PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747284}

The Crown

2016 - 2023
8,2 98 tys. ocen
8,2 10 1 98289
8,1 43 krytyków
The Crown
powrót do forum serialu The Crown

Tobias Menzies

ocenił(a) serial na 8

Nie ukrywam, że bałem się, że niezbyt rozpoznawalny aktor położy tę rolę. Okazało się, że nie dość, że dzięki świetnej charakteryzacji wyglądał jak Filip, to sposób wysławiania się (uwzględniając tę charakterystyczną manierę) miał identyczny jak książę Edynburga.
Brawo, Olivia Coleman była równie dobra, ale tego się po niej spodziewałem.

BennyLBK

Nie powiedziałabym, źe Tobias Menzies jest nierozpoznawalny. To dobry brytyjski aktor, który na wyspach ma renomę. Może u nas jego nażwisko moze nic nie mówić chyba, że fanom "outlandera" (gdzie kapitalnie zagrał), ale po kilku trzecioplanowych rolach dostał się do czołówki i często gra w dobrych produkcjach. Mnie najbardziej martwił jego wygląd nawet po charakteryzacji. Bo Matt Smith naturalnie był podobny, u Tobiasa to dosyć siermiężne podobieństwo, ale dzięki jego grze widzę księcia Filipa. Bo to, że sobie poradzi aktorsko to wiedziałam.

ocenił(a) serial na 8
ignis_2

Może jestem ignorantem, ale autentycznie go wcześniej nie znałem

BennyLBK

Może tak być. Nie mówię, że trzeba go znać. Ja po prostu ogladam duźo seriali BBC. Grał w sławnym "Rzymie" czy zeszłorocznym "Terrorze". Polecam przyjrzeć mu się bliżej. Tak jak pisałam wczesniej Anglikom jest on bardziej znany.