Odcinek bardzo dobry….nie takiego zakończenia serialu się spodziewałem, jestem zaskoczony! Cameron oddaję swój chip Johnowi Henry, aby mógł stać się ‘mobilny’. John i Weaver przenoszą się do przyszłości, w której Connor jest nikim, nawet Derek go nie poznaję, wydaję mi się, że to wymuszony zabieg, aby wpasować się w Salvation. Świetna scena gdzie Cam przekonuje Johna, że jest tylko maszyną, no i oczywiście akcja w areszcie, Kyle teraz jest przywódcą ruchu oporu, i u jego boku Allison, niezwykle zaskakująca końcówka…
Wydaję mi się, że Friedman jednak trochę przekombinował, odcinek wydaję się być bardzo naiwny, ten wehikuł powstały z Turka, latający HK który uderza w Zeira Corp, nie wspominając o rozpłaszczonym T-1000, i najbardziej co mnie uderzyło to czerwone oczy Cameron…jak można było zapomnieć, że ma niebieskie:-(
Dziwna rzecz z tymi przenosinami do przyszłości, nie wiem czy aż taki paradoks czasowy jest możliwy w uniwersum terminatora, przecież jest wiele alternatywnych wersji przyszłości, więc skąd wiedzieli gdzie się przenieść…odcinek mi się podobał, ale mam niedosyt, co do zakończenia serialu, otrzymaliśmy dużo odpowiedzi, ale chyba jeszcze więcej pytań…niby Cameron można odtworzyć i jest ta furtka do następnego sezonu, ale to było definitywne zakończenie serialu, po którym trzeci sezon staję się tylko marzeniem, mimo to zostałem bardzo zaskoczony przez scenarzystów:-)
Friedman wyjaśnił już to ;) Cameron zawsze miała czerwony kolor oczy , wcześniej zaś miała niebieski kolor dla podkreślenia swojej inności względem innych blaszaków ;) Jakoś niestety to nie wierzę zabardzo bo wygląda to na pomyłkę , sama Summer jednym wywiadzie powiedziała że wydaje się jej że czerwony to tryb bojowy :>
a dupa tam tryb bojowy, reżyserem ostatniego odcinka była inna osoba niż reszty, bo reżyserów jak i scenarzystów też tam było od ciula i trochę, więc po prostu on nie wiedział, że wcześniej inny reżyser pokazał niebieskie....
Zapewne z oczami to była pomyłka, ale dla ostatecznego wyjaśnienia sobie tej kwestii to ja sobie tłumaczę tak: Cameron miała cały czas czerwone oczy, a niebieskie jej się zapalały tylko wtedy, gdy chciała sobie tak nimi "poświecić"... :P I problem mam z głowy... :)
Sorry, że zdradzę swoją totalna niewiedzę i ignorancję, ale powiedzcie mi, w którym odcinku oczy były niebieskie, bo nie kojarzę.
W pilocie Cam pokazuje niebieskie oczka potem w 6 odcinku widać je jak
spala Vicka i jak skaner skanuje jej siatkówkę no i w czołówce odcinków
1 sezonu