PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655968}

The Following

2013 - 2015
7,1 17 tys. ocen
7,1 10 1 17131
5,3 6 krytyków
The Following
powrót do forum serialu The Following

Bo oglądałam promo 14 odcinka i tam jest migawka, jak Joe celuje do Mika, a potem słychać, że mówi "Mike is gonna die" potem odlicza "three, two one.." i słychać strzał.

On go zabije?

ocenił(a) serial na 6
OMiskaO

Raczej nie,zbyt dużo spojler by zapodali;0p

ocenił(a) serial na 10
joy87

A no faktycznie...

ocenił(a) serial na 8
OMiskaO

Mam nadzieję, że nie. Wystarczy, ze się pozbyli Mandy i Lilly, po co im zabijać jeszcze więce postaci? W końcu zostanie tylko Joe i Ryan :/
Bardziej się martwię, że mój ulubieniec jednak jest w to wszystko jakimś cudem zamieszany i skończy jako follower.

ocenił(a) serial na 10
The_Bennet_Sister

Masz na myśli Mike?

ocenił(a) serial na 8
The_Bennet_Sister

nie, no way :P to nie wchodzi w grę. obstawiam, że followerem może być np. Carrie, ale nie Mike...

ocenił(a) serial na 8
Sathyriasiska

Jestem dość pewna, że Carrie gra po stronie Joe, o Mike'a się po prostu boję... Za bardzo lubię jego postać i dlatego :/ To chore.
Btw słucha ktoś z Was podcastu?

ocenił(a) serial na 8
OMiskaO

btw ogarnęłam właśnie te promo, zapowiada się epicko :P

ocenił(a) serial na 7
OMiskaO

Odcinek dość dobry działo się nie powiem do końca w nie pewności co dalej końcówka mega super ostatni odcinek zapowiada się bardzo i to bardzo ciekawie w końcu pewnie wyjdzie na jaw wszystko w tym sezonie prawie tak mi się wydaje ale już zakończą ten serial nic się nie zapowiada by następnym był .

FanHouse

trzeci sezon jest zatwierdzony więc mam nadzieję, że nie usmierca Mike'a, bo bez niego nowy sezon będzie słabszy.

ocenił(a) serial na 10
Milennn

Gdzie można znaleźć 14 odcinek, bo już nie mogę się doczekać? Pozdrawiam;)

martarodzik

wybacz nie zauważyłam twego pytania, ja na watchseries . to oglądam, rano zawsze są linki już :)

ocenił(a) serial na 9
martarodzik

Na kinomanie jest.

ocenił(a) serial na 9
OMiskaO

Mike raczej nie zginie. To przyjaciel Ryana a on by sobie tego nie wybaczył. I tak go już za bardzo wciągnął w tą grę.
Szokiem dla mnie była śmierć Emmy, sądziłem, że to ona będzie główną postacią w 3 sezonie ale chyba będzie powtórka z 1 sezonu - nieudana śmierć Joego. Ciekawie zapowiada się również sprawa Claire i braci bliźniaków. To też może być główną fabuła w następnym sezonie.
Jak to będzie dalej zobaczymy w poniedziałek ;)

ocenił(a) serial na 8
Nemiroff31

jest pokazane w zwiastunie 15 odcinka, że Mike żyje (Ryan wyszedł z ukrycia), potem bliźniak dzwoni do Ryana, że mają Claire na co Ryan pomaga ewakuować Joe z kościoła i razem jadą ratować Claire ;p no i cała trójka dostaje tam wpierdziel od bliźniaków, zobaczymy co sie stanie ;p
też nie spodziewałam się śmierci Emmy...

Sathyriasiska

Ja tam w zwiastunie Mike'a nie widzę ;/ Pojawia się ponoć przez pół sekundy. Mam jednak nadzieję, że on żyje bo chyba tylko dla niego to oglądam. Śmierć Emmy to dobry ruch, irytowała mnie. Zastanawia mnie jedynie co się będzie działo w 3 sezonie, skoro prawie wszystkich zabijają. Bo chyba powtórki z "zabili go i uciekł" nam nie zrobią.

ocenił(a) serial na 8
nata

daję 99,9%, że Mike żyje ;-) jest za fajną i zbyt lubianą postacią, by go uśmiercili. z głównych postaci uwalili już Emmę i podejrzewam, że ewentualnie w finale może zginąć jeszcze ktoś istotny - jeden z bliźniaków, może Claire? i to tyle.

Sathyriasiska

Oby Twoje 99,9% się sprawdziły ;) Claire to idiotka, więc może ginąć... choć ciekawi mnie Max. Zastanawiam się czy ona mogłaby być jedną z follower?

ocenił(a) serial na 8
nata

obstawiam, że ona albo dziennikarka :P

ocenił(a) serial na 9
Sathyriasiska

Zapowiada się epicko. Fakt została dziennikarka gdzie nigdzie jej połączyć nie mogę. Followerem moim zdaniem nie jest. Wydała by Joemu, że Claire żyje. Max też odpada, to by była przesada.
Claire nie może zginać bo było by śmiesznie jakby ginęła we wszystkich finałach sezonu, ale po producentach można wszystkiego się spodziewać.
No i Joe - skoro jadą z Hardym uwolnić Claire to ciekawe czy w końcu Ryan go zabije czy poczeka do 3 sezonu. Albo go Claire zabije? Kurcze, czemu aż tyle muszę czekać :)

Nemiroff31

Jeśli Joe zginie w finale, to o czym będzie kolejny sezon? ;p Chyba, że twórcy planują zupełnie nową historię. Stawiam na dziennikarkę, że jest followerem ;d

ocenił(a) serial na 9
nata

Zakład o piwko, że dziennikarka nie jest followerem? :P
Pojawi się jakaś nowa postać/zgrupowanie/zbiorowisko wyznawców Joe'go. No i pozostają bracia bliźniacy ale oni są niedojrzali i szybko by wpadli.

Nemiroff31

Zakład przyjęty ;p Bliźniacy chcą zemsty i wpadną jeszcze w finale za Claire. Więc tak, albo pojawi się ktoś nowy, albo Ryanowi odbije i zostanie nowym Joe ;d

ocenił(a) serial na 8
nata

oby nie obaj !
mam nadzieję, że przeżyją finał sezonu, albo chociaż połowa z nich (czyli wystarczy chociaż jeden żywy bliźniak, chociaż w teamie są najlepsi ;d)

Sathyriasiska

Bardziej się martwię o Mike'a ;p choć widziałam gdzieś foty promocyjne finału i był na nich żywy ;d
Co do bliźniaków to może jeden przeżyje, a ten drugi będzie się mścił w kolejnym sezonie.

ocenił(a) serial na 8
Nemiroff31

nie, Joe nie zginie :-) on i Ryan to jedyne pewniaki w tym serialu do dłuższego żywota wg mnie, przeżycie przez Joe finału 1 sezonu to potwierdziło.

ocenił(a) serial na 9
Sathyriasiska

Joe nie może żyć wiecznie. Ile to już trupów było przez 2 sezony a co dopiero w 3 albo w 4.
2 sezon jest bardziej emocjonalny niż 1 i warto by było na nim skończyć. Wiadomo, że tak nie będzie. Kolejny sezon, kolejna walka Ryan-Joe była by już troszeczkę nudna.

ocenił(a) serial na 8
Nemiroff31

a ja myślę, że w tym przypadku będzie "żył wiecznie", ponieważ jest główną postacią tego serialu, zaraz obok Ryana.
wg mnie Joe zakończy swój żywot dopiero w ostatnim odcinku ostatniego sezonu (na szczęście, bo to zdecydowanie najlepsza postać, 100 razy ciekawsza od zblazowanego Bacona). ;-)

Sathyriasiska

Sądzę, że serial na trzecim sezonie się skończy. Oglądalność coraz gorsza, a serialowych absurdów coraz więcej. Zresztą Ryan nie może wiecznie ganiać za Joe, niech go w końcu złapie.

ocenił(a) serial na 8
OMiskaO

SPOILER ALERT

Nowe promo:
https://www.youtube.com/watch?v=BUwZFxNx8rU

Wydaję mi się, że w 0:35 ktoś strzela do Mike'a i on pada na ziemię... :/
Jeśli go uśmiercą w ostatnim odcinku, to na pewno nie oglądam trzeciego sezonu :D

ocenił(a) serial na 10
The_Bennet_Sister

Ja też. i już patrze ...

ocenił(a) serial na 10
OMiskaO

Faktycznie upada...

No nie mogę się doczekać.

I też nie oglądam IIIs, jak zginie.