PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=721026}

The Expanse

2015 - 2022
8,0 26 tys. ocen
8,0 10 1 25698
7,5 8 krytyków
The Expanse
powrót do forum serialu The Expanse

... że ten serial warto obejrzeć. Jestem wielkim fanem Sience Fiction. Zwłaszcza seriali (i książek). Im dłuższych tym lepiej. Ale do Expanse jakoś nie mogę się przekonać. Podchodziłem kilka razy. Ledwo zmęczyłem ze trzy odcinki i zanudziły mnie na śmierć. Drewniane aktorstwo, fabuła jakaś taka nijaka... Czy to dalej się rozkręca jakoś?
Bo jak dla mnie, do takich seriali, jak Star Trek, Stargate czy Doctor Who to w ogóle nie ma podejścia. Ale tu muszę przyznać, że do Doctor Who też podchodziłem kilka razy zanim mnie wciągnął. Teraz uważam go za najlepszy serial SF wszech czasów (z wyjątkiem ostatniego sezonu, który w tym roku po prostu utopił ta markę po tym, jak wziął się za niego Disney). A z kolei Battlestar Galactica obejrzałem z półtora sezonu i dla mnie to jest gniot.

ocenił(a) serial na 9
AJGOR_2

Jak BG ci się nie spodobało to Expanse też ma małe szanse.

wywolaniec

Ale jakoś może się przemogę i sam zobaczę. Przynajmniej będę miał czyste sumienie. A nuż okaże się, że będzie tak jak Doctor Who.

ocenił(a) serial na 9
AJGOR_2

Chodziło mi o to, że Expanse podobnie jak BG to z grubsza jedna historia podzielona na odcinki jak w BG + spora dawka dramatu i polityki.

AJGOR_2

Może spróbuj przeczytać najpierw książkę, pierwszy tom, a później spróbuj kolejnego podejścia do serialu? Podejrzewam, że odbiór może być nieco inny. Poza tym zgadzam się z AJGOR_2 - najbliżej temu serialowi do BSG

ocenił(a) serial na 8
AJGOR_2

To przeczytaj książki (w serii jest ich 12). Ja zacząłem od serialu a teraz wziąłem się za książki. Jestem przy końcu 4 części. I tu szok jak bardzo serial został pozbawiony treści.
Brakuje na oko 50% treści. 
Książka jest ze 2-3 razy lepsza.