PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570521}
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18342
5,4 5 krytyków
Terra Nova
powrót do forum serialu Terra Nova

inaczej nie nazwę ich uzbrojenia... wysyłając ich w taki teren powinni dac im odpowiednia amunicję która zatrzyma allozaura a z Dejnonychów wypruwa flaki.... ale nie nie mozna pokazywać flaków i ran otwartych u zwierząt, nawet ludożernych.
zamiast tego polecam stary serial Dino Riders, kreskówka ale 100x ciekawsza...

Muzyk_Tygrzyk

Dziwne, że nie mają tam żadnych maszyn latających (no oprócz jakichś balonów o których wspominają w odcinku 3). Czyżby budżet za mały, aby coś takiego pokazać? Albo jakieś opancerzone transportery, z których nie da się zerwać pancerza... Może doślą z następną pielgrzymką...

ocenił(a) serial na 10
Crusier

jakby wsysko bylo cacy to by nie bylo serialu, yo ;]

ocenił(a) serial na 9
Crusier

I powstałaby moda na sukces w okresie kredy hehe Gdyby mieli natki sprzęt to coś komuś by zagrażało? Chyba tylko biegunka ... a nie... jeszcze kac po tym bimbrze.

Crusier

robi się dinotopia, chociaż dino była ciekawa, pacyfizm aż gryzł w oczy... tutaj pewnie też robią na siłę utrudnienie, jak słaby mistrz gry któremu scenariusz się nie klei.

ocenił(a) serial na 9
Muzyk_Tygrzyk

Ciekawy dobór słów.

W cyklu "Szpital kosmiczny" grzechotkami nazywano najgroźniejsze uzbrojenie przyszłości, emitery sztucznej grawitacji które powodowały przeciążenia rzędu kilkuset g w celu na który zostawały skierowane. Na niskich częstotliwościach ogłuszały, na wyższych zabijały poprzez obrażenia wewnętrzne - może tak samo jest z bronią w Terra Nova?

Mangel

leży u mnie na półce stare wydanie szpitala, a nie zajrzałem do niego ani razu:) może i tak być że w razie czego zwiększą częstotliwości działania broni... pewnie przed strzałem pada komenda " Kids are watching, set for stun/non-lethal!" :)