PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747284}

The Crown

2016 - 2023
8,2 98 tys. ocen
8,2 10 1 98298
8,1 43 krytyków
The Crown
powrót do forum serialu The Crown

Kurde dośc późno się za to wziąłem. Odkładałem wiadomo ze względu na tematykę ale jak już zaczałem oglądać to wpadłem jak w bagno. Jest to taka perła jak np Młody Papież i Nowy Papież które to seriale też omijałem ze względu na tematykę a okazały się być przegenialne.
Anyway : Jestem dopiero na drugim sezonie... Podobno potem jest Recast Elżbiety i Filipa ale wchodzą do gry też inne ciekawe postaci a 4 sezon budzi kontrowersje.

Który sezon jest waszym ulubionym i z jakiego powodu ?? Jestem ciekaw czy najlepsze przede mną czy serial ma tendencję spadkową..

ocenił(a) serial na 8
mordarg

A przytoczyłem Papieży ze względu na wysoki poziom realizacji i często omijaną tematykę bo przecież są to seriale całkowicie inne - The Crown można powiedziec że jest serialem historycznym zaś Młody i Nowy Papiez fikcyjną opowieścią o przełomowym papieżu którego jedyni mają za tyrana i ucieleśnienie zła inni zaś go czczą. Ale nikt nie zaprzeczy że używa on swojego stanowiska oraz całej instytucji kościoła jako instrumentów w swoim planie Nowy Papież za to jest poryty pod innym kątem. Ale można powiedzieć że są to po prostu seriale o złych ludziach - tylko że nie mordercach czy członkach mafii ale w tym przypadku Papieżach. Kto nie widział polecam. Spodoba się tak jak i spodobało się wam The Crown.

ocenił(a) serial na 10
mordarg

Kolejne sezony "The Crown" nie mają tendencji spadkowej. Obejrzałem wszystkie cztery i każdy z nich sprawia wrażenie dopracowanego pod każdym względem. Co drugi sezon (1-2, 4-4, 5-6) następuje wymiana wszystkich aktorów, również drugoplanowych (książę Windsoru, główny kamerdyner pałacu itp.). 3 i 4 seria miały taki sam poziom jak 1 i 2. Wszyscy czekają na kolejne: ma być ich w sumie sześć.

ocenił(a) serial na 8
mmm_kuzba

ooo serie 5 i 6 są juz potwierdzone ??? Słyszałem że podobno reżyser nie chciał tykać czasów współczesnych. Anyway dzięki za odpowiedź ;)

ocenił(a) serial na 10
mordarg

https://www.youtube.com/watch?v=2leZxegKmVk

ocenił(a) serial na 6
mordarg

Mnie się najbardziej podobał 4 sezon, ale pierwsze dwa to koszmar: kreskówka o Elżbietce odkrywającej świat i odbierającej Ważne Lekcje Życiowe.