuję za wytłumaczenie, że Amerykanie to jednak Amerykanie i nie znają prawdziwej historii.

Newbie

Ty weź się zajmij dostawianiem się na psychologie by sie ustawić w kolejce po zasłek a ja ciebie o psychoanalize nie prosilam. Przerosniete ego? Czujesz imperatyw bredzenia co myslisz o innych. Dosc żałosne.

ocenił(a) serial na 9
Newbie

Chyba za bardzo przeinterpretowaliście tę scenę. Chodziło bardziej ogólnie o Holokaust, a nie, że Polacy gnębili żydów.

rog3r

hmmm... moze i tak, ale fakt, ze byli sasiadami (a nie ze np byli z tego samego miasta, czy nawet to, ze obie strony mieszkaly w Polsce) jakos bardzo mi zasugerowal ze chodzilo wlasnie o gnebienie Zydow przez Polakow.

eowine

sluchaj mloda, piszesz do doroslej osoby (ktora na dodatek Cie nie obraza, a zwraca uwage), wiec okaz szacunek, albo nie pisz wcale.

eowine

kolejny post zgloszony - lamiesz regulamin, zdajesz sobie z tego sprawe?
jestes stara? tym gorzej dla ciebie, jednak nie wydaje mi sie, zebys miala wiecej niz 15 lat.

eowine

Kolejny post zgloszony. Pisz dalej, a ja dalej bede zglaszac:) I nie, akurat ja regulaminu nie lamie.

eowine

I jeszcze raz

catherinemusic

Strzemiennego:D

ocenił(a) serial na 10
catherinemusic

Hahaha dobre ;P

skyline8

Widać kim jesteś nic do dać nic ująć. Po prostu poziom mułu rolniczego.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Nie żartuj Twoje IQ wystarcza ci tylko na oddychanie ... Skończ i przestań robić z siebie pośmiewisko którym zapewne jesteś w życiu realnym ale tylko tutaj masz odwagę by "obrzucać ludzi odchodami" bo w rzeczywistości jesteś małym szarym człowieczkiem bez przyjaciół i perspektyw na lepsze życie

skyline8

i to mnie bawi co piszesz bo jeszcze w to wierzysz :D

ocenił(a) serial na 10
eowine

To nie wiara to fakty a ty musisz sie z nimi pogodzić bo inaczej skończysz w pokoju bez klamek o ile już tam nie jesteś

skyline8

W takim razie widać, że masz problem z pewnymi definicjami. Pierwsza nie wiesz co to są fakty:)

ocenił(a) serial na 10
eowine

Mam dość twojej płytkiej osoby , zresztą po co karmić trola .

skyline8

Teksty widzę już ci się powtarzają. Dosyć szybko. Wystarczyło poczekać aż sama się skończysz:D