PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747284}

The Crown

2016 - 2023
8,2 98 tys. ocen
8,2 10 1 98298
8,1 43 krytyków
The Crown
powrót do forum serialu The Crown

Ukradła serial. I już go nie odda.
Zakochałem się!

ocenił(a) serial na 7
Kansas_City_Shuffle

To śmieszna karykatura pani Thatcher. W 1979 roku była bardzo sprawna i jeszcze nie stara. Jej głos nie stał się taki przez następne dziesięć lat.

ocenił(a) serial na 8
LANC1980

Karykatura z definicji jest śmieszna. Przy czym oceniłem grę Anderson, a nie jej charakteryzację, tudzież choreografię.
Miło jednak poznać na Filmweb człowieka, który lata osiemdziesiąte spędził na analizowaniu ewolucji tembru głosu Baronessy Thatcher.

ocenił(a) serial na 7
Kansas_City_Shuffle

https://www.cbc.ca/player/play/1662159934 , porownaj sobie.

ocenił(a) serial na 8
LANC1980

Nie wejdę w podejrzany link, nawet z kanadyjską domeną.

ocenił(a) serial na 8
LANC1980

I jeszcze jedno: to nie Facebook czy też Twitter, żebyś tu się uskuteczniał. Tu jest Filmweb - portal dla ludzi z klasą. Posiadasz ową?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
LANC1980

Potraktuję to w kategorii żartu. Podobnie jak całego Ciebie. I podobnie jak traktują Cię wszyscy. Bowiem nie jestem w stanie uwierzyć, że kogoś tak na przekór elokwentnego nawet rodzina może traktować poważnie.

ocenił(a) serial na 8
LANC1980

Znamienne, że zdanie kogoś, kogo uważasz za nikogo, tak bardzo Cię ubodło. Mnie twoja opinia nawet nie wzruszyła. Twoje wypowiedzi udzielane kulawą polszczyzną pozwalają mnie i innym użytkownikom uznać, żeś marnego pochodzenia. I pozostaje Tobie jedynie współczuć. Tobie i twoim potomnym.

ocenił(a) serial na 7
Kansas_City_Shuffle

Zamknij juz ta morde pseudo polonisto i znawco filmow , jestes zerem i tak juz zostanie .

ocenił(a) serial na 7
Kansas_City_Shuffle

Uzytkownikami i filmwebem sie nie zaslaniaj , kazdy ma cie tu w dupie .

ocenił(a) serial na 8
LANC1980

Przez dekady mogę Ciebie ciągnąć za sobą niby psa na smyczy.
Fakt, że nie potrafisz myśli zawrzeć w jednym komentarzu, świadczy jedynie o twoim emocjonalnym rozedrganiu.
Mężczyźnie to nie przystoi. Ale takiemu prawdziwemu. Jak widać, do męskości jeszcze Ci daleko.

ocenił(a) serial na 7
Kansas_City_Shuffle

Fakt , ze potrzebujesz 2 godzin , aby napisac pare zdan swiadczy o twojej glupocie i niskim ilorazie inteligencji , z ktorej wiochy ty sie wziales chlopie ? kim sa rodzice, pewnie klasa robotnicza .Ciagnac to mozesz wiesz co , mam klase i nie napisze co , ale mozesz sobie wyobrazic .
A ty tez miej klase i zamilcz juz typie .

ocenił(a) serial na 8
LANC1980

Jestem człowiekiem pracującym, nie gniję jak Ty w internecie, nie reaguję z marszu na każdego maila z informacją, że ktoś Tobie podobny lub Ty sam, znowu się popisuje.

ocenił(a) serial na 9
Kansas_City_Shuffle

Zgadzam się. Jest świetna. Szkoda że była tylko przez 1 sezon.

ocenił(a) serial na 8
saintm

Oczywiście. Ale taka była historia.
Muszę przyznać, że odcinek czwarty mnie rozczarował. Byłem przekonany, że wojna o Falklandy zostanie bardziej zobrazowana, gdy tymczasem stanowiła marne tło dla rodzinnych rozterek.
Trochę szkoda, bo ten epizod udowodnił potęgę Thatcher.

ocenił(a) serial na 8
Kansas_City_Shuffle

A mnie zauroczyła Diana, bo była taka idealna, prawie bez wad ale w prawdziwym życiu już taka idealna raczej nie była

ocenił(a) serial na 8
marcinsobanski

National Geographic stworzyło dokument o jej życiu u trakcie małżeństwa z Karolem. Jest on dostępny na Netflix pod tytuł "Diana". Polecam.

Kansas_City_Shuffle

A jak dla mnie zagrała źle, karykaturalnie wręcz...