PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655968}

The Following

2013 - 2015
7,1 17 tys. ocen
7,1 10 1 17114
5,3 6 krytyków
The Following
powrót do forum serialu The Following

Z nudów obejrzałem od początku do końca, ale tyle niedociągnięć fabuły pomieszanej z nieudolnością FBI i jednostek specjalnych że masakra. Szczerze jak ktoś lubi się denerwować przy oglądaniu i sucharami typu zabili go i uciekł to polecam :)

JaZoN85

Powiem szczerze,jestem pełen podziwu że obejrzałeś całość.Oglądam wiele seriali o różnej tematyce,w tym klimaty o FBI.Ale dotrwałem do 6 odcinków i powiedziałem STOP :)

moti

Jak możesz polecić jakieś ciekawe seriale to jestem chętny może się znajdą jakieś co nie widziałem :) pozdro

ocenił(a) serial na 2
JaZoN85

Z nowych polecam serial "Detektyw" stacji HBO.

ocenił(a) serial na 2
JaZoN85

Widzę że oglądasz już detektywa więc polecam Zagubiony pokój (2006), Sherlock (2010),Na granicy cienia (2011), Prawo ulicy (2002) ,Oz (1997),Rodzina Soprano (1999) ,

pokemon227

Prawo ulicy widziałem bardzo mi się podobał.
Soprano też widziałem - bardzo doby
Pozostałem jakieś poszczególne odcinki jak w tv leciały. Chyba zacznę od Oz.
Te wszystkie co wymieniłeś serilae których nie widziałem to się zakończyły czy urwały może z braku oglądalności, bo nie ma nic gorszego jak się wkręcisz a przerwą serial typu 4400, V , Flash forward i pewnie wiele jeszcze innych.
Dzięki za seriale. Muszę nadrobić zaległości :)

ocenił(a) serial na 2
JaZoN85

Zagubiony pokój (2006) to 3-odcinkowy mini serial fantasy z zakończeniem. Sherlock (2010) to również mini serial,który nadal leci.Na granicy cienia (2011) to 7-odcinkowy serial w klimacie prawa ulicy z zakończeniem.Oz (1997) 6 sezonów z zakończeniem.

ocenił(a) serial na 4
JaZoN85

Ja oglądałam dla tych absurdów właśnie, zeby sie pośmiać i zobaczyć co tam nowego wymyślili :) Z odcinka na odcinek coraz weselej było, hehehe :) I z tych samych przyczyn obejrzałam dziś pierwszy odc nowego sezonu ... Kurcze musze przyznać, że odcinek całkiem spoko. Nie chce spojlerować, ale jak ktoś ma trochę czasu, można obejrzeć

ocenił(a) serial na 2
ask20

Mam nadzieję, ze jednak dalsza cześc drugiego sezonu będzie na podobnym poziomie co pierwszy! :D Też oglądałam dla absurdów, wręcz musze przyznać, ze zapadł mi w pamięć niesamowicie ten serial. Miałam wrazenie, ze rezyserowali go razem Tommy Wiseau i Uwe Boll - to chyba pierwsze show tv które mozna by okreslić jako tak złe, ze aż dobre :))) (no może jeszcze Moda na Sukces gdzieś tam się obok tego plasuje z niektórymi wątkami).

JaZoN85

Co racja to racja ask20 z odcinka na odc coraz weselej :D. Zacząłem teraz kolejny serial Hannibal i też już kilka sucharków tam jest ale dzielnie oglądam, bo jestem uzależniony od seriali :). Detektywa na HBO też zacząłem, zobaczymy co będzie się działo tam :) podobny klimat detektywi seryjny morderca itp. Obsada całkiem całkiem.

ocenił(a) serial na 4
JaZoN85

Ja Hannibala tez zaczęłam oglądać jak wyszedł i powiem szczerze, ze nie skończyłam, strasznie mi sie nudny wydawał i jakoś nie ciągnęło do oglądania nowych odcinków + plus oba główne charaktery drażniły. Co do Detektywa, obejrzałam ten pierwszy odc. moze nie tak nudny jak Hannibal, ale klimat faktycznie bardzo podobny i boje sie ze tez mogę na nim polec. A obsadę ma faktycznie lepszą. Jak lubisz klimaty morderstwo, policja polecam The Killing, szczególnie pierwszy i drugi sezon. Seryjnego tam co prawda nie ma, ale cały serial ma spójność akcji ...

ocenił(a) serial na 6
ask20

Hannibal jest co prawda inny od The Following, bo to jest kryminal z taka namiastka horroru jak mi sie wydaje, ale wcale nie sprawia to ze sie go gorzej odbiera, co prawda sam nie lubie jak w takich filmach, gdzie stawia sie na realizm wrzuca sie jakiegos typka z nadprzyrodzonymi umiejetnosciami retrospekcji,ale jezeli wszystkie te krzywe akcje tlumaczyc sobie jego choroba psychiczna to oglada sie bardzo przyjemnie, w porownaniu do Followinga, ktory staje sie niemozliwy od polowy pierwszego sezonu..

ocenił(a) serial na 2
ask20

Hannibal się potem rozkręcił zdecydowanie (gdzies w okolicach po 3 odcinku miał spory spadek) i zakończenie sezonu było naprawdę bardzo dobre. Poza tym chemia między głownymi bohaterami według mnie jest świetna (przynajmniej później). Ale tak szczerze to oglądam dla Madsa Mikelsena , bo jego interpretacja Lectera jest godna uwagi. Fakt, że w pierwszych odcinkach było sporo logicznych dziur, ale też nie miałąm ogromnych oczekiwań (no i nie tyle co w Following!)
Jesli chodzi o Detektywa - to klimat jak z MIlczenia Owiec pomieszany z kinem lat 70. Dla mnie bomba - świetne aktorstwo, zdjęcia, klimat niemal postapokalipsy, plus lata 90 i historia ponoc oparta na faktach. A i cała sprawa ma sie zamknac chyba w 1 sezonie.

marian_85

o dziwo dobre rozpoczęcie II sezonu. Sam się zdziwiłem. I sezon nie do końca mnie przekonał, ale jestem z tych osób, które dają drugą szansę... zobaczymy co będzie dalej, a teraz skoczcie na following com pl i sprawdźcie co nas czeka w 2 i 3 odcinku II sezonu ;)! enjoy!