The Crown: Sezon 6 The Crown sezon 6, odcinek 8
odcinek The Crown (2016-2023)

The Crown | Ritz

51m
8,2 556  ocen
8,2 10 1 556
The Crown
powrót do forum s6e8

Piękny, niesamowicie wzruszający odcinek. I ogromne brawa za casting młodej Elżbiety - aktorka to kopia Claire Foy, te same rysy, spojrzenie.

ocenił(a) serial na 10
anulka_j

Też uważam, że to jeden z najlepszych odcinków - nie tylko tego sezonu, ale może nawet całego serialu!

anulka_j

Bez wątpienia najlepszy odcinek 6. sezonu, poziomem dorównujący tym z pierwszych sezonów. Małgorzata to moja ulubiona postać od początku serialu i byłem bardzo ciekawy, jak twórcy zakończą jej wątek. Nie zawiodłem się.

ocenił(a) serial na 9
anulka_j

W pierwszym momencie byłam pewna, że to Claire Foy odmłodzona przez efekty specjalne. Genialny casting.

anulka_j

A ja nie rozumiem, dlaczego zatrudniono inna aktorkę? Fot grała przecież ok. 20letnia Elżbietę...
Mi to jakoś zburzyli koncepcje 3 aktorów, na 3 etapy. Juz myślałem, że Foy odmówiła grania w końcówce sezonu 6.
Jak dla mnie to wyglądało trochę... Jakby do trylogii Sienkiewicza dodać Latarnika.

guffi_fw

Bo to miała być odrębna postać. Zanim Elizabeth Windsor została Elizabeth II

anulka_j

Młodą Małgorzatę też bardzo dobrze dobrali. Może nie była aż tak bardzo podobna do Vanessy Kirby jak Viola do Claire ale podobieństwo można było również dostrzec.