PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402989}

Teoria wielkiego podrywu

The Big Bang Theory
2007 - 2019
8,0 171 tys. ocen
8,0 10 1 171411
6,5 19 krytyków
Teoria wielkiego podrywu
powrót do forum serialu Teoria wielkiego podrywu

najlepszy tekst to jak Sheldon się obraził i poleciał do mamy a jak go przylecieli przeprosić to bo powiedział, że będzie uczył kreacjonistów ewolucji. To znaczy że jest ateistą a cały serial promuje ateizm i z tego się cieszę

ocenił(a) serial na 8
Maltitolu

Sheldon rozmawiał chyba z Leonardem i Leo powiedział mu że muszą dać wykład
Sheldon odparł "musimy jeść, wydalać odpady oraz pobierać wystarczającą ilość tlenu by uchronić nasze komórki od śmierci. Cała reszta jest opcjonalna"
Dobry jest tekst z tego samego odcinka krótko przed powyższym cytatem (s01e09) Po polsku będzie..
Leonard, dzień w którym zdobędziesz Nobla będzie dniem w którym rozpocznę swoje badania na temat współczynnika oporu frędzli w latającym dywanie.

Jeszcze jeden mi się przypomniał:
Howard: " Ostatni raz widziałem Sheldona tak rozbawionego jak Leonard pomylił się przy mnożeniu"
Mój ulubiony:
"Hello, I'm dr Sheldon Cooper, BS, MS, MA, PhD and ScD.. OMG, right?"

matiwww2

Jezu gadka o religii...niech sobie kazdy wierzy w to co chce,kogo to obchodzi????
http://katymami85.blogspot.de/2012/09/the-big-bang-theory.html

użytkownik usunięty
matiwww2

nie promuje ten seriaj nic, raj wierzy w boga, sheldon nie. Kazdy wierzy w co chce. Irytuje mnie jak osoby wierzace narzucaja sie, ale tez jak ateisci wmawiaja wszystkim ze nie ma Boga. Ta dyskusja nie ma sensu. Nawet nie wiem po co sie wypowiadam.

hindusi chociaż wiedzą w co wierzą , wyznają swoja wiarę ,a Sheldon jest z katolickiego domu. a katolicy są strasznie leniwi w Polsce z ok.95% katolików, do kościoła chodzi ok.43%

użytkownik usunięty
matiwww2

No tak, masz racje. Sama nie chodze do kosciola czesto. Chcialabym ale jestem leniwa. Ale to nie najwiekszy grzech, z tego co wiem. Nie pojdziesz do piekla bo nie idziesz do kosciola. Ja wierze w Boga, i jestem katoliczka. Nie koniecznie zgadzam sie z kosciolem zawsze, np na temat homo. Moze glupoty pisze i zabardzo wdaje sie w dyskusje. Jedynie nie zgadzam sie z tym ze ten serial promuje ateizm bo Raj jest religijny. 51% naukowcow wierzy w Boga a ten serial jest o fizykach, wiec to nie takie bardzo przeciwko czy cos. Mimo ze sheldon nie wierzy w Boga zabardzo, to uwielbiam ten serial. :)

2% naukowców wierzy w boga

użytkownik usunięty
matiwww2

czytalam co innego. Gdzie to przeczytales? Nie pisze tego jak atak lub sugeruje ze klamiesz, jestem ciekawa poprostu.

użytkownik usunięty

http://www.pewforum.org/Science-and-Bioethics/Scientists-and-Belief.aspx

ja tu znalazlam.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ateizm#Ateizm_w.C5.9Br.C3.B3d_naukowc.C3.B3w

użytkownik usunięty
matiwww2

z tego wynika ze w USA 7-40% naukowców wierzy.
Nie dojdziemy raczej do tego kto ma racje ;)

wśród naukowców bycie religijnym, jest jak w Polsce bycie ateistą, jest się dyskryminowanym

użytkownik usunięty
matiwww2

ja czytalam co innego, ty co innego. Na wikipedi moze pisac kazdy i nie zawsze to jest dokladne i prawdziwe. Nie masz na to dowodu, wiec nie obchodzi mnie twoja opinia/zdanie jesli nie jest oparta/e na faktach. Podales tylko statystyki z USA, wziete z wikipedii. A o dyskryminacji ateistów nic nie slyszalam, od znajomych a sama sie z tym nie spotkalam i nie moge wypowiedziec bo w Polsce nie mieszkam. Nie mam nic do ateistowm, czy wierzacych. Niech kazdy robi co chce. Nie zgadzam sie tylko z zdaniem u gory, bo ten serial nie promuje ateizmu.

NA BOGA TEZ NIE MA DOWODÓW A I TAK LUDZIE W NIEGO WIERZĄ

użytkownik usunięty
matiwww2

zmieniasz temat ;)